• KarinGemenskap

    Min son är satanist!!!

    Hej alla föräldrar! Jag har i ungefär ett år tittat runt här på forumen, men inte registrerat mig förrän just nyss.

    Min äldste son (15 år) har under senaste tiden förändrats. Han har färgat håret svart och börjat måla på armarna, sminka sig och klipper sönder sina byxor. 

    Jag har pratat med honom om det och han säger att det bara är en stil, men jag har hittat lappar i hans rum där det står "666 satan is my god" och dylikt.

    Jag har nu även beslagtagit hans dator efter att jag hörde en jätte hemsk låt på högsta volym skräna från hans rum.

    Nedan kopierar jag in låten som var öppen på you tube när jag tog datorn.



    " target="_blank">



    Vad skall jag ta mig till? Är detta bara en fas? Jag kommer själv ihåg att mina vänner hade spikat hår, men det kan inte mäta sig
    med det här. 
  • Svar på tråden Min son är satanist!!!
  • godisslukaren20
    EGON M K L skrev 2010-12-15 03:52:28 följande:

    Som sagt, satanismen är inte helt fel Allt efter hur man tolkar den och läser på.

    "Satanismen (den egoistiska) har 11 budord och de lyder


    Visa aldrig åsikt eller ge råd om du inte är ombed.


    dela inte med dig av dina problem, såvida di inte är säker på att de vill höra dem.


    när du befinner dig i någon annans lya, visa personen respekt, eller var inte där alls.


    om en gäst i din lya irriterar dig, behandla honom grymt och utan nåd.


    gör inga sexuella närmanden, om du inte har fått klara parnings signaler.


    ta inte det som inte tillhör dig, såvida det inte är en börda för personen, och han bönar och ber om undsättning.


    Erkänn kraften hos magin om du har använt den framgångs rikt för att uppfylla dina önskningar. Om du förnekar kraften hos magin, efter du kallat den med framgång, kommer du att förlora allt du erhållit.


    klaga aldrig över nått som du inte behöver underlåta dig till.


    skada inte små barn.


    mörda inte icke-mänskliga djur. Såvida de inte attackerar, eller om du behöver dem för mat.


    vid gående i öppet territorium, stör ingen. Om någon stör dig, be honom att sluta. Gör han inte det, krossa honom."


    Låter intressant men jag håller inte med om den där med *om en gäst i din lya irriterar dig, behandla honom grymt och utan nåd* delen eftersom jag visar alltid nåd till den personen som verkligen ber om det och jag tror alla människor förtjänar en andra chans.
  • lolmannen

    den här tråden är visst 6 år gammal, men är det bara jag som tycker att videon både ser ut och låter som att det är typ ett prank av något slag? Det kanske dock bara är jag som inte kan ta detta allvarligt p.g.a min ungdom (är 16 år)

  • Hårdrocksfarsan

    Hahahahaha!! ???????????? ursäkta mig men;

    1. Din son är inte "satanist". Varken du eller din son vet vad begreppet innebär, det garanterar jag av hela mitt hjärta. Jag kan också garantera att 9/10 personer i denna tråd inte har en susning om vad en satanist är för något. ???? Så har vi rett ut det. Vill man veta mer så fråga.

    2. Låt ungen lyssna på vilken musik han vill? Uppenbarligen gillar han det och tycker kanske att han kan relatera - annars tycker man oftast inte om musiken, om man inte kan relatera. Musik är konst. Kultur. Och dessutom är musik det enda världsomfattande språk som kan föra samman motparter i krig, gärningsmän med offer, uppbrutna familjer, bråkande syskon, två individer från olika platser i världen och med helt olika fundamentala värderingar, kan ändå samsas i musiken. Musik är ett uttryckssätt och ett emotionellt språk. Underskatta inte det. Det är bara DU som anser musiken vara hemsk, och exakt Vad är det som får dig att tycka så? För att det är en subjektiv bedömning, det måste du ju hålla med om - annars är jag rädd att du missförstått något vääldigt grundläggande i vuxenlivet.

    Hett tips; Lyssna själv. Läs texterna. Vad är det din son relaterar till och varför? Detta är en mycket mycket mer berättigad fråga, och dessutom med ett mer komplext svar. Hittar du svaret så är du en god bit på väg att lära känna din "satanistiska" son.

    3. Denna punkt riktar sig inte och handlar inte om din son! Däremot vill jag gärna göra det väldigt klart för alla som läser detta; Satanister dödar inte djur. Dricker inte blod. Offrar inga människor eller katter. Äter inte fladdermöss och ber till Satan med blackmetalmusik och nakna tjejer i bakgrunden. Detta är en stereotypisk DJÄVULSDYRKARE, ett begrepp som media har skapat och som media har hållt vid liv. Fjantiga tonåringar som välter gravstenar och skär varandra i armarna och dessutom KALLAR SIG satanist; då är man definitivt INTE det. DJÄVULSDYRKARE är något helt annat än satanist, och har verkligen precis INCENTING med detta att göra. Det är som att jämföra Ica maxi med Ikea. En cowboy på trehjuling. Ja ni fattar, djävulsdyrkare är ofta små fjortisar av båda kön där man tror sig veta vad satanism är för det har man minsann sett på film. Så är icke fallet. Tyvärr så har begreppet tagit så stor plats i samhället och tyvärr förknippats med satanism pga media som sagt - och det är precis därför de flesta i denna tråd tror sig veta vad satanism är. Det gör ni verkligen inte ska jag be att få tala om. Det ni pratar om är ungdomliga djävulsdyrkare. Världens fånigaste subkultur, och tyvärr i vissa fall ett sätt för ungdomar att söka efter sin identitet.

    Tillbaka till din son. Hur kan du INTE tänka att pojken jagar sin identitet? Han vet inte vem han är, vad han vill eller vad han ska tycka om saker. Naturligtvis provar han på, dels för att antingen utesluta eller finna sina karaktärsdrag. Jag kan inte förstå varför detta skulle vara något negativt? Grabben utvecklas ju! Ge det lite tid. Om han nu snöat in på det här med djävulsdyrkan, occultism och satanism - låt honom upptäcka det då. Antingen kommer det att försvinna helt om ett tag, eller så inser han vad det egentligen handlar om och konverterar till "äkta"/genuin satanist. Och det, min käre vän, är INTE så farligt som du tror. Vill du veta mer om satanism och ha lite ren fakta, skriv gärna till mig eller starta en ny tråd så ska jag hjälpa dig. Vem som helst med intresset är välkommen att göra detta.

    Jag är nämligen jävligt trött på att folk inte (inte riktat till dig personligen) kan skilja på saker som ligger så jävla långt bort ifrån varandra som satanism och djävulsdyrkan faktiskt gör. Och jag gillar att diskutera och utvecklas, men också att lära/upplysa om jag är tillräckligt erfaren i ämnet för att vara förmögen till det. Så skriv gärna till mig om du/ni vill veta mer.

    Till sist; Jag är fullt medveten om att jag uttrycker mig hårt emellanåt. Sån är jag och det beror helt enkelt på att jag hatar lögner och bekvämlighetsfraser. Människor ljuger alldeles för mycket, både smått och stort - endast för att sanningen ibland är obekväm. Detta är ett "Svensson"-fenomen som jag inte tar del av, därför kan jag ibland upplevas som hård/rak och ibland tillochmed otrevlig - trots att jag alltid, alltid skriver sådanthär i rent utvecklings- och upplysningssyfte (och det anser jag vara en vacker gåva; medvetenhet). Naturligtvis läser jag och suger åt mig av andras erfarenheter och upplysningar med, annars stannar ju min egen utveckling- så det är inte så att jag är narcissistisk ;) Skämt åsido. Jag diskuterar gärna vidare om någon vill eller vill veta mer, men var snäll och sluta upp med att använda ordet Satanist/Satanism - det är bara någon enstaka i denna tråd som faktiskt vet vad det är.

    Lycka till med din son ???? Snart har han antingen totalt övergivit det du pratar om, eller så blir han satanist i ordets rätta bemärkelse - och det, är faktiskt inte alls negativt i någon aspekt alls (det förstår man i samma sekund som man förstått Satanism). Men det kan man givetvis inte hålla med om sålänge man inte vet vad det Är! Det kan faktiskt vara så att det bara är musiken som tilltalar honom också, han kanske inte bryr sig om texterna och budskapen över huvudtaget! Han kanske bara tycker att det är coolt med svart, häftigt med distade gitarrer osv? Där har du ett tredje alternativ. Prata med din son istället för att skriva här kanske. Jag vet inte hur er familj funkar såklart, men tror du inte han berättar om du frågar? Sannolikt är också att han söker Reaktion. Kanske från dig, kanske från sin pappa, kanske från en vän som lämnat, vad som helst.

    Men nej, din son är verkligen INTE satanist. ????????

    Vänliga hälsningar,

    Johannes Nyström

    Producent - Föreläsare - Kursledare - Verksamhetschef - Musikhandläggare

    demonkatten@gmail.com

  • Hårdrocksfarsan
    godisslukaren20 skrev 2015-11-21 19:37:34 följande:

    Låter intressant men jag håller inte med om den där med *om en gäst i din lya irriterar dig, behandla honom grymt och utan nåd* delen eftersom jag visar alltid nåd till den personen som verkligen ber om det och jag tror alla människor förtjänar en andra chans.


    (Den egoistiska satanismen)? Hahaha ännu bättre.????

    Seriöst, läs på innan ni yttrar er snälla.
  • Hårdrocksfarsan
    KarinGemenskap skrev 2010-11-06 00:29:55 följande:

    Skojar du med mig!

    Djur är inte värda något och därför äter man dem. Han kanske är psykopat  men inte dum


    Djur är inte värda något???? Är du helt väck? Förbannade pucko.
  • Hårdrocksfarsan
    tristania skrev 2010-11-08 16:53:13 följande:

    Jag tror inte du behöver vara orolig ts.  Min pojk är 13 år och lyssnar på black metal.  Jag tror att det är en fas dom måste gå igenom, för att kunna hitta sej själva....


    Black metal är en musikgenre, ingen tonårsfas. Är folk verkligen så korkade?
  • DamagedSoul

    Tycker du överdriver lite, han gör ju inget som påverkar någon annan. Låt honom klä sig som han vill. Jag själv är väll protestantiskt kristen men tror inte på ett dugg och har också färgat håret svart, har piercingar, slitna jeans och skinnjacka. Och att vara Satanist är inget fel i sig enligt mig. Tycker du ska låta killen vara. Det är problemet med föräldrar idag...min är lika dan och gissa vad...att ni står i mot oss är vad som får oss att fortsätta. Ni bryter ner oss från insidan för vi får inte vara som vi vill för att föräldrarna vill att vi ska vara deras perfekta små prinsessor och prinsar. Men gissa vad, ni bryter ner oss som inte vill vara sånna, ni blir missnöjda och besvikna. Bättre att ni accepterar att det är 2000 talet och man får se ut som man vill och uttrycka sig hur man vill.

    Jag har blivit kallad Emo och är jävligt stolt över det. Din son vågar uttrycka sin alternativa stil och set är jävligt starkt. Poäng till honom och avdrag på dig.

  • Pripps Vichy

    Min son hakade också på den där sjuka trenden med black metal och djävulsdyrkan. Som tur är kom han ifrån det, men det berodde mer på att han blev trakasserad av sina kompisar som också kallade sig satanister och lyssnade på sådan "musik". Det funkade så att det var ett gäng långhåriga svartklädda typer som ansåg sig vara någon sorts satanist-elit, och många som försökte vara med i gänget blev utfrusna och mobbade av dessa. När ens barn börjar lyssna på djävuls-musik eller vad man ska kalla det, är det ett säkert tecken på att något inte står rätt till, att din son inte mår bra, kanske att han t.o.m. har självmordstankar. Det är ju väldigt aggressiv och depressiv "musik" som kan ta ner humöret på den mest optimistiske. Jag höll på att bli galen när min son spelade det där oljudet med "sångare" som skriker och brölar i högan sky med röstförvrängare, dag ut och dag in i nästan 2 års tid. Var många gånger jag funderade på att slänga ut stereon eller kasta hans black metal-skivor i soporna och säga upp med bredbandsbolaget så att han inte skulle kunna lyssna på internet, Men det löste sig själv till slut som tur var..

  • DeathByPickles

    Hahahaha! Men låten i det allra första inlägget är ju helt Fantastiskt! Hur har jag kunnat missa det guldkornet?! SkrattandeHjärta


     


    Not Carnegie, Vanderbilt, and Astor together could have raised money enough to buy a quarter share in my little dog.
  • RepenttoJesus

    Jesus är Vägen, Sanningen och Livet och han är vår enda räddning! Jesus är Gud och älskar oss alla! Jag ska be för att din son som är satanist blir frälst och jag uppmanar dig att också söka Jesus och omvända dig genom honom om du inte redan har gjort det!

Svar på tråden Min son är satanist!!!