Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 06:34:16 följande:

    Din fråga är inte en fråga utan mer ett påstående. Nej det är inte ok att oskyldiga stockholmare eller uppsalabor dör. Hamas har ansvar för de som de mördar och Israel har ansvar för de som de mörda. Att hävda att någon annan har ansvar för mitt mord, för att: de var ju de som började. Är ett fullständigt häpnadsväckande omoget resonemang. Ungefär som räven och jordgubben verkar resonera. Stockholmarnas liv är inte mer värda än uppsalabons. 


    och om vi skulle komplicera frågan ytterligare så kan man ju verkligen fråga sig vem som egentligen började hela denna skit. Till och med israeler själva har börjat ifrågasätta  behandlingen av palestina och den sviktande demokratin och apartheidstaten. Och bosättningsproblematiken ska vi bara inte tala om. Upprörande. Världen har senaste decennierna tystnat omkring frågan. Men den kanske får ett uppsving nu. 


    Om då Israel uppmanar Gazas befolkning att flytta söderut (jo, det går, det är inte så långt) och Hamas HINDRAR dem, vems fel är det då om de dör?

    Om Hamas med flit också förflyttar sig söderut och skickar raketer ifrån sjukhus och skolor i södra Gaza, vems fel är det då att Israel skjuter tillbaka och att civila dör? 

    Detta HAR hänt, det vet vi. 
  • AndreaBD
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 11:11:42 följande:
    Inte på andras bekostnad 
    Det har inte varit på andras bekostnad heller. Du skulle inte påstå detta om du vore bätte insatt där. Israel fick sitt land tilldelat (det tillhörde osmanska riket förut), araberna fick mycket också. Araberna, inklusive länderna omkring, har bara velat få bort staten Israel. De har fått många möjligheter, förslag, men har inte accepterat något.

    Israel har ju lämnat tillbaka Gaza, och även Västbanken är under palestinsk självstyre.  Enda anledningen att de ockuperat dem överhuvudtaget var för att Jordanien och Ägypten hade ockuperat dem först, och det var ändå israelisk mark (bebott av palestinier, men inom Israels gränser).
  • AndreaBD
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 11:13:55 följande:
    Det är löjligt att prata om norra och södra gaza gällande ett så litet område. Det finns inga säkea områden och korridorer. 30 lastbilar som ska försörja 2 miljoner. Du skämtar väl?
    Nej, jag skämtar absolut inte. Det här är en ganska allvarlig fråga. Du verkar inte kunna föreställa dig hur det här kriget kan urarta och hur många döda vi kommer att prata om då! Tänk om Hizbolla blandar sig i? Då pratar vi inte tusentals utan kanske 100.000tals. Om det stannar där. 

    Och man kan rikta missiler mycket exakt nuförtiden. Så det är absolut inte orealistiskt. Att det var för lite som de har tagit in, är en annan sak. Och var det inte Ägypten som inte ville öppna upp där? 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2023-11-04 13:33:28 följande:
    Det vi ser nu i Palestina är att 70% av dem som dödas är kvinnor och barn. Enligt Rädda Barnen har mer än 2000 barns dödats i Israels anfall. Så även om missiler är exakta nuförtiden så dödas väldigt många oskyldiga. 
    Det KAN vara så. Uppgifterna kommer ju från Hamas. Och det kan också vara Hamas-tonåringar (det påstår Israel). Dessutom ser ju Hamas till att de har civila i sin närhet, de vill verkligen ha många offer. 
  • AndreaBD
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 14:54:06 följande:

    Israel gömmer sig bakom random påståenden om att Hamas var på sjukhus eller ambulanser, Enbart deras ord då opartisk rapportering innifrån Gaza är tämligen omöjligt. 


     


    De har instrument som kan spåra EXAKT var raketer kommer ifrån.  Även amerikanerna har ju bekräftat att det verkade komma ut ur Gaza! Det har de alltså sett via satellit. Och det visades ju även på nyheterna om jag minns rätt. 

    Nu kan man ifrågesätta om man kan förfalska sånt, osv. Men vi har ju betydligt mer än Israels påstående. Själv har jag sett det på film. 
  • AndreaBD
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 14:16:26 följande:

     


    Oavsett Hamas brott, så är det Israel som nu står för mördandet av oskyldiga i tusental. Bombar, skolor, sjukhus och ambulanskonvojer. 


     


    ÄR det? Hamas bombar också. Fortfarande. Från skolor och sjukhus. Och vi vet inte säkert att de har bombat sjukhuset. Det vore det dummaste de kunde göra. Därför tror jag inte att de har gjort det. Plus att jag har sett det på film var den där raketen kom ifrån! 

    Israel har försäkrat att ambulanskonvojer var en ren Hamasaktion, inga sjuka eller skadade i bilarna. Man får väl kolla om det kommer fram något om om detta stämde. 
  • AndreaBD
    Anonym (Är alla vi som står till höger väldigt onda?) skrev 2023-11-04 15:57:06 följande:
    Som min signatur : Är alla som står till höger väldigt onda - jämfört med er till vänster?
    Det har verkligen inte med vänster eller höger att göra. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2023-11-05 12:15:48 följande:

    Enligt proportionalitetsprincipen är det tillåtet att använda våld för att uppnå legitima militära mål, men det måste vara proportionerligt till hotet och nödvändigt för att uppnå målet. Det innebär att om en militär åtgärd innebär en oacceptabel risk för civila eller icke-stridande, så bör den undvikas eller justeras.  Israel bör alltså invänta tillfällen där de kan anfall mål utan att oskyldiga drabbas.  


    Vad är din uppfattning om Israel bombat en kyrka där ett stort antal oskyldiga dödades?


    ja, det låter ju vettigt med proportionalitetsprincipen, men det är ju omöjligt för oss att bedöma detta. Så jag förstår inte varför du frågar sånt. Vi vet ju inte om det finns en speciell anledning? Vem vet vad eller vilka Hamas har gömt där? 
  • AndreaBD
    Anonym (Jz) skrev 2023-11-05 10:37:15 följande:
    Det är en helt annan sak och där har jag mycket mer sympati för palestinsk sida
    Japp, jag också. 
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta