• Apif la deuxième

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Många har skrivit i flera olika trådar om hur ohyffsade alla unga människor är för att de inte stiger upp och ger sin plats åt en gravid kvinna på bussen. Förklara för mig varför jag borde göra det? Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?

    Jag stiger upp och ger min plats åt äldre eller handikappade eller såna som går på kryckor. Men jag tycker att en frisk kvinna ska kunna stå även om hon har lite mage.

    Jag vill inte få mordiska blickar av nån gravid bara för att jag sitter kvar på min plats. De vet inget om mig, eller om hur ont jag ofta har i mitt ena knä. Iofs borde det inte spela någon roll, tycker jag. Även en frisk person ska få sitta ifred på sin plats även om en gravid kvinna måste stå.

    SÅ förklara gärna för mig varför jag ska ställa mig upp när ni kommer med era magar och vill sitta?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-21 15:32:58:
    "Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?"

    Där ska det givetvis stå "varför MÅSTE jag", inte "varför får inte jag".

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-25 12:30:14:
    Jag har fått otaliga svar som handlar om krämpor man kan ha som gravid. Illamående, foglossning, svullna fötter och mycket mer.

    Jag hävar fortfarande att OM man då känner att man måste sitta, så kan man be någon!
    Man kommer ingenvart med sura arga blickar, men ber man snällt får man troligen sitta.

    Ingen kan veta om den som sitter och ser ung och frisk ut har ont i kroppen, och den som sitter kan inte heller veta ifall den gravida mår bra eller inte.

    Så, FRÅGA om ni behöver sitta!

  • Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
  • Katten Ceasar

    Ts, lägg ner!! jag blev bara upprörs över vad du skrev. That´s it!! Och det finns dem som skriver ungefär samma saker som jag men dem trackar du inte på... tack så mycket!!

  • Viktoria74

    Har man ont så sitter man väl kvar, då behöver man väl inte tycka att man "måste" ge upp sin plats???? Även gravida måste väl fatta att alla ogravida inte automatiskt är kärnfriska?

  • Kagi

    Hahaha, det är ju som i vården, där "graviditet inte är en sjukdom" och det är jättesvårt att bli sjukskriven för en graviditetskrämpa - samtidigt som folk som rökt hela livet eller är överviktiga får hjälp och sjukskrivningar för sina krämpor utan ifrågasättande.

    Med ts resonemang kan man ju vägra ställa sig upp för en äldre person, för han/hon får minsann skylla sig själv att han/hon blivit så skröplig efter att ha rökt eller liknande.

    Vad är problemet? Hade jag haft ont i knät hade jag sagt till den gravida på bussen: "Jag hade gärna lämnat min plats till dig, men jag har så hemskt ont i knät att jag måste sitta själv." Problemet avhjälpt!

  • Apif la deuxième

    Jessyelina, som jag skrivit många gånger innan så vet jag att man inte kan se dolda skador, jag vet att jag inte kan se andras, och att andra inte kan se min.

  • vadskajaghetadå

    själv tycker jag att det är allmän hyffs att göra det

    OK jag kan erkänna att om nån med mord i blicken glor på en så har man ingen lust, eller åt nån tjurkärring (även om det inte hänt så många ggr)

  • Apif la deuxième

    Katten, de andra har inte skrivit på lika taskigt sätt som du. De har kommit med sina argument utan att gå till angrepp på mig. Du kallar mig egoistisk och dumförklarar mig och vad allt det var. DET är skillnaden, därför är jag förbannad på dig och inte de andra.

  • Katten Ceasar

    Ts, ok då ber jag väl om ursäkt då!! Kära nån!!

    Jag lägger ner detta för man komme ringet vart på det här alltså!!

  • Marlene

    Det är väl ingen som kan bestämma vem som har mest rätt att sitta ner... men foglossning när man är höggravid är inte att leka med. Personligen ställer jag mig gärna upp om det kommer nån som jag uppenbarligen ser behöver platsen mer än mig.
    En gång kom det 2 äldre kvinnor på bussen (väldigt mycket äldre) och jag var den enda som reste mig upp så att den ena fick sitta... en hel full buss och inte en enda reste sig upp och erbjöd tanten plats... illa

  • Kagi

    Jag förstår överhuvudtaget inte detta med alla "arga blickar" som tydligen kastas hit och dit i samhället. Nu menar jag inte bara TS, utan det är något man hör ständigt och jämt. Vad sägs om att öppna mun? Om jag har något gott skäl till att få sitta på bussen, så kan jag be någon som ser frisk och stark ut om att få sitta. Varför göra det så svårt för sig genom att tro en massa om vad andra människor tänker och tycker - och hoppas att andra ska kunna läsa ens tankar?

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?