• Anonym (Missbruk)

    Sockermissbruk - hur slutar jag?!

    Missbruk. Ordet gör mig illamående, men det är just vad jag är. Missbrukare. Något jag lovat mig själv att aldrig bli efter att ha växt upp i alkoholmissbruk. Nu är jag just det, en missbrukare Tårarna rinner när jag tänker på det. Hur kunde det bli såhär? Och hur kan jag utsätta mig själv och min familj för det här?

    Sockrets beroende har haft mig i sina klor i flera år. Ibland lyckas jag slita mig loss, men nu är det värre än någonsin. Jag ser inget slut på det. Varje kväll ligger jag i sängen, illamående och ångestfylld. Imorgon slutar jag. Dagen därpå blir sötsuget för stort, jag tar lite cola för att släcka den törst och muntorrhet som ett läkemedel ger mig. Och sedan är det försent.. Godis och glass i mängder innan barnen ska hämtas. Håller mig knappt till kvällen innan det är dags igen. Känner mig så besviken, ledsen och värdelös. Jag rör mig minimalt, och nu är jag fetare än någonsin. Min normalvikt är 55kg, något jag hade svårt att nå efter sista barnet. Låg runt 60-62 kg men nu.... 70!!!! SJUTTIO KILO! Det är fan helt sinnessjukt. Trots att jag äcklas, kan jag inte sluta. Det går inte. Men jag måste.

    Har ett rätt stort problem förutom att sluta med alla sötsaker. Jag är otroligt svår med mat. Äter blandfärs och kyckling i undantagsfall. Väldigt lite grönsaker: gurka, tomat, paprika, majs, ärtor. Känner att jag har svårt att hålla en god kost.

    HUR SKA JAG SLUTA INNAN JAG DÖR AV FETMA?! Eller ångest..

  • Svar på tråden Sockermissbruk - hur slutar jag?!
  • Anonym (Ina)
    hammarhajen skrev 2020-05-03 06:44:25 följande:

    Varför sätter du ordet experter inom citattecken? Specialistläkare och forskare har studerat sitt område i många år (efter sin grundutbildning som också den är många år lång), derar artiklar granskas och den forskning de utgår från är den samlade, inte någon enstaka studie. 

    Vad krävs för att vara expert enligt dig?

    Varifrån får du själv dina åsikter?

    Livsmedelsverket har råd också för den med metabolt syndrom. Där står i stort sett motsatsen till dina tips:

    fragor.livsmedelsverket.se/org/livsmedelsverket/d/hur-undvika-metabola-syndromet/


    Det finns en massa ny forskning som visar på att människor mår bra av att äta animaliskt i första hand, kött och fett. Och addera sånt som vi alltid har ätit i små mängder, som lite bär, ovanjord grönsaker och nötter. Eller du kanske har missat carnivore-trenden och funktionsmedicin trenden? Där äter alla kött och fett..
  • hammarhajen
    Anonym (Ina) skrev 2020-05-03 07:50:15 följande:
    Det finns en massa ny forskning som visar på att människor mår bra av att äta animaliskt i första hand, kött och fett. Och addera sånt som vi alltid har ätit i små mängder, som lite bär, ovanjord grönsaker och nötter. Eller du kanske har missat carnivore-trenden och funktionsmedicin trenden? Där äter alla kött och fett..
    Jag har inte missat att det finns en mängd tyckare och trender. Men jag har ett källkritiskt fokus och litar på vetenskapen i första hand. OM den samlade forskningen skulle peka på att animaliskt protein och fett vore det bästa, skulle garanterat folkhälsomyndigheter världen över rekommendera den kosten. Så är det inte. 

    Att många följer en trend är inte samma sak som vetenskapliga bevis för att det är den bästa livsstilen. Att en handfull läkare tror på en viss metod räcker inte, om tiotusentals läkare INTE bedömer det vara den bästa. I synnerhet inte om den handfull som förespråkar en viss metod samtidigt säljer preparat eller kurser och tjänar pengar på sin filosofi... Inom alla yrkesgrupper finns människor med orent mjöl i påsen och som vill sko sig på andra. 

    Visst kan en udda diet vara det bästa för någon enstaka och vi är alla inidivder med olika förutsättningar och behov. Men att  rekommendera någon att följa en diet som ökar risken för hjärtsjukdom och cancer är rent idiotiskt, om man inte själv är läkare och själv har undersökt en patient och kan ge individuell och professionell behandling. En del måste kanske äta på ett ohälsosamt sätt, för att minska risken för något ännu mer ohälsosamt. Precis som en del behöver läkemedel med trista biverkningar, men sjukdomen är så mycket värre än biverkningarna. 

    Du skriver för övrigt om fett, vilket näringsrekommendationerna tydligt slår fast att man kan och ska äta en del av. Dock av enkel- och fleromättade fetter från växtriket, som t.ex. olivolja, nötter och avokado, samt från feta fiskar. 
  • Anonym (Ina)
    hammarhajen skrev 2020-05-03 08:26:53 följande:

    Jag har inte missat att det finns en mängd tyckare och trender. Men jag har ett källkritiskt fokus och litar på vetenskapen i första hand. OM den samlade forskningen skulle peka på att animaliskt protein och fett vore det bästa, skulle garanterat folkhälsomyndigheter världen över rekommendera den kosten. Så är det inte. 

    Att många följer en trend är inte samma sak som vetenskapliga bevis för att det är den bästa livsstilen. Att en handfull läkare tror på en viss metod räcker inte, om tiotusentals läkare INTE bedömer det vara den bästa. I synnerhet inte om den handfull som förespråkar en viss metod samtidigt säljer preparat eller kurser och tjänar pengar på sin filosofi... Inom alla yrkesgrupper finns människor med orent mjöl i påsen och som vill sko sig på andra. 

    Visst kan en udda diet vara det bästa för någon enstaka och vi är alla inidivder med olika förutsättningar och behov. Men att  rekommendera någon att följa en diet som ökar risken för hjärtsjukdom och cancer är rent idiotiskt, om man inte själv är läkare och själv har undersökt en patient och kan ge individuell och professionell behandling. En del måste kanske äta på ett ohälsosamt sätt, för att minska risken för något ännu mer ohälsosamt. Precis som en del behöver läkemedel med trista biverkningar, men sjukdomen är så mycket värre än biverkningarna. 

    Du skriver för övrigt om fett, vilket näringsrekommendationerna tydligt slår fast att man kan och ska äta en del av. Dock av enkel- och fleromättade fetter från växtriket, som t.ex. olivolja, nötter och avokado, samt från feta fiskar. 


    Folkhälsomyndigheter hinner inte med den senaste forskningen. Bara för att du väljer att följa gammaldags kostråd så behöver du inte försöka pracka på alla andra att det är det enda rätta. Det man säger nuförtiden är ju att olika människor mår bra av olika sorters kosthålllning. I sommar kommer MEAT att hållas, en stor forskningskonferens med forskare från hela världen som handlar om just dom daterade råden gällande kost. Det finns lika mycket olika forskningsrön om mat och kostråd som det finns forskare.
  • Anonym (Eva)
    hammarhajen skrev 2020-05-03 06:44:25 följande:
    Varför sätter du ordet experter inom citattecken? Specialistläkare och forskare har studerat sitt område i många år (efter sin grundutbildning som också den är många år lång), derar artiklar granskas och den forskning de utgår från är den samlade, inte någon enstaka studie. 

    Vad krävs för att vara expert enligt dig?
    Varifrån får du själv dina åsikter?

    Livsmedelsverket har råd också för den med metabolt syndrom. Där står i stort sett motsatsen till dina tips:

    fragor.livsmedelsverket.se/org/livsmedelsverket/d/hur-undvika-metabola-syndromet/
    Ja, det är ju som vanligt fantastiskt dåliga råd för metabolt sjuka! Magra mejeriprodukter? Frukt? Nyttiga oljor som rapsolja? Bröd, flingor och havregryn?

    En diabetiker typ 2 (som är en metabola sjukdom) som följer de här råden måste hantera sitt blodsocker med insulin och även om behandlingen hjälper kommer personen mest troligt få de följdsjukdomar som anses normala vid diabetes (nedsatt syn, nedsatt njurfunktion, sår på fötterna, nedsatt sexuell förmåga, nervskador, samt ha en högre risk för stroke och hjärtinfarkt). En diabetiker typ 2 som istället kostbehandlar sin diabetes genom att undvika frukt, bröd, flingor, havregryn, magra mejeriprodukter, rapsolja och istället äter en lågkolhydratkost slipper alla dessa följdsjukdomar om kostbehandlingen hjälper, vilken den oftast gör. 

    Jag säger "experter" för att de handplockar vilka studier de ska tro på, och de tror bara på studier så går i linje med vad de lärde sig om kost när de själva var unga. De är också okritiska till vem som bekostar studierna. Forskning som bekostas av livsmedelsindustrin vinklas av livsmedelsindustrin. Kött- och mjölkprodukter är dyrare och har lägre vinstmarginaler. Därför har dessa företag inte samma möjlighet att bedriva forskning kring sina produkter, jämför med exempelvis fling-, bröd- margarinindustrin. De är de sistnämnda som influerar dagens expertgrupper. Kostforskning är finansierad av näringslivet och forskningen styrs inte i första hand kring hälsovärde, utan vad man kan få för ekonomisk återbäring. Statligt finansierad forskning är inte inriktad på näringsforskning. Om det finns en studie som visar att möss blir feta av mättat fett och en annan studie som visar att människor blir smala av mättat fett (både dessa studier har genomförts), så väljer livsmedelsverket att tro på musstudien. Vi är inte möss.

    Att livsmedelsverket säger till folk att fabriksfetter är bättre än naturliga fetter är helt obegripligt. Rapsolja har aldrig provats i seriösa långa jämförande studier. Man har bara antagit att den är bra. Eucasyran den innehåller vet man kan orsaka hjärtfibros. Rasolja utvinns ur rapsen med hjälp av hexan, som är ett giftigt lösningsmedel.

    Senare tids forskning visar att smör är bra eller neutralt för hjärtat. Det har forskats oerhört lite på hälsoeffekter av margarin. Ändå rekommenderar livsmedelsverket margarin: de påstår att man ska ersätta mättat fett i maten med fleromättat fett och att det ska bidra till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. Detta har är något som de bara tror och baserar sig på tron att mättat fett i smör är skadligt för hjärtat. Det oerhört konstiga i det här resonemanget är att när vi åt smör så existerade knappt hjärtsjukdomen. Hjärtsjukdomen har kommit i takt med att vi bytt ut smöret mot margarin. 

    Livsmedelsverkets råd tar livet av folk.
  • Anonym (Eva)
    Anonym (Eva) skrev 2020-05-03 09:07:59 följande:
    Ja, det är ju som vanligt fantastiskt dåliga råd för metabolt sjuka! Magra mejeriprodukter? Frukt? Nyttiga oljor som rapsolja? Bröd, flingor och havregryn?

    En diabetiker typ 2 (som är en metabola sjukdom) som följer de här råden måste hantera sitt blodsocker med insulin och även om behandlingen hjälper kommer personen mest troligt få de följdsjukdomar som anses normala vid diabetes (nedsatt syn, nedsatt njurfunktion, sår på fötterna, nedsatt sexuell förmåga, nervskador, samt ha en högre risk för stroke och hjärtinfarkt). En diabetiker typ 2 som istället kostbehandlar sin diabetes genom att undvika frukt, bröd, flingor, havregryn, magra mejeriprodukter, rapsolja och istället äter en lågkolhydratkost slipper alla dessa följdsjukdomar om kostbehandlingen hjälper, vilken den oftast gör. 

