• jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Hejsan!

    Skapar en tråd för alla oss som fick kämpa ett tag för att få ett plus på stickan, oavsett om det är genom IVF eller på naturlig väg. Vill gärna dela resan som gravid med andra som har varit i liknande situation. Spelar inte heller någon roll när BF är:)

    Har försökt med ett syskon i ett och ett halvt år och blev gravid nu i augusti och BF 22 april!

    Välkomna!

  • Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF
  • Kallamakka
    jaktenpaflow skrev 2019-01-03 21:08:50 följande:

    Precis sen är man ju lite knäpp efter IVF där allt gick så hiiiimla långsamt, all väntan på att få komma igång, äggplock, återförande, ruva ja allt! Usch märker du av att du har höga värden? Hur påverkas du? Ja jag håller med om att det ska bli litw skönt att börja jobba samtidigt som du säger så går det ju skrämmande fort!


    Väntan är hemskt helt enkelt :) men det är väl bara till att bli vän med den.

    Ja jag märker av det, vikten är ostabil, fryser hela tiden och är väldigt torr. Sen har jag ont i ögat, haha det kan man tydligen också få. :)
  • BaKu
    gammelpysen skrev 2019-01-04 04:58:24 följande:

    Baku, hur går det för dig?


    Ingen bebis ännu. Mått lite bättre sista dagarna så nu har det känts som det kommer dröja lite till.

    Var på rutinkontroll på att MVC häromdagen och allt ser bra ut. Alltid lika skönt att få höra hjärtljuden.

    Har lite småkänningar om nätterna, men det är inget som håller i sig.

    2 dagar till BF nu. Så overkligt...

    Hur går det för dig?

    Så roligt att se så många passera de där milstolparna som gör att man vågar hoppas något. Och roligt att se att fler plussat!
  • Mjbo
    jaktenpaflow skrev 2019-01-03 21:28:50 följande:

    Men åh så kul!! Grattis till lyckat RUL och en fin liten flicka!!):)) vilken känsla att köpa kläder till den lilla! Ocj skönt att ni har så många namn som ni båda gillar!:) har själv sånna problem med pojknamn!! Flicknamn hade vi några stycken men killnamn är så svårt. Alla runt oss har fått pojkar så många namn är ?upptagna? haha!


    Taack. Det känns helt magiskt, man svävar på moln av lycka. Och tacksamhet. Blir sådär löjligt blödig och tänker på allt man gått igenom för att nå hit, och tänker på att för bara ett tag sedan trodde man att man aldrig skulle komma hit... Vi är så glada och tacksamma för Sverige och för vården och för allting som gjort detta möjligt för oss :')

    Vi hade tvärt om, massa pojknamn, men nu har vi släppt dom och hittat massa tjejnamn istället. Här är det tvärt om, alla i princip får tjejer så det är rätt svårt att hitta ett namn som man både gillar och som jag som gillar lite ovanligare namn vill inte att för många heter lika. Hur är du, gillar du klassiska, gamla, ovanliga eller nya namn? :)
  • Ellencassandra
    Mjbo skrev 2019-01-03 14:14:56 följande:

    Som jag skrev ovanför här nyss så väntar vi en liten flicka <3 vi har ganska klart för oss vilka namn vi gillar mest när det gäller flicka, så de handlar nog mest om vilket vi ska välja av de vi gillar mest :D

    Vi köpte en klänning, en body och ett par byxor, sån känsla att få köpa det till OSS!! Det var inte en present till någon annan utan till oss!!! Man kan inte förstå <3 allt såg bra ut för övrigt och vi har fortfarande samma datum kvar. Gick in i vecka 20 idag :)

    Hade förresten moderkakan i framvägg, förklarar varför jag inte känner jätte mycket än, känner bebisen imallanåt men det är inte ofta.. Men om ett par veckor har det ingen betydelse sa hon, utan de är mest nu i början. Så snart kännet jag lika mycket som alla andra:)

    Är du nervös för måndag? :)


    Åh va härligt!! Stort grattis :) vilken fantastisk känsla det måste va :) jag har också moderkakan i framvägg sa dom! Men känner ändå ganska bra :o den kanske har flyttat sig?

    Jo jag e nervös.. längtar så jag spricker haha. Men bara helgen nu sen är det måndag :P spännande!

    Grattis igen till flickan :D
  • Ellencassandra
    jaktenpaflow skrev 2019-01-03 21:11:12 följande:

    Men åh så skönt, vilken dröm med massage haha! Vart bor du? Tänkte om du hade några tips på bra sjukgymnaster i Sthlm:) Nej inte alls kul, har faktiskt börjat med stödstrumpor och högläge på kvällar. Funderar på att köpa hålfotsinlägg, känner mig som en gamling haha!


    Haha aa verkligen! ;) jag bor i Stockholm :) jag går på söder, nära Medborgarplatsen. Fysiopraktiken Medborgarplatsen heter det :) hon som e specialist på gravida är jätte bra! Och populär verkar det som :)

    Hoppas dina fötter blir bättre. Men det e ganska vanligt va att dom svullnar upp?
  • Inalina
    Mjbo skrev 2019-01-03 14:09:55 följande:
    Hej! Åh va härligt med en semester, men nu får du ta de lite lugnt ett tag då kanske om de blivit för mycket gående. Man känner väl vad kroppen klarar av :)

    Vi har varit på rul nu och allt såg så bra ut. HON vinkade, sparkade och smakade med munnen. Helt otroligt. Fick både 3d bilder och vanliga, så häftigt!! :) Vi väntar alltså en liten flicka! <3 Vi åkte till affären efteråt och köpte en klänning, en body och ett par byxor. Så mysigt och stå där och klämma och känna på allting, man svävar på moln! Helt otroligt, vi är så otroligt lyckliga!! <3

    Hur har det gått för dig?? Du är väl inne just nu?! :)
    Hej!!! Ååååh en liten flicka för er också Hjärta alltså det ska bli så kul att följa alla här i tråden nu fram till födseln - så spännande!!

    hehe ja jag måste nog ta det lite lugnt nu, de säger ju att golf är en pensionärssport men jag vet inte det ;) hehe

    vi hade också rul igår och allt var toppen med den lilla! har vart lite orolig (som vanligt dårå..) för jag har inte särskilt stor mage men bebisen var lite över medel på kurvan och vägde typ 360-380gram, minns inte vilket :) 
    min man tycker inte vi ska köpa något förrän precis innan - men jag kommer nog göra det ändå :) det enda problemet den lilla har än så länge är att hon inte är fotogenisk - trycer upp händerna i ansiktet när vi skulle fota haha! låter som mig ungefär Tungan ute
    din dotter måste vara överlycklig också? Kram!!
  • Inalina
    mammsen79 skrev 2019-01-03 18:16:39 följande:

    Hej alla hoppar in i denna tråd fick pluss på stickan den 28/12 efter andra ivf vi är super lyckliga. Nu är det trötthet o illamående o känsligheten som är värst. Fick min första ultra den 14/1 ska bli spännande få se. När gjorde ni er första ultraljud? Från vilken v kan man få reda på könet? När är era bf beräknade? Kram till er alla.


    Heej!! stort grattis till dig så kul att se dig i den här tråden =)!!!

    jag gjorde första ultraljud i v 6+2 och då kunde man se ett tickande hjärta. är det 1 embryo du har satt in? Du kan få reda på könet på NIPT tidigast - från v 11!
    Kram
  • Inalina
    jaktenpaflow skrev 2019-01-03 21:30:45 följande:
    Tack detsamma! Åh så skönt att komma iväg men jobbigt med ont i höften! Var det bra väder där ni var? Hur gick RUL idag? Ni visste kön va sen innan?
    höften är redan bättre nu när jag inte vandrar upp och ner för bergen haha! det var kanonväder - vi var i Marbellatrakterna!

    RUL gick jättebra - min man var superglad efteråt då de sa att allt såg perfekt ut - så otroligt häftigt att se alla organ och hjärtammare och hjärtklaff! kändes som värsta biologilektionen =)

    japp -en liten flicka blir det. har rätt svårt med namn men har ett vi båda gillar i alla fall! du har kommit lite längre va? jag är i v 20+0 idag :)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2019-01-04 09:10:53 följande:

    Hej!!! Ååååh en liten flicka för er också  alltså det ska bli så kul att följa alla här i tråden nu fram till födseln - så spännande!!

    hehe ja jag måste nog ta det lite lugnt nu, de säger ju att golf är en pensionärssport men jag vet inte det ;) hehe

    vi hade också rul igår och allt var toppen med den lilla! har vart lite orolig (som vanligt dårå..) för jag har inte särskilt stor mage men bebisen var lite över medel på kurvan och vägde typ 360-380gram, minns inte vilket :) 

    min man tycker inte vi ska köpa något förrän precis innan - men jag kommer nog göra det ändå :) det enda problemet den lilla har än så länge är att hon inte är fotogenisk - trycer upp händerna i ansiktet när vi skulle fota haha! låter som mig ungefär 

    din dotter måste vara överlycklig också? Kram!!


    Åh va härligt att allt såg bra ut för er med.. Alla magar är ju olika, och beroende på hur de växer och vart de ligger och sånt spelar ju oxå in. Men skönt ändå att ni mätt och ändå sett att allt är ok och att den är i normal storlek <3

    Min mage har exploderat senaste veckan, nu har jag en riktig bebiskula inte jätte stor men riktig kula iallafall. Mysigt att den äntligen är en bebismage, och inte bara ser ut som man blivit knubbig :p

    Jag har oxå moderkakan i framvägg, så det förklarar de difusa sparkarna hittills trotts omföderska och vecka 20.. borde känna mer än jag gör med andra ord, men skönt att ha anledningen till varför jag inte känner mer eller oftare än jag gör:)

    Hehe ja hon brås väl på dig då kanske, vill inte alls visa upp sig innan hon är ute, utan hon vill göra rejäl entré sen när de är dags istället ;)
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF