• themia

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Från dagens ledare i DN

    www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-vad-sa-du-gar-sverige-bra-det-kan-inte-stamma/

    Citat:
    "Enligt SCB har BNP/capita, alltså välståndet per person, stigit med hela 52 procent mellan 1993 och 2014, rensat för inflation. Under samma period ökade befolkningen med 1 miljon, från 8,7 till 9,7 miljoner."

    "
    Vi växer för närvarande snabbt och är som land rikare än någonsin. Vår välståndsutveckling de senaste decennierna överträffar alla förväntningar. Statsskulden är låg i ett internationellt perspektiv."

    Ni som tjatar om att invandringen får Sverige att gå under, läs och begrunda

  • Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna
  • Flash Gordon
    KillBill skrev 2016-01-04 14:38:14 följande:
    Det procentuella underskottet i statens finanser ...
    Vi skulle bara ha betalt i procent också istället för i kronor och ören så hade allt varit kanon.

    Sverige tjänar inte på att låna pengar för att betala för en misslyckad invandring. Skulden växer och de strukturella problemen hopar sig men det är lugnt, dessa problem kommer att lösas. På ett eller annat sätt. Medvetet med styrning eller ändå. Fritt.

    70000 underåriga har rest in i Sverige under 2015. Det antagna behovet enbart för dessa är runt 6000 nya lärarinnor och i praktiken 200-300 helt nya skolor. Det är vad man borde ta fram. Nu.

    Men det tar tre-fyra år att utbilda en skolfröken och det tar flera år att bygga nya skollokaler så det som i verkligheten kommer att ske är snarare att man inom det befintliga systemet kommer att klämma in dessa 70000 individer. Fler elever per fröken och trängre i lokalerna. Fler elever med en lägre baskunskap. Mer stök och bök.

    Så Sveriges ekonomi "går som tåget", BNP ökar och Sverige "blir rikare". Samtidigt som skolan blir sämre och välfärden de facto minskar.

    En del kommer att ha jättesvårt att förstå hur detta hänger ihop.

    Detta kan till viss del mildras genom att Sverige antingen lånar och ökar underskotten ännu mer men man kan bara leva en viss tid på lånade pengar.

    Eller så kan man kraftigt höja folks skatter, men det finns en gräns för det också. Särskilt som man inte kommer att se någon reell standardhöjning för de pengar man måste betala in ytterligare.

    Eller så kan man få utlänningarna i arbete, men då måste man ha en arbetsmarknad som är anpassad för individer utan någon högre utbildning och med minimala kunskaper i språket. En kostnad på 40-50 kronor timmen för en kille som kan rensa ogräs i trädgården eller för en nanny som kan hämta på dagis är en rimlig nivå.
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-01-05 11:06:58 följande:
    Att ha gjort sig ovän med Världens näst största religion, det håller inte om man ska kunna regera ett land.
    Det tycks fungera alldeles utmärkt för vår nuvarande utrikesminister:"Margot Wallström har fel. Hennes uttalanden kan visst uppfattas som en kritik mot islam. Och det är den beska medicinen som Sverige nu får smaka, enligt en expert."

    ( www.svd.se/margot-wallstrom-kritiserade-islam )
  • Flash Gordon

    En ledare som beskriver problematiken och ger en trolig/rimlig kommande lösning. Ju mer av världen SVerige släpper in - desto mer blir Sverige likt resten av världen:
    http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/jacob-lundberg-tvinga-facket/

    "Enligt en analys från Internationella valutafonden (IMF) kommer arbetslösheten att stiga med mer än en procentenhet om inte integrationen blir bättre än den varit historiskt. IMF pekar särskilt ut höga kollektivavtalade minimilöner som ett hinder för att få invandrare i jobb. Detsamma säger bland andra OECD och Finanspolitiska rådet. ”Inträde på arbetsmarknaden och lägstalöner är inte riktigt konstruerade för den situation vi nu lever i”, konstaterade Migrationsverkets generaldirektör i september."

    "Regeringen har hittills svarat med klyschor som att Sverige ska konkurrera med kunskap och utbildning och inte med låga löner. Men det finns förstås ingen motsättning mellan att ha en högteknologisk sektor med högutbildade arbetare och samtidigt ha en sektor med enkla jobb, så att inte lågutbildade behöver gå arbetslösa."

    "
    En genomsnittlig svensk har tolv års utbildning, medan utbildningsnivån i Syrien i snitt bara motsvarar sju års skolgång. Den nyligen släppta Långtidsutredningen dokumenterar stora skillnader i läs- och räknefärdigheter mellan vuxna infödda och invandrare. Gapet var så stort att det förklarar hela skillnaden i sysselsättningsgrad. Det tyder på att det inte är diskriminering eller dålig matchning som är det stora problemet, utan att många invandrare inte är anställningsbara till nuvarande löner.

    Även om Sverige hade världens bästa utbildningssystem – vilket som bekant inte är fallet – är det inte möjligt att lyfta alla flyktingar till svensk utbildningsnivå. Modern forskning visar dessutom på vikten av tidig inlärning. Lågkvalificerade jobb är det enda sättet att förhindra att ett stort antal flyktingar hamnar i utanförskap."

  • Världsmedborgare
    nattuv skrev 2016-01-05 12:31:10 följande:
    Det tycks fungera alldeles utmärkt för vår nuvarande utrikesminister:"Margot Wallström har fel. Hennes uttalanden kan visst uppfattas som en kritik mot islam. Och det är den beska medicinen som Sverige nu får smaka, enligt en expert."

    ( www.svd.se/margot-wallstrom-kritiserade-islam )
    Ja det var då åxå en jmf, kom då även ihåg vilka som gav sig på MH och kramade Saudi som enligt denna klagokör påstod, att det skulle bli massarbetslöshet och att Sverige skulle mista mångmiljardbelopp i uteblivna exportintäkter.

    Och vad blev det? Ingen arbetslöshet, utan istället har vi nu den högsta antalet anställda någonsin i Sverige.
    Och det mångmiljardbelopp av export som Sverige skulle bli av med, vad bestod det av? Jo en struntsumma, nämligen 0.15 promille av Sveriges total export, som kan jmf med en att en vanlig löntagare med 20.000 sek i nettolön blir av med ca 30 sek.

    Att Saudi kritiseras för sitt rättssystem, det får Saudi höra varenda dag från många håll/länder, och Saudi svarar alltid på samma sätt.
    Så att det skulle betyda nåt i längden för Sverige var bara påhitt och politiskt trams från vissa företag och SD, vilket även har framkommit senare.., ett gemensamt utspel för att plocka lite billiga politiska poäng.

    Att som SD specifikt peka ut Världens näst största religion som orsaken till alla ondska och problem i Världen, det är en helt annan sak, än att kritisera den absolut värsta diktauren i Världen idag.
    Och det senare ses inte som kritk mot Islam, mer än av Saudi-anhängare, och dom är få i antal jmf med antalet Muslimer i Världen
    Frågan är om ens Saudi-anhängarna utgör procent, eller om det rör sig av promille av de ca 2 miljarder muslimer som beräknas finnas i Världen idag.

    Och om nån tvivlar på att SD ligger risigt till hos Muslimerna, minns då hur reaktionen blev på D Trump:s uttalande om den religionen.
    Och vad det ledde till för reaktion hos Wall Street och folk i Pentagon.
    Så vad reaktionen då kommer att bli från den muslimska världen, om Sverige skulle få en fientligt inställd regering till Islam, är lätt att räkna ut.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-01-05 17:52:48 följande:
    Och vad blev det? Ingen arbetslöshet, utan istället har vi nu den högsta antalet anställda någonsin i Sverige.
    Då borde vi alltså stöta oss lite mer med islam så att vi får ner arbetslösheten till 3%.
  • Världsmedborgare

    Svensk industri stärks, trevligt att se att det var exporten som fick lite mer fart.

    http://www.di.se/artiklar/2016/1/8/svensk-industri-starks/


    Men som jag sagt tidigare, nu gäller det att vara på tårna och följa omläggningen av kinesisk industri, från billiga massproducerade produkter till spjutspetsteknologi och högteknologiska produkter.
    Dom omläggningen kommer att få avgörande inverkan på den global ekonomin, då den kommer att sätta press på många ledande företag i västvärlden. 
    Vi kan redan se på börserna hur investerarna är på väg att flytta sina pengar...


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Nummret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • nattuv
    Världsmedborgare skrev 2016-01-13 12:46:53 följande:

    Och svensk ekonomi spås ett ljust 2016, bara SD och dess anhängare säger emot.
    http://www.di.se/artiklar/2016/1/11/varsta-krislanderna-2016/


    Utom för de som står längst från arbetsmarknaden vilket är en allt större del av de arbetslösa. Men det var å andra sidan inte oväntat utan följer bara de trender som setts i andra länder med en grupp permanent arbetslösa som aldrig tar sig in på arbetsmarknaden och en grupp som tagit sig in och som det är konkurrens om.

    " De grupper som har svårast att få arbete blir allt fler och utgör nu en allt större andel av de arbetslösa."
    ( www.svt.se/nyheter/inrikes/arbetsformedlingen-domer-ut-regeringens-malsattning )

    Samt

    "Men under ytan stärks obalanserna. För även om arbetslösheten är på väg ned så ökar klyftorna kraftigt. Nästa år kommer, enligt Arbetsförmedlingen, tre av fyra arbetslösa att komma från de riskgrupper som har svårast att få jobb.

    Det beror framför allt på det stora tillskottet av flyktingar som kommit till Sverige och som när de får uppehållstillstånd kommer ut på arbetsmarknaden om något år. Det är då effekterna kan bli mycket stora för samhällsekonomin: Konjunkturinstitutet är rädda för att ekonomin tvärbromsar från slutet av 2017."
    ( www.svt.se/nyheter/ekonomi/analys-arbetslosheten-en-odesfraga-for-ekonomin )
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna