Inlägg från: Maymom |Visa alla inlägg
  • Maymom

    Bf november

    Hej, 
    hoppar också in här nu, en vecka efter första positiva testet på ÄL+11. Tog ett till i tisdags och det ökade fint. Efter två ma förra året så känns det långt ifrån självklart att detta kommer gå vägen, men statistiskt sett är ju risken för 3 missfall på raken väldigt liten.😊

    bf- 21/11
    andra barnet.

    för att svara dig lite anonym(Lovisa): försäkring kan du vänta lite med, de börjar ändå inte gälla förrän om flera veckor. Teckna innan kub om du ska göra det, annars innan rul.
    kosttillskott är väl bra att tänka på om du inte redan äter det, folsyra, d-vitamin tex. finns ju multivitaminer för gravida.
    tänka på kosten, charkuterier, ostar, tonfisk och strömming tex ska man undvika/ tänka på hur man hanterar.(charkuterier kan ju frysas in tre dygn och är sen ok). Dra ner på kaffe/te.
    och grattis! :)

  • Maymom

    Hur mår ni alla? 


    några som börjat få lite symptom?
    Här är det väldigt lugnt. Lite ömma bröstvårtor igår och nån ilning där nere ibland, det är allt än så länge. Förväntar mig att illamåendet kommer om ca 2 veckor. Det kom ii v.6+6 med första barnet.

  • Maymom

    t123: grattis till plus!
    jag hade 2 ma förra året så förstår känslan av att inte ta det för givet. En kollega fick missfall nån vecka innan mig sist och nu fick en annan kollega missfall, så då tänker jag ju direkt att det snart är det kört för mig också.😅 men det funkar ju inte så, men hjärnan blir ju lite knäpp av alla tankar.😊

  • Maymom

    Emma: det är ju lite dubbelt det där med symptom. Å ena sidan skönt att känna att nåt händer och att det är på riktigt, å andra sidan jobbigt att vara trött, illamåend mm.😅

    sen när det vanligtvis försvinner runt v10 blir man ju lätt orolig istället för att bara njuta av att det känns lite bättre.😊

    Kaffelukten är jobbig att vara känslig mot när kollegorna dricker kaffe, jag åt alltid en frukt när kollegorna tog kaffe för att dölja lukten.😊

  • Maymom
    BF Lista:

    21 nov, Maymom, 40 år, andra barnet
    24 nov, Storken23, 31 år, första barnet
    27 nov, Cocachins, 35 år, andra barnet
  • Maymom

    Emma: Är det en lång jobbresa? Det går ju att göra kub under mer än en vecka...

    Har du testat åksjukeband på armarna? Det funkar för en del, de trycker på en akupressurpunkt som motverkar illamående.
    att småäta lite tyckte jag funkade bra sist för mig, aldrig bli hungrig. 


    som tidigare skrevs, prata med barnmorskan om att få nåt utskrivet, man behöver inte må hur dåligt som helst och bara kämpa igenom det.

  • Maymom
    Anonym (Ano2023) skrev 2023-03-22 13:04:58 följande:

    Hej alla, stort grattis till era plus!! 
    Jag har plussat med bf 27/11. 
    Är så glad för mitt plus men hade två ma förra året så jag är väldigt nervös.
    Senaste ma upptäcktes i v16+0, allt såg fint ut på kub... så denna gången försöker jag slappna av men allt känns så osäkert. 
    Vill bara att allt ska gå fint och njuta av graviditeten 😊


    Grattis!!
    förstår din nervositet. jag hade också 2 ma förra året, ena upptäcktes på kub, så jag förstår nästan vad du varit med om.
    verkligen svårt att slappna av, jag har nästan förnekat att jag är gravid.. 🤪
  • Maymom
    Phozie skrev 2023-03-23 17:48:32 följande:

    Hej på er! Plussade för 2 veckor sen idag och har BF  runt 21 november.

    Men pga att jag förlorade mitt första barn intrauterint i v. 27 i februari 2022, så vill Specialistmödravården sätta igång min förlossning tidigare (men ändå början på november). Har även haft ett tidigt mf hösten 2022.

    Jag försöker ändå se positivt på min graviditet och väntar såklart barn och inte mf!

    Blir 39 år om några veckor och vill gärna hänga med er! Lite molvärk, superömma bröst och svaaaagt illamående ibland är mina symtom.


    Kul att se att du också hoppar med här.😃
  • Maymom
    Humlan22 skrev 2023-03-26 21:48:22 följande:

    Känner igen mig i allt ni skriver också.

    Idag upplevde jag dock illamående på en nivå jag bara varit med om tidigare i livet när jag varit extremt bakis!!
    Kunde enbart ligga heeelt blickstilla i sängen kändes som att allt snurrade annarsFörvånad  Som att vara sjösjuk och extremt bakis samtidigt.. Typ försöka sova för full på en ålandsfärjaCool


    Så har jag också haft, i 3-4 dagar nu, minus illamåendet, här snurrar det bara. Tänkte det var vätskebrist eller ev lågt blodtryck pga graviditeten. Väldigt obehagligt. 
Svar på tråden Bf november