• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • salsajenny
    lunkentuss skrev 2010-05-17 20:23:11 följande:
    När ni ändå pratatr fyllningar... Jag har fått önskemål om att på ett lager ha färska hallon och hackad choklad... Vad för fyllning skulle jag kunna kombinera ihop?Grädde, hallon o chokladkross?Chokladmousse med hallon o chokladkross tillsatt?bara mosade hallon med hackad choklad?Ja eller vad tror ni blir godast? Speciellt hallonsmaken måste vara tydlig...
    vanilj!

    antingen moussen med creme fraiche, eller vaniljgrädde
  • Ankmor

    Kan inte citera :-/ Aftereightgrädde ("fluff") - mint, choklad och hallon = perfekt! Vitchokladmousse/fluff Vaniljgrädde/glasskräm


    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • lunkentuss
    lunkentuss skrev 2010-05-17 20:23:11 följande:
    När ni ändå pratatr fyllningar... Jag har fått önskemål om att på ett lager ha färska hallon och hackad choklad... Vad för fyllning skulle jag kunna kombinera ihop? Grädde, hallon o chokladkross? Chokladmousse med hallon o chokladkross tillsatt? bara mosade hallon med hackad choklad? Ja eller vad tror ni blir godast? Speciellt hallonsmaken måste vara tydlig...
    jag formulerade mig nog lite fel Båda lagren är redan bestämda

    lager 1: peanutbutterfrosting
    lager 2: hallon/chokladkross

    frågan är alltså hur lager två ska göras för att bli godast =)
  • lunkentuss
    Ankmor skrev 2010-05-17 20:34:07 följande:
    Kan inte citera :-/ Aftereightgrädde ("fluff") - mint, choklad och hallon = perfekt! Vitchokladmousse/fluff Vaniljgrädde/glasskräm
    just after eight längtar jag att få prova -låter så gott!
  • Ankmor

    Chokladmousse med chokladkross + hallon är vad jag röstar på!


    Fixa en EGEN gillaknapp UTAN koppling till FB !!
  • Vaja
    Ankmor skrev 2010-05-17 20:22:57 följande:
    En hantverkspedagog verkar arbeta med lite av varje - bara det har med hantverk att göra... Hittade denna infon: Vad är en hantverkspedagog? En hantverkspedagogs uppgift är att inspirera och handleda i människors skapande. Arbetet bygger på vår egen erfarenhet och förståelse för den kreativa processen. www.hantverkspedagog.com/
    Tackar {#lang_emotions_smile} Då skall jag kika runt på den sidan och leta inspiration.
  • myskatt
    lunkentuss skrev 2010-05-17 20:41:02 följande:
    jag formulerade mig nog lite fel Båda lagren är redan bestämda lager 1: peanutbutterfrosting lager 2: hallon/chokladkross frågan är alltså hur lager två ska göras för att bli godast =)
    Lager ett lät kul.

    Har du haft något annat till den nångång?
    Mamma till ~ Tilde ~ 051202 ~ myskatt.com
  • lunkentuss
    myskatt skrev 2010-05-17 21:26:18 följande:
    Lager ett lät kul. Har du haft något annat till den nångång?
    har inte haft nåt anat till innan då nej, utan det var chokladbottnar o sen peanutbutterfrosting rakt igenom -som fyllning i alla lager o runt om.. Mäktig!!!
  • myskatt
    lunkentuss skrev 2010-05-17 21:31:58 följande:
    har inte haft nåt anat till innan då nej, utan det var chokladbottnar o sen peanutbutterfrosting rakt igenom -som fyllning i alla lager o runt om.. Mäktig!!!
    Låter supergott, men lite för mäktigt efter en studentbuffé?

    Borde gå att kombinera med mjölkchokladfluff och få en snickerstårta?
    Mamma till ~ Tilde ~ 051202 ~ myskatt.com
Svar på tråden Tårttråden del 17