    Jag säger "experter" för att de handplockar vilka studier de ska tro på, och de tror bara på studier så går i linje med vad de lärde sig om kost när de själva var unga. De är också okritiska till vem som bekostar studierna. Forskning som bekostas av livsmedelsindustrin vinklas av livsmedelsindustrin. Kött- och mjölkprodukter är dyrare och har lägre vinstmarginaler. Därför har dessa företag inte samma möjlighet att bedriva forskning kring sina produkter, jämför med exempelvis fling-, bröd- margarinindustrin. De är de sistnämnda som influerar dagens expertgrupper. Kostforskning är finansierad av näringslivet och forskningen styrs inte i första hand kring hälsovärde, utan vad man kan få för ekonomisk återbäring. Statligt finansierad forskning är inte inriktad på näringsforskning. Om det finns en studie som visar att möss blir feta av mättat fett och en annan studie som visar att människor blir smala av mättat fett (både dessa studier har genomförts), så väljer livsmedelsverket att tro på musstudien. Vi är inte möss.

    Att livsmedelsverket säger till folk att fabriksfetter är bättre än naturliga fetter är helt obegripligt. Rapsolja har aldrig provats i seriösa långa jämförande studier. Man har bara antagit att den är bra. Eucasyran den innehåller vet man kan orsaka hjärtfibros. Rasolja utvinns ur rapsen med hjälp av hexan, som är ett giftigt lösningsmedel.

    Senare tids forskning visar att smör är bra eller neutralt för hjärtat. Det har forskats oerhört lite på hälsoeffekter av margarin. Ändå rekommenderar livsmedelsverket margarin: de påstår att man ska ersätta mättat fett i maten med fleromättat fett och att det ska bidra till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. Detta har är något som de bara tror och baserar sig på tron att mättat fett i smör är skadligt för hjärtat. Det oerhört konstiga i det här resonemanget är att när vi åt smör så existerade knappt hjärtsjukdomen. Hjärtsjukdomen har kommit i takt med att vi bytt ut smöret mot margarin. 

    Livsmedelsverkets råd tar livet av folk.
    "En diabetiker typ 2 som följer de här råden måste kanske hantera sitt blodsocker med insulin" skulle det stå. Men även om de inte behöver det, så anses följdsjukdomarna mer eller mindre oundvikliga om de äter enligt livsmedelsverkets rekommendationer. 
  • hammarhajen
    Anonym (Eva) skrev 2020-05-03 09:07:59 följande:
    Ja, det är ju som vanligt fantastiskt dåliga råd för metabolt sjuka! Magra mejeriprodukter? Frukt? Nyttiga oljor som rapsolja? Bröd, flingor och havregryn?

    En diabetiker typ 2 (som är en metabola sjukdom) som följer de här råden måste hantera sitt blodsocker med insulin och även om behandlingen hjälper kommer personen mest troligt få de följdsjukdomar som anses normala vid diabetes (nedsatt syn, nedsatt njurfunktion, sår på fötterna, nedsatt sexuell förmåga, nervskador, samt ha en högre risk för stroke och hjärtinfarkt). En diabetiker typ 2 som istället kostbehandlar sin diabetes genom att undvika frukt, bröd, flingor, havregryn, magra mejeriprodukter, rapsolja och istället äter en lågkolhydratkost slipper alla dessa följdsjukdomar om kostbehandlingen hjälper, vilken den oftast gör. 

    Jag säger "experter" för att de handplockar vilka studier de ska tro på, och de tror bara på studier så går i linje med vad de lärde sig om kost när de själva var unga. De är också okritiska till vem som bekostar studierna. Forskning som bekostas av livsmedelsindustrin vinklas av livsmedelsindustrin. Kött- och mjölkprodukter är dyrare och har lägre vinstmarginaler. Därför har dessa företag inte samma möjlighet att bedriva forskning kring sina produkter, jämför med exempelvis fling-, bröd- margarinindustrin. De är de sistnämnda som influerar dagens expertgrupper. Kostforskning är finansierad av näringslivet och forskningen styrs inte i första hand kring hälsovärde, utan vad man kan få för ekonomisk återbäring. Statligt finansierad forskning är inte inriktad på näringsforskning. Om det finns en studie som visar att möss blir feta av mättat fett och en annan studie som visar att människor blir smala av mättat fett (både dessa studier har genomförts), så väljer livsmedelsverket att tro på musstudien. Vi är inte möss.

    Att livsmedelsverket säger till folk att fabriksfetter är bättre än naturliga fetter är helt obegripligt. Rapsolja har aldrig provats i seriösa långa jämförande studier. Man har bara antagit att den är bra. Eucasyran den innehåller vet man kan orsaka hjärtfibros. Rasolja utvinns ur rapsen med hjälp av hexan, som är ett giftigt lösningsmedel.

    Senare tids forskning visar att smör är bra eller neutralt för hjärtat. Det har forskats oerhört lite på hälsoeffekter av margarin. Ändå rekommenderar livsmedelsverket margarin: de påstår att man ska ersätta mättat fett i maten med fleromättat fett och att det ska bidra till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. Detta har är något som de bara tror och baserar sig på tron att mättat fett i smör är skadligt för hjärtat. Det oerhört konstiga i det här resonemanget är att när vi åt smör så existerade knappt hjärtsjukdomen. Hjärtsjukdomen har kommit i takt med att vi bytt ut smöret mot margarin. 

    Livsmedelsverkets råd tar livet av folk.
    Tror du på riktigt på att de nationella kostråden (i världens olika länder) utformats av "handplockade" studier och att forskare och läkare väljer att tro på något annat än den samlade forskningen? Att människor som har som yrke och profession väljer att rekommendera sådant som gör folk sjuka? Att alla läkare är mutade av livsmedelsindustrin? Det säger en del om din källkritiska förmåga.

    VARFÖR skulle den absoluta majoriteten av världens läkare och medicinska expertis välja att tro på annat än vad de bedömer vara bäst? Ge EN anledning, som inte bara är konspirationsteorier, till varför livsmedelsverket, experterna på universitetssjukhusen och disputerade läkare inom hjärt- och kärlhälsa, onkologi mm skulle ljuga? 

    Att råden är "gamla" är helt enkelt för att  man redan för flera deccenier sedan hade ganska bra kunskap om kost och hälsa. Det finns helt enkelt inga genvägar, även om många vill välja in idén för att tjäna pengar. Fysisk aktivitet och dra ner på älskade klassiker som bacon och gräddsås har rekommenderats sedan dagens lägare var unga, det stämmer. Eftersom man redan då förstod de sambanden. 

    Hjärtsjukdom har betydligt mer komplex orsak än smör och margarin. Vilket man borde veta om man anser sig kompetent att ge hälsoråd på internet. Hjärtsjukdomar ökar av fysisk inaktivitet, ålder (vi lever längre nu), sjukdomar som diabetes (som ofta beror på övervikt), rökning, ökad konsumtion av just det du förespråkar - kött och animaliska fetter - alkohol.

    Läkaren på livsstilsmottagningen på sjukhuset säljer inte heller äpplen till patienterna i väntrummen. Om man däremot googlar på det fåtal läkare som rekommenderar annat än det livsmedelsverket förespråkar så finns både böcker, kursprogram och särskilda produkter att köpa i deras namn. 
  • Pentra

    Testa kromtabletter. Det värsta sötsuget bör lägga sig inom någon vecka eller två. ... Med vänlig hälsning, Pentra

  • Anonym (Eva)
    hammarhajen skrev 2020-05-03 10:14:20 följande:
    Tror du på riktigt på att de nationella kostråden (i världens olika länder) utformats av "handplockade" studier och att forskare och läkare väljer att tro på något annat än den samlade forskningen? Att människor som har som yrke och profession väljer att rekommendera sådant som gör folk sjuka? Att alla läkare är mutade av livsmedelsindustrin? Det säger en del om din källkritiska förmåga.

    VARFÖR skulle den absoluta majoriteten av världens läkare och medicinska expertis välja att tro på annat än vad de bedömer vara bäst? Ge EN anledning, som inte bara är konspirationsteorier, till varför livsmedelsverket, experterna på universitetssjukhusen och disputerade läkare inom hjärt- och kärlhälsa, onkologi mm skulle ljuga? 

    Att råden är "gamla" är helt enkelt för att  man redan för flera deccenier sedan hade ganska bra kunskap om kost och hälsa. Det finns helt enkelt inga genvägar, även om många vill välja in idén för att tjäna pengar. Fysisk aktivitet och dra ner på älskade klassiker som bacon och gräddsås har rekommenderats sedan dagens lägare var unga, det stämmer. Eftersom man redan då förstod de sambanden. 

    Hjärtsjukdom har betydligt mer komplex orsak än smör och margarin. Vilket man borde veta om man anser sig kompetent att ge hälsoråd på internet. Hjärtsjukdomar ökar av fysisk inaktivitet, ålder (vi lever längre nu), sjukdomar som diabetes (som ofta beror på övervikt), rökning, ökad konsumtion av just det du förespråkar - kött och animaliska fetter - alkohol.

    Läkaren på livsstilsmottagningen på sjukhuset säljer inte heller äpplen till patienterna i väntrummen. Om man däremot googlar på det fåtal läkare som rekommenderar annat än det livsmedelsverket förespråkar så finns både böcker, kursprogram och särskilda produkter att köpa i deras namn. 
    Du påstår saker som jag aldrig har sagt. Jag har aldrig påstått att läkare är mutade av livsmedelsindustrin. Varför låter du påskina att jag skulle ha sagt det? Det visar på en oförmåga att argumentera. 

    Experterna inom skolmedicin har ingen utbildning inom kost. De lilla de har från utbildningen är baserat på livsmedelsverkets råd, kostcirkeln. Praktiserande läkare följer livsmedelsverkets råd. De följer, som du säger, våra "experter".  

    Man hade inte för flera decennier sedan ganska bra kunskap om kost och hälsa. Men du har rätt i att kostråden baseras på vad man trodde då. 
  • Anonym (Hitta OK alternativ)

    Det ar jattesvart att komma ur. Har sjalv hallit pa med det i flera manader nu och det ar rena tortyren.

    Det som hjalpt mig denna gangen ar att jag forsoker se till att det finns ett OK alternativ att ta till istallet for t ex. lask nar suget satter igang. Koffeinfria teer i olika smaker (dricks utan socker), mineralvatten, citron och myntablad att ha i vattnet for variation (man kan aven ha i gurkskivor). Prova dig fram till det du tycker bast om och bestam dig for att det ar DET du dricker hadanefter. Efter 3-4 veckor har du vant dig vid den nya drycken, men jobbigt saklart under tiden. 

    Samma sak med smaatandet. Se till att det finns halsosamma alternativ hemma och att du valjer dem istallet, nar du borjar leta i skapen efter nagot att mumsa pa framat kvallen. Jag forsokte med riskakor, frusna bananslantar, tuggummi och popcorn. For ska sanningen fram sa ar man manga ganger inte hungrig nar man gar och letar i skapen, utan man ar bara sugen pa nagot och da kan ett gott sockerfritt tuggummi ga lika bra en stund, eller popcorn fran popcornmaskinen (helt naturliga utan varken smor eller salt). 

    En annan sak ar att identifiera vad som triggar suget. Hos mig var det stress (pa jobbet) och gammal vana (man var sa van att ga och kolla i skapen nar man hade trakigt, kande sig rastlos eller bara tog en paus fran datorn mellan varven). Da ska man inte trycka i sig godis och kakor, utan da kan det ga lika bra med en morotsstav med egenhandigt komponerad dippa (naturell yoghurt blandat med de ortkryddor du har hemma) eller det dar sockerfria tuggummit.

    Ska jag festa till det, for det maste man ibland for att inte trottna, sa gor jag dadelbollar (dadlar, kakao & havregryn rullade i kokos) eller en chiapudding (chiafron, mandelmjolk & kakao toppade med sma bananbitar).

    Det ar jattehemskt i borjan och man mar skit, men om du hittar nagotsanar goda alternativ att ta till istallet for sockret sa kommer det varsta troligtvis att vara over om en manad for att sen bli rutin (med enstaka aterfall). Ge inte upp! Vi ar fler som kampar med detta och vet hur hemskt det ar, men det gar.

  • Anonym (Kolhydratsreducerat)

    Jag slutade äta bröd, potatis, ris och pasta. Äter grönsaker som blomkål och broccoli istället till måltiderna. Kött, fisk och kyckling äter jag som vanligt. Jag tillsätter också en tesked kokosfett i mitt kaffe eller te. Är jag sötsugen tar jag en proteindrink bestående av banan, mjölk och proteinpulver. Alternativt dricker jag sockerfri läsk. Mitt sötsug har minskat betydligt och jag har gått ner 15 kg på 9 månader.

  • Anonym (Missbruk)

    Tack för alla tips och råd, har läst allt men har tyvärr inte möjlighet att svara alla. Jag tar däremot till mig av råden.

    Av olika skäl drog det ut på tiden med att sluta med socker. Jag slutade i måndags och har sedan dess dragits med den underbara huvudvärken från helvetet. Börjar äntligen lätta och kan äntligen se ett slut på det. Att motstå socker har varit relativt lätt faktiskt, tack och lov. Däremot har jag blivit så fruktansvärt trött! Redan på förmiddagen är jag helt slut, så har flera gånger behövt sova för att orka med dagen?! Extrem trötthet verkligen. Äter relativt regelbundet, men det hjälper inte oavsett hur mycket eller lite som äts.. är de normalt? Vad beror det på?

  • klyban
    Anonym (Missbruk) skrev 2020-05-21 21:33:16 följande:
    Tack för alla tips och råd, har läst allt men har tyvärr inte möjlighet att svara alla. Jag tar däremot till mig av råden.

    Av olika skäl drog det ut på tiden med att sluta med socker. Jag slutade i måndags och har sedan dess dragits med den underbara huvudvärken från helvetet. Börjar äntligen lätta och kan äntligen se ett slut på det. Att motstå socker har varit relativt lätt faktiskt, tack och lov. Däremot har jag blivit så fruktansvärt trött! Redan på förmiddagen är jag helt slut, så har flera gånger behövt sova för att orka med dagen?! Extrem trötthet verkligen. Äter relativt regelbundet, men det hjälper inte oavsett hur mycket eller lite som äts.. är de normalt? Vad beror det på?

    Jag tycker du borde köra en kolhydratfri kost(så långt det går då, fel helt är svårt), och för att få det helt ur systemet.
    Sen börjar du lägga på, långsamma kolhydrater ala GI.

    För sen återgå till din normala kost, men säkerligen med en del justeringar.
    För livsmedelsindustrin har varit duktiga på att smyga in socker i maten.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • Anonym (Hitta OK alternativ)

    Hur har det gatt TS?

Svar på tråden Sockermissbruk - hur slutar jag?!