• Jollan06

    7 åring med plitor/finnar/akne och VÄLDIGT fet hy...vill veta mer, nån mer som har samma?

    Har en tjej på 7 år.
    Sen ca 2 år tillbaka så har hon haft små prickar i pannan. Började med ca 5-6 st mitt på pannan. Det blev successivt mer och mer. Frågade BVC va det va, om det ev va mollusker, men det va det inte. Sen har det bara blivit värre och värre, nu har hon jättemkt i pannan och runt ögonbrynen. Vid hårfästet är dem så tätt så det så tätt att det inte finns mellanrum mellan dem. Det är inga milier, utan små kulor. Och endel av dem blir små finnar. Det går sällan att klämma kulorna.
    För ca 3 mån fick jag nog och jag sökte på vct och fick träffa en hudspecialist. Han sa att det är ungdomsakne!! Men varför får hon det nu?? Han sa bara att det kan vissa få...
    Till saken hör att hon har jättefet hy, får talgvaglar i ögonen 1 ggn i månaden , hon har en talgknuta på armen som ska opereras bort efter sommaren.(har sökt för den för vi va oroliga så det inte va nåt annat, den är ca 1*1 cm under huden.)
    Hon har jättefet hårbotten, ser hur ljusgult det är.
    Hon duschar ca 3 -4 ggr i veckan, beror lite på vad hon gör och så.
    Vi har köpt riktig tvål som ska användas vid akne.
    Men ändå dan efter när hon duschat så är det som nån kletat olja i ansiktet. Och håret är jättestripigt.
    Sätter alltid upp luggen så solen kommer åt, för sol ska va bra i måttliga mängder sa hudläkaren.
    Men det blir värre och värre va hon än gör. Lätt för att få vanliga pormaskar har hon oxå.
    Hon bryr sig inte, ÄN som tur är. Men till hösten börjar hon skolan, och jag vet hur barn är, det som är annorlunda ska påpekas.
    Jag och min sambo har själva haft problem med acne men aldrig så tidigt. Jag va ca 13-14 och likaså min sambo.
    Är det någon mer som har barn i den åldern som fått hjälp med detta...eller vet vad det är hon har?? Tycker själv inte det ser ut som "vanlig" akne som en annan hade...
    Hade vart "kul" och prata med fler föräldrar som har barn med samma åkomma....
    Hudläkaren sa oxå att det med stor sannolikhet inte kommer bli bättre med mer tvättande. Utan att hon ska MAX duscha 4 ggr i veckan, helst bara 3.

    Någon som har nån info eller så ???


  • Svar på tråden 7 åring med plitor/finnar/akne och VÄLDIGT fet hy...vill veta mer, nån mer som har samma?
  • flena

    En del läkare jobbar med märket neostrata. Man kan börja med att köpa rengöring därifrån.

  • Jollan06

    Har börjat med balsammetoden nu iaf. Märkte skillnad direkt på håret, inte alls lika frissigt efter duschen. Tjejens hår va oxå fint. Får se hur fort det blir fett på henne nu...
    Hon ska även börja smörja in sej med mandelolja efter duschen i ansiktet. Ska se om det hjälper. Använder själv det och det har blivit mkt bättre på mej med den feta hyn.

  • Indianica

    Det kan ju kanske vara en hormonrubbning om hon är  väldigt hårig också, men det visar sig, det är väl för tidigt att säga redan nu. Jag har själv en tjej som har mycket hår på kroppen, men i övrigt ingen akne. Hon är 9 år och har haft en enda finne på näsan, men redan då blev jag orolig så jag förstår hur du känner dig. Men barn idag mognar ofta mycket tidigare än vi gjorde. Pubertetsbekymmer inträder inte sällan runt 9 år idag....vilket beror på att vi helt enkelt lever så gott.

    Stå på dig om du misstänker hormonrubbning, men försök att inte fokusera så hemskt på aknen och tvätta inte överdrivet för det handlar inte om smuts, utan tvättar man för mycket kan hunden börja blänka (ironiskt nog) . Sa läkaren inget om salva på finnarna? Jag själv har akne fast jag är vuxen och har en kräm med antibiotika som gör att de inte sprider sig om jag får dem. Jag har då tänkt att om dottern plötsligt får flera finnar så får hon låna min salva,det kan knappast vara farligt? Jag är gift med en läkare och det spelar ingen roll om min dotter är ung när hon får finnar, får man finnar tycker jag man ska ha medicin mot dem och det kommer jag se till att hon får omgående, för det är inte kul för någon att vara prickig. Som du skriver lär andra barn fråga varför hon är prickig och vad ska hon svara då? Tonårsfinnar i ettan?

  • Indianica
    Jollan06 skrev 2013-06-24 23:17:31 följande:
    Har börjat med balsammetoden nu iaf. Märkte skillnad direkt på håret, inte alls lika frissigt efter duschen. Tjejens hår va oxå fint. Får se hur fort det blir fett på henne nu...
    Hon ska även börja smörja in sej med mandelolja efter duschen i ansiktet. Ska se om det hjälper. Använder själv det och det har blivit mkt bättre på mej med den feta hyn.
    Den gula beläggningen i hårbotten, det är inte seborré då?  För i så fall kan du lösa upp det med salicylsyra som finns i specialschampo på Apoteket, då löser Salicylsyran upp beläggningen. Väldigt vanligt att folk med fet hy får den åkomman i hårbotten.Annars är balsammetoden bra, men akta dig för olja i hennes ansikte tycker jag. Du kan prova, men var beredd på att det kan täppa till huden. Visst kan fett lösa fett, men vissa får lätt tilltäppta porer och då kan olja vara rena döden för hyn (jag är en av dem). Jag skulle nog inte tvätta ansiktet på henne alls, kanske vatten på en tvättlapp bara. Inga krämer eller så. Finnar är en sjukdom, en inflammation i huden, det är inte något som handlar om smuts eller skötsel av hyn.
  • tossan

    Jag hade precis lika i hennes ålder. har fortfarande problemhy å är snart 22. Har börjat använda eucerins hudvårdsserie mot fet hy som inte innegåller några oljor. dermopurifyer teo ja den heter. funkae hur bra som helst. håller de röda från att komma. Kan även användas på rygg å armar. finns 5lr 6 produkter i den serien. rätt dyra dock.

  • Jollan06

    Har nu ringt vct. Bett om att dem ska ta prover på henne. Hon har vart ledsen och vill ha bort dem i ansiktet. Tror inte på det den hudläkaren sa om ungdomsacne...

  • Ma Baker

    Nu är ju jag ifs över 20 år men han alltid haft fet hy, sen puberteten. Jag tvättar ansiktet med honung. Det är verkligen toppen och önskar jag hade börjat med det tidigare. Det är milt och naturligt. Jag har även använt mig av balsammetoden och ocm, rekommenderar det verkligen!
    Produkter för fet hy brukar oftast vara för starka så mer talg produceras.

  • Jollan06

    Ja sen hon började med balsammetoden så har vi faktiskt skippat tvålen i ansiktet. Än så länge har det inte blivit värre, heller inte bättre. Men vi får se.

  • Jollan06

    Testar honung på mej med! Ifall du undra med sminket! Hahaha!! Så du inte tror att 7 åringen sminkar sej. ;)

  • Ma Baker

    Haha! Jag sminkar mig inte så ofta, men när jag gör det så använder jag sminkborttagning till ögonen bara och resten med honung. Blandar en honung och askorbinsyra så får du en peeling med porsammandragande effekt. Du kan ta bikarbonat eller socker också. Var försiktig med bikarbonaten eller askorbinsyran i början om du ska testa, du kan bli röd och det kan börja svida mycket när huden inte är van (egen erfarenhet).
    :)

  • Ma Baker

    Just det, smörjer gör jag med a-creme eller aloe vera om jag känner att det behövs.

    Annan grej som är en höjdare, ånga ansiktet (eller basta för all del) och sen massera med honungen. Man känner små korn efter ett tag, det är smutsen från porerna! :)

Svar på tråden 7 åring med plitor/finnar/akne och VÄLDIGT fet hy...vill veta mer, nån mer som har samma?