• Tecum

    Sexrobotar- hot mot relationer?

    För några månader sen hade vi en diskussion om sexrobotar och att de skulle slå ut vanlig tvåsamhet och familjebildning när de kommer ut på marknaden. Nu har jag läst en skönlitterär bok som tar upp just detta. Den heter Bobby Love, skriven av Marina Nilsson och kom ut i våras.

    Företaget Swerotica har tagit fram en sexrobot för kvinnor, den är naturligtvis en perfekt älskare och kunnig i alla tänkbara sexuella varianter. Orgasmgaranti medföljer. Men den kan också konversera, lyssna och ge komplimanger och kvinnan kan programmera in de varianter som hon gillar mest så sköter han förförandet också. Men även en robot kan bli tråkig och förutsägbar och utvecklingen går mot än mer förfinade produkter - eller är det tvärtom...?

    Berättelsen i sig känns inte osannolik och personrobotar är redan på gång. Boken är visserligen en satirisk framtidssaga som ger pikar både åt samhällsutvecklingen, kommersialismen och vår syn på relationer. Men bakom den humoristiska fasaden tar den upp vår tid behov av "quick fix" och här finns en del beska sanningar om relationspsykologi och det faktum att det man säger sig vilja ha i en relation inte alltid är det man innerst inne önskar. 
    Jag rekommenderar den till de som är intresserade av ämnet, finns att låna på närmaste bibliotek. Den som drabbats av en släng av feministskräck behöver inte oroa sig, radikalfeminister lär inte gilla berättelsen och författaren är uppfriskande självironisk vad gäller sitt eget kön.

  • Svar på tråden Sexrobotar- hot mot relationer?
  • Priapus
    Sussicake skrev 2019-07-08 23:01:47 följande:

    Jag hoppas sexrobotar blir bättre och billigare då jag ser betydlig fler bruk för det än vad man först kanske tänker på.
    Alla kan inte få sex, onani kanske är allt de har. Den här målgruppen består av människor i alla livets skeden. Tänk vilken glädje de skulle kunna skänka till de med handikapp
    De med medfödda skador
    De med nya skador, kanske en bilolycka eller brand
    De som har svår ångest, inte klarar "riktig" närhet
    De som blivit våldtagna och vill mjukstarta
    De som är äldre och förlorat sin livspartner
    De som är oskulder och ändå aldrig skulle våga
    De som vill dämpa fallet av en skilsmässa
    De som vill köpa sex men inte vill vara otrogna
    De som vill krydda upp ett förhållande som gått i slentrian
    De som är extremt fula, feta eller på annat sätt fått en dålig hand
    De som är rädda att mannen kanske inte får så mycket under en graviditet, kan ju ringa mannen från sjukan och be han komma i "saras" röv medans hon lyssnar och kalla honom duktig efter han kommit i dockan

    Ni kan säkert fylla på med mera saker och jag hör gärna flera vinklar, för jag tycker debatten både är viktig och väldigt rolig

    Riskerna med att slå ut riktiga partners för dessa måste vara löjligt små, tror inte feministerna behöver oroa sig över avancerade onanitillbehör, då har nog stavar konkurrerat ut betydligt flera män än dessa svindyra dockor.

    Tycker staten ska subventionera dessa dockor till alla nämnda fall och flera till för folkhälsans skull. Typ som Viagra eller liknande saker som starkt förbättrar kvaliteten på en människas sexliv. Dessutom borde staten lägga forskningspengar på att få dom bättre snabbt.

    Lars and the real girl är en rolig film när en man tar sitt förhållande med dockan lite för långt. Men irl så tror jag såna problem blir sällsynta och något man får ta med tanke på alla fördelar dessa sexdockor kommer föra med sig


    Politiskt är vi eniga
  • Anonym (why not)
    Anonym (Verkligen att jobba emot män) skrev 2019-07-08 22:39:48 följande:
    Konstigt att de då vill förbjuda bordeller med robotar

    Bevisligen är det att de är emot mäns alla sexuella behov
    Därför att moralen försvinner när man plötsligt finner sig ha samlag t ex med en barndocka (som är det mest eftertraktade i Japan tex i pedofilernas högborg) som man penetrerar i alla hål, dessutom på laglig väg s k betald pseudoacceptans som ett bot mot skammen. Gränser är ständigt töjbara, däri ligger faran.

    Barndockor borde bli strängt förbjudet och samma regler som gäller vid vanliga bordeller med människor.
  • New  Dawn
    Tecum skrev 2019-07-08 21:34:35 följande:

    Ändå upplever jag att det är fler kvinnor än män som är negativa till att leva i relationer, det är oftast kvinnor som tar initiativ till skilsmässa och kvinnor som klarar sig bättre som singlar eller separerade. Och kvinnor som mest beklagar sig över dåligt sex. I så fall borde kvinnor anamma avancerade sexrobotar lika mycket som män, dessutom slipper de risken att ett hemsläp från krogen visar sig vara en våldsman.


    Tecum skrev 2019-07-08 22:36:50 följande:

    Nja, snarare att kvinnor har mindre behov av att leva i relationer, i synnerhet när deras fertila tid är över. Du skrev ju "Män har nog alltid behövt kvinnor mycket mer än tvärtom för att fylla sitt sexbehov och dämpa ensamheten eftersom de är sämre på att skapa nära relationer." Det stämmer ju, män mår sämre av singelliv och separation än kvinnor, rent generellt.


    Jag vet inte om kvinnor verkligen har mindre lust och behov av att leva i relationer när den fertila perioden är över. Visst är det svårare att skilja sig när man har barn, men det är ju något annat, tycker jag.

    Jag tror att kvinnor har högre krav på relationer, och då tycker jag att slutsatsen att vi skulle trivas bättre med robotar är väldigt märklig.

    Klart att kvinnor klarar sig bättre efter skilsmässa eftersom att kvinnor har lätt att få uppskattning och sex från män om vi vill och oftare har mer socialt liv med andra människor. Det har inget med robotar att göra och jag är övertygad att människan inte bli lycklig med en robot. Inte män heller.
    Anyone can hate. It costs to love.
  • New  Dawn
    Tecum skrev 2019-07-08 20:28:35 följande:

    Jag säger som tidigare, jag tror inte att sexrobotar kommer att bli något annat än ännu ett onaniredskap. Driften att reproducera sig genom parbildning är så stark att man inte ändrar på den på några generationer. Sen tar du upp en viktig sak, oförutsägbarheten. Även den bästa robot blir snart tråkig och det vet vi att kvinnor inte gillar tråkiga, snälla och förutsägbara män, även om de säger sig göra det. Själva spelet, jakten, förförelsen är inte oväsentlig i sammanhanget.

    Jag föredrar en äkta kvinna alla dar i veckan men om jag skulle behöva ett onaniredskap skulle jag nog föredra en välgjord docka framför en robot. Att älska med en maskin känns inte superhett måste jag säga och att samtala med en sådan verkar helt ointressant. Som att spela teater.

    Du då?


    Säger kvinnor verkligen att de gillar tråkiga och förutsägbara män?
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Anonym (Connor)

    Spelar Detroit Become Human. Skulle lätt spänna på nån av androiderna.
    Betydligt enklare än att försöka charma en mänsklig hona.

  • Tecum
    New Dawn skrev 2019-07-09 10:43:54 följande:
    Jag vet inte om kvinnor verkligen har mindre lust och behov av att leva i relationer när den fertila perioden är över. Visst är det svårare att skilja sig när man har barn, men det är ju något annat, tycker jag.
    Jag tror att kvinnor har högre krav på relationer, och då tycker jag att slutsatsen att vi skulle trivas bättre med robotar är väldigt märklig.
    Klart att kvinnor klarar sig bättre efter skilsmässa eftersom att kvinnor har lätt att få uppskattning och sex från män om vi vill och oftare har mer socialt liv med andra människor. Det har inget med robotar att göra och jag är övertygad att människan inte bli lycklig med en robot. Inte män heller.
    Jag håller i stort sett med dig. Men mina inlägg var svar på det anonym(WW) skrev, att sexrobotar i huvudsak är något för män då kvinnor ändå har lätt att få sex. Det finns dock en relativt stor kategori kvinnor som åtminstone påstår att de aldrig vill leva tillsammans med en man igen. De är nöjda med onani eller ons och då ser jag inte att steget till en sexrobot är så långt. Jag menar alltså att framtida sexrobotar av hög kvalité inte bara är något som män kommer att använda.
    Sen tror jag som sagt att de flesta män och kvinnor föredrar en vanlig relation framför en sexrobot.
  • Tecum
    New Dawn skrev 2019-07-09 10:45:56 följande:
    Säger kvinnor verkligen att de gillar tråkiga och förutsägbara män?
    Inte rent ut, men de säger sig vilja ha en trygg, snäll och pålitlig man som gör minst hälften hemma och är bra med barnen. Efter en tid kan en sådan man uppfattas som tråkig, det visar inte minst skilsmässostatistiken då tråkig och förutsägbar är ett vanligt skäl som de anger som orsak till att känslorna försvunnit. Men läs boken så förstår du vad jag menar.
  • Tecum

    Bra inlägg av Sussicake, en sexrobot kan verkligen höja livskvalitén för en funktionshindrad person. Håller med om att vården borde subventionera såna robotar när de kommer ut.  Men man måste skilja på robotar och dockor, en docka är passiv och kanske av mindre nytta för en svårt funktionshindrad person. En robot som programmeras rätt är självgående och kan göra nästan det som en människa kan.

    Likaså kan robotar vara en lösning i relationer där den ene vill men inte den andra. Kanske lättare för bägge att acceptera än otrohet eller öppna förhållanden och bättre än onani..

  • Konservativ
    New Dawn skrev 2019-07-09 10:45:56 följande:
    Säger kvinnor verkligen att de gillar tråkiga och förutsägbara män?
    Nej, de säger att de vill ha snälla män. Men det är samma sak.
    De säger också att de inte vill ha sugar dads och att de inte bryr sig om ifall mannen är rik. Samtidigt säger de att mannen ska ha driv. Vilket ofta har som resultat att han är rik. Ursäkta offtopic.

    Om sakfrågan handlar det om det nån var inne på ovan: om sexrobotarna blir tillräckligt sofistikerade kanske de inte längre vill tjäna oss. Vilket gäller all AI.

    Sexrobotar är ännu ett steg på vägen från Gud. Samtidigt blir laestadianer och Amish fler och fler. Om fyra generationer har ateisterna aborterat och sexrobotiserat bort sig själva. Vi som inte använder preventivmedel tar över världen. Ursäkta off topic igen. De som inte kan ha sex inom äktenskapet bör ta upp sitt kors och ägna sig åt annat. 
  • New  Dawn
    Tecum skrev 2019-07-09 15:00:50 följande:

    Jag håller i stort sett med dig. Men mina inlägg var svar på det anonym(WW) skrev, att sexrobotar i huvudsak är något för män då kvinnor ändå har lätt att få sex. Det finns dock en relativt stor kategori kvinnor som åtminstone påstår att de aldrig vill leva tillsammans med en man igen. De är nöjda med onani eller ons och då ser jag inte att steget till en sexrobot är så långt. Jag menar alltså att framtida sexrobotar av hög kvalité inte bara är något som män kommer att använda.

    Sen tror jag som sagt att de flesta män och kvinnor föredrar en vanlig relation framför en sexrobot.


    De finns inget som säger att de kvinnor som inte vill leva med en man igen skulle vilja ha en sexrobot. Det finns liksom ingen anledning till att dessa kvinnor skulle finna något intresse i en robot. Jag tror det är fullständigt feltänkt. Jag tror nästan dessa kvinnor har högre behov av specifik och/eller varierad stimulans, så jag tror inte alls på din teori.
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Sexrobotar- hot mot relationer?