• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • Vilda Tiger

    tredjejuli
    Grattis i förskott! Spännande. Det bara droppar in ungar här, känns det som. Tur det tillkommer nya för annars hade det blivit tomt här inne snart.

  • TurkiskPeppar

    tredjejuli: Grattis, vad spännande! Håller tummar att allt ska gå bra!

    blehnda: Tyckte inte det du skrev var invecklat Jobbigt när blodsockret hoppar så där mycket, jag blir så trött och får grym huvudvärk av det. Hoppas också att min kropp ska vara mer samarbetsvillig, men brukar ha problem med hoppande bs i vanliga fall också så det är väl tveksam om det blir bättre nu. Har än så länge sen jag blev gravid haft mest svårt för att hålla det nere dock, inte hoppat så mycket som vanligt, men det vill bara inte ner. Hade precis mitt första värde på under 6 på flera dagar! Känns lite oroväckande. Ska bli skönt att få komma iväg till specialistmödravården och få prata av sig snart!

  • challis777

    Tack för alla lyckönskningar!

    Appropå stress och blodsocker, jag märkte också stor skillnad nu när jag är gravid. Tål inte alls stress, då flyger sockret upp. Jobbigt. Men det går. Har varit sjukskriven alla mina nätter hela graviditeten samt alla dagar och kvällar från v. 30 tror jag det var.

    Jag undrar ur länge ni skall stanna på barn 4/bb?
    Förra gången stannade vi nästan 4 veckor men då föddes ju sonen i v. 35+2. Nu kommer jag vara i v. 37+2, alltså räknas som fullgången.

  • Vilda Tiger

    tredjejuli
    Lyckeli föddes just den dagen, i v 37+2. Vi stannade fem dygn men det var för att jag inte fick igång amningen. Annars hade vi kunnat åka hem efter tre. De ville ha lite koll på hennes socker men det var inte för att hon inte låg i magen tiden ut.

  • challis777
    Vilda Tiger skrev 2010-03-28 18:43:16 följande:
    tredjejuliLyckeli föddes just den dagen, i v 37+2. Vi stannade fem dygn men det var för att jag inte fick igång amningen. Annars hade vi kunnat åka hem efter tre. De ville ha lite koll på hennes socker men det var inte för att hon inte låg i magen tiden ut.
    5 dygn, ja det låter vettigt. Man vill ju inte vara från Leonard för länge. Samtidigt som det känns skönt om de kan kolla upp bebisen ordentligt innan man åker hem så man slipper åka tillbaka. Vi har ju ändå nästan 7 mil til lassa.

    Jag har inte riktigt förstått att jag snart ska föda. Känns lite overkligt att det är så nära eftersom jag förväntat mig att kunna gå 40 v den här gången. Men det känns rätt så skönt att få "göra bort det" snart. Jag är tung och orkeslös och har ett sjuhelvetes humör
  • kim86

    Hej allihopa.
    Nu har det vänt, nu har jag fått höja doserna markant, igår låg jag nästan över 10 hela dagen igår. Sååå ovant nu, o jag blev fasligt trött av det, när jag nästan i 4 veckor legat under 7 hela tiden. Idag snittat på 8 kanske, o känner mig nästan febrig av det. Usch, då var smekmånaden över.. Haha, jag som hoppades på insulinkänslighet över påsken också, så man kunde äta lite godis.. =) nu får man nog vara lite noggrannare med det.
    Kom det så för er också?, jag kan verkligen peka på vilken dag det vände.. =)
    är det någon tillväxtperiod för fostret nu? går in i v 14 på om 2 dagar.

    hoppas alla har det bra och grattis till tredjejuli som får snusa på bebis om 2 dagar.. =)

  • Vilda Tiger

    Kim
    Vecka 14! :-O Shit va fort det gått för dig dit! Jag kunde också se exakt vilken dag det vände och så har det varit flera ggr nu då jag har behövt höja under graviditeten. Lite lustigt att det är så.

  • kim86

    Vilda, ja, jag vet. Helt galet fort, först längtade man tills man skulle börja få mage o sånt, men nu njuter jag av min ganska ickebefintliga mage tills dess att det dyker upp en, för den lär ju bli stor när den än kommer liksom. =)
    så nu får man kanske ha lite mer kontakt med diab.läkaren än innan.. Ja, lite fräckt att det funkar så.. men det är väl bara att vänja sig, har 26 veckor för ytterligare höjningar.. =)

    Rätt kul, för jag tror precis du blivit gravid nästan när jag började följa tråden, så det är så kul o kolla i din blog o följa din grav.. =)

  • ebyl

    Jag måste bara göra ett inlägg om att jag blev positivt överaskad av FK i fredags! Skickade in papper om HP förra fredagen, å fick ett godkänt besked i fredags!! Det tog alltså bara en enda vecka mellan ivägskicket å beslutet! Har för mig att det tog X antal veckor sist... Fast de säger ju att de ska bli mer effektiva. Eller så kanske det gick igenom fortare den här gången eftersom jag fått det godkänt en grav. redan? Aja, skönt är det iaf, så 23 april jobbar jag min sista dag inför sommaren!
    Mår överhuvudtaget mycket bättre nu sen jag började jobba lite färre pass. Känner mig inte alls så stor, tung, klumpig, har ont å så. Grymt skönt om man kan få några sköna veckor. För jag antar att jag sista veckorna med tvillingmage ber någon skjuta mig!

    Tredjejuli: Åh vad härligt att det är så nära för dig nu!!

    Kim: Jag upplever också att bs förändras över en natt, fast nästan varje natt.. Upp eller ner, men mest upp. Det är bara att göra sitt bästa å försöka hänga med så gott det går!

  • Fixaren

    Jag håller med Ebyl, det insulinbehovet skiftar upp och ner hela tiden. Men mest upp.. Det är dom senaste dagarna jag har fått sänka sänka och sänka. men det har tydligen med att förlossningen är nära..

    Jag håller även med er om att det går gaaaaalet snabbt.. idag står det 4 dagar kvar till förlossning.. och jag minns när jag var i v 5 och bara lääängtade till v 12, å v 20, å mage å första sparken å allt annat mysigt.. Och nu är det snart dags.. *tjohoo*

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare