• Aliona

    Partner och jag oense om morgonrutinerna

    Jag tycker att det låter som en vettig fördelning. Du tar morgonbestyren, gör frukost och lämnar. Han hämtar, har hand om barnen de tre timmarna tills du kommer hem och lagar middag. 


    Men varför går ni egentligen upp redan kl 6 om du inte börjar jobba förrän 9? 


     

  • Aliona
    sandrabeerg skrev 2023-08-15 22:15:01 följande:

    Tycker det låter orimligt att han alltid får sovmorgon och du aldrig. Någon dag i veckan borde han väl kunna ta barnen. 


    Det är väl föräldrarnas arbetstider som styr barnomsorgen? Man kan väl inte länna barnen innan 7 på förskolan och fritids om en av föräldrarna är ledig till 9? Sen hämtar han på eftermiddagen - det är inte rättvist att en förälder får båda hämta och lämna. 


    På helgen däremot kan man passa på att byta roller så  att de får en sovmorgon var. 

  • Aliona
    sandrabeerg skrev 2023-08-15 23:09:59 följande:
    Det står inte att de lämnas innan sju. Varför de går upp vid sex framgår inte men jag utgick från att barnen vaknar eller att de av andra skäl inte har något val.
    Du skrev att pappan kan ta barnen någon morgon. Han börjar ju jobba klockan sju, så då måste han ju i så fall lämna innan dess. Men du tänkte kanske att han tar barnen från kl sex tills han går till jobbet och mamman sen tar över? 
  • Aliona
    Baramammaella skrev 2023-08-16 06:07:18 följande:
    Hej igen! Nej dom lämnas absolut inte vid 7. Jag skrev heller aldrig att han skulle lämna dom på föris, jag lämnar alltid den lilla 8.20 på föris. Men dom stora barnen åker med skolbussen som går kl 7.10. Och vi alla är väldigt morgontrötta och sega så vi går upp ca 6 för att hinna med allting och sedan går dem till bussen själva.
    Ok, så det är tiden mellan sex och kvart i sju (eller när han nu går till jobbet för att hinna till sju). Vad är det du vill att han ska göra då? Frukost till barnen? Det är ju för det första inte så svårt, för det andra gör han ju middagen. 
Svar på tråden Partner och jag oense om morgonrutinerna