Inlägg från: Fröken Allvar |Visa alla inlägg
  • Fröken Allvar

    Vad vinner folk på all denna pajkastning egentligen?

    Postman skrev 2023-03-08 20:39:57 följande:
    Tack, det var värmande, jag får annars väldigt, väldigt mycket skit när jag är i dessa trådar. Jag är en kvinnohatare av högsta rang enligt många.
    Jag kanske är biased av att du är så kärleksfull när du skriver om din partner. Jag kanske inte håller med dig i varenda mening, men du är åtminstone sansad. Jag får känslan av en person som korna och svärmor gillar. Det är inte en förolämpning. 
  • Fröken Allvar
    Carolatom07 skrev 2023-03-09 04:21:54 följande:
    Ja, jag har förstått att det är så. Det verkar vara främst ett mindre gäng kvinnor som har ambitionen att vilja äga forumet och då försöker få moderatorer på sin sida. När de väl upplever att de har fått det så kan de "söndra och härska" hur de behagar typ. Har hört om flera som skrivit ändå ganska harmlösa saker, men blivit anmälda tills dess att de blivit avstängda. Jag förstår mer än väl att det är viktigt att det hålls en god ton, men vissa kan uppenbart bete sig och yttra sig hur de vill, medan andra måste trippa på tå och väga sina ord på guldvåg.
    Ambitioner om makt av den mer patetiska sorten. Men det ser ut så sedan länge i alla de sociala medierna. Människan vill generellt ha makt. När Elon Musk köpte Twitter gnällde kultursidorna en hel höst över den nya makthavaren som hade tagit över på deras älsklingslekplats. Det är troligen samma sak som hänt här. Tidigare var Familjeliv ett kvinnligt forum. Kvinnorna gnäller över att här nu också finns incels i en utsträckning som påverkar diskussionerna. 

    Enligt uppgift som jag inte kan verifiera kom Kaffedraken hit för ungefär 2 år sedan och ändrade på det genom sin produktivitet och sitt uttrycksbehov. För 6 månader sedan kom jag hit. Du säger att du inte varit här så länge och har uttryckt ambitioner om att lämna forumet igen. Jag förstår dig. Det är lite för sällsynt som det går att diskutera något annat än majoritetens livsperspektiv, och om man ofta hamnar i konflikt eller i skottlinjen tror jag också att andra drar sig för samröre. 
  • Fröken Allvar
    Carolatom07 skrev 2023-03-09 06:55:05 följande:
    Det innebär kanske att vi har Kaffedraken att tacka för en viss attitydförändring här?
    Kaffedraken har påverkat forumet. Jag fick höra av en annan användare som var arg på mig att jag dels skulle bilda par med Kaffedrake, dels gå och vara med min sambo. Jag är inte en av dem som förespråkar otrohet och har inte känslan av att Kaffedraken är intresserad av mig så jag upplevde dessa utsagor lite som när Millo ovan beskrev en annan användare vilken kastade ur sig motstridigheter.
    Vad de som varit här länge säger är att det inte var såhär tjafsigt och hatiskt tidigare, och även om många säger sig inte vilja ha det så har förändringen genomförts med andra användares goda minne. 
    Jag har fått en del stöd i privata meddelanden. 
  • Fröken Allvar
    Anonym (Signatur) skrev 2023-03-09 07:04:57 följande:
    Nej, stämmer inte. Jag har varit här längre än så. Det mesta är felaktigt när andra skriver om mig. Och det fanns män som kritiserade kvinnor innan jag hittade hit. Kvinnor gillade inte dom männen heller. Vet inte om de var incels dock, det är väl mer på senare som alla män som kritiserar kvinnor är incels.
    Tack. I så fall gissar jag att det som hänt istället är följande:
    För ungefär två år sedan började en kulturdebatt om incels. På grund av hur du beskriver ditt liv uppfattas du numera som en representant för manliga oskulder, även om du inte är oskuld och även om du inte resonerar som en typisk incel. 
  • Fröken Allvar
    Anonym (Signatur) skrev 2023-03-09 07:20:07 följande:
    Jag har skrivit onödigt ofta och mycket här, och jag har försökt låta bli i korta perioder. Men jag inser att jag blivit beroende och är en missbrukare. Det är jag som mår sämst av det själv, att älta gammalt. Jag vill nog mest att en del kvinnor tänker lite på hur dom behandlar män, men jag tror inte att det jag skriver gör nån skillnad.
    Internetberoendet delar vi! Jag har startat en tråd om detta ämne i forumet Hälsa men tror att min inledande text var lite för lång, så jag fick inga svar. Jag sökte tips om hur man tar sig ur det. Sedan är det väl så att har man väl tagit sig ur ett beroende så är man inte där för att svara heller. 
  • Fröken Allvar

    Till Postman:

    Det är intressant att läsa om dina erfarenheter. Jag har nog lämnat de där trådarna innan de hamnat på den nivån. Ofta har det varit ett ämne som jag tyckt varit intressant från början, men med tiden spårar det ur. 

    Till Signatur:

     Hoppas att du mår bättre av att ta det lite lugnare med att starta så många trådar. Jag förstår att du blir trött av det. Man kan också tröttna på ett ämne även om man varit intresserad tidigare. 

  • Fröken Allvar
    Anonym (Signatur) skrev 2023-03-09 08:17:59 följande:
    Ja, det är lite som en misshandel av mig själv. Och jag bidrar till dålig stämning här.
    Det är lite som om du växlar mellan självinsikt i hur det påverkar dig att vara så mycket på internet och att göra som du brukar, vara och skriva för mycket på internet. Jag kan känna igen mig i det också. 
  • Fröken Allvar
    Dr Nail skrev 2023-03-09 08:39:04 följande:

    Bara en påminnelse: man vinner INGENTING på att hänga på familjeliv i allmänhet. Det är bara dum underhållning.


    Har du bra förslag på hur man slutar då?
    För mig är det inte heller bara dum underhållning. Det blir vad man gör det till. Jag minns att du tramsade i en tråd, så jag förstår att det blir underhållning för dig själv om du tycker att du själv är rolig. Sedan förstår jag också att man kan tycka att det är underhållning att sitta bakom en skärm och tycka att alla andra är idioter. Jag är inte sådan. Jag har hittat några få som jag kan diskutera med, och jag tycker att Eurydike, Soryu och många anonyma som inte är här i tråden nu har väldigt kloka saker att säga, som jag tar till mig av. 
  • Fröken Allvar
    Carolatom07 skrev 2023-03-09 09:36:21 följande:
    Är till största delen beredd att hålla med om det, frånsett en och annan intressant diskussionstråd.
    Men då säger du ju emot dig själv? Du säger att du vill ha en bättre ton, men i själva verket är du här för underhållningen: ja, då kommer du ju alltid backa upp någon, anmäla eller göra det som krävs för att det ska bli bättre. Dr Nail hade nyss den goda smaken att skriva om hur stressigt det var att vara otrogen i en sårbar trådstart från en kvinna som blivit lämnad, och föreslog att TS ex kanske lämnat för att han tyckt att det inte längre var värt besväret att spela dubbelt. Jag menar: nivån på denna person och andra som tycks njuta av att gå på värst mot de som är mest öppna och sårbara är fullständigt vedervärdig. Sedan fattar jag att Dr Nail inte haft något lätt liv med den personlighet han tycks ha utvecklat. 
Svar på tråden Vad vinner folk på all denna pajkastning egentligen?