• Anonym (Inte så snygg)

    Snygg= Kan bete sig hur som helst med män?

    Jag umgås ganska tätt med ett gäng grabbar och tjejer. Jag har märkt hur killarna verkligen smörar för en av tjejerna. Nej, inte mig. Ja, jag är avundsjuk. Så var det erkänt och ur världen.

    Hon är uppenbart väldigt snygg och väldigt medveten om det. Detta får grabbarna att bete sig väldigt fånigt. Även de som är upptagna. Inte lika illa som singelkillarna, men lite samma tendenser.

    Hon bjuds alltid på grejer. Drinkar, middagar, skjuts, hjälp med diverse, fika osv. Sånt som normala människor får betala själv. Hon utnyttjar detta till max med. Hon hintar lite om att hon inte har råd, och genast så betalar någon av grabbarna åt henne. Det är lugnt jag bjuder osv.

    Skall hon möblera om så kommer snabbt någon över och hjälper henne med det. De allra enklaste grejer, vill hon ha hjälp får hon det. När som helst på dygnet. För att jag skall få en man att agera så hjälpsamt mot mig så måste jag ligga med honom, han älskar mig och vi är ett par. Men hon kan bara fladdra lite med lösögonfransarna och så får hon vad hon vill ha.

    Även småsaker som om när man planerar något ihop med en killkompis, en fest eller så, vi jobbar på en gästlista. Hennes namn är alltid det första de kommer på. Du har 10 andra tjejkompisar och säkert nästan lika många killkompisar, men ändå är det alltid henne du tänker på först? Sådana saker.

    Är jag bitter och avundsjuk? Ja. Men fan män är så jävla korkade...det här är inga småpojkar heller utan killar på mellan 20 och till 30! Fullt vuxna män som gärna sätter sig i bilen och skjutsar någon mitt i natten en vardag 3 timmars körväg utan att ens få bensinpengar, bara för att hon är snygg och frågar om det. Ok, väldigt snygg, men ändå.

    När slutar män bete sig såhär och växer ifrån det? Vid 35? 40? 50? 100? Aldrig?

    När växer sådana här kvinnor upp och inser att jag inte kan ringa en man som kommer på stört och hjälper mig med smått som stort och faktiskt själva börjar planera, spara, sköta sin budget, lösa sina egna problem, ta ansvar osv? 25? 30? 40? Aldrig? 

  • Svar på tråden Snygg= Kan bete sig hur som helst med män?
  • Anonym (H)
    Ignoramus skrev 2020-03-26 09:04:54 följande:

    Tja, det är ju iofs dessa människor jag menar (eftersom de oftast uppfattas som snygga av andra och därmed behandlas annorlunda). Så många naturligt snygga tycker jag inte det finns, men så är jag också i princip asexuell så jag kanske inte lägger märke till dem. Det är klart att fallet blir högre ju mer man jobbat för sin snygghet, för då rycks ju mattan under fötterna från en på ett annat sätt.

    Jag hackar ner på rika för att jag tycker klassamhället är helt sinnessjukt. Det är inte rimligt nånstans att tjäna hundratusen i månaden.

    Jag skulle vilja tjäna lite mer, så att jag kom upp i medelinkomsten. Absolut inte mycket mer. Men det går ingen nöd på mig heller!


    Olika smak kanske. Själv tycker jag oftast att naturligt snygga människor är snyggast , och jag ser många av dem.

    Men det finns en del människor som har orealistiska syn på människor på grund av media och photoshop mm. och naturligt utseende duger inte.

    Sådana plastiga tjejer med massor av smink tycker jag inte alls är snygga.

    Och jag är en heterosexuell kvinna , så det handlar om snygghet från en estetisk synvinkel , ej attraktion.

    När det gäller rika människor beror på varför de är rika. Pinsamma ? kändisar? utan riktig talang är en sak , det är löjligt , men har man tjänat sina pengar själv på något vettigt tack vare studier / arbete och egna meriter unnar jag dem pengarna.
  • Anonym (Tingeling)

    Nej, att vara snygg innebär inte alls att man kan bete sig hur som helst med män. Tvärt om för man alltid se upp, ett vänligt leende, lite småprat allt kan misstolkas och av män förvridas till att det skulle vara en flirt.

    Man får måste bete sig som en blandning av en kunglighet och snobb. Kunglig i att alltid alltid vara trevlig mot alla möjliga och omöjliga personer som försöker anknyta för att de inte ska bli sura, och som en snobb för att man ändå inte får vara för trevlig eller tillgänglig för då kan man få fel personer efter sig. Sannolikt är en snygg person mer utsatt för sexuella trakasserier för de som trakasserar tycker det är lite extra kul att trakassera dem.

    Att ta emot tjänster har ofta en baksida. Plötsligt kan männen försöka komma nära på olika sätt som man kan tycka är obehagligt om man inte är attraherad på det viset. Man tappar självrespekten och självförtroendet när andra gör allt för en.

    Att ljuga och säga att man inte har hyra.. är inte kriminellt men inte okej heller. Man kan tycka att männen måste dra sina egna gränser och ta hand om sig själva. Själv tycker jag det vore ett icke respektabelt sätt att dra in pengar. Var och en måste ju hitta sitt eget sätt att få in hyran, det finns många respektabla eller mindre respektabla att få det som inte inkluderar att vilseföra en beundrare. Om en man är så naiv att han tror han måste ge ut hyra till en kvinna för hon bara råkade hamna i situationen att hon inte har hyra, ja då är han bra naiv. Jag skulle säga att mannen lurar sig själv, han vill känna sig viktig och manlig och ha kvar relationen till sin bekant. Så det är det han ?betalar? för. Om man i viss mån tycker de här männen är ens vänner och spenderar tid med dem men samtidigt blåser dem, hur kul är det att sälja sin tid till en massa människor man blåser?

    Dessutom kunde många andra kvinnor få män att bete sig så här, om de framhävde sin kvinnlighet lite mer, för män älskar att hjälpa generellt så att utnyttja sin skönhet på detta sätt är lägsta alternativet, och absolut inte så ?exklusivt? eller avundsvärt som de kvinnorna kanske intalar sig.

    Så, i viss mån kan en snygg person bete sig hur som helst, för andra låter den. Men vad

    för slags människa blir man till slut?

  • tillivanilli
    Ignoramus skrev 2020-03-26 08:27:43 följande:

    Haha! Jag hatar inte snygga tjejer! Jag kan dock erkänna att jag var lite avundsjuk och bitter i tonåren, inte så att det tog upp hela min värld men i situationer där skillnaden i bemötande blev extremt påtaglig så... nu tycker jag mest att det är komiskt att se män svansa runt. Blandat med förakt.

    Men det är nog för att jag själv bryr mig väldigt lite om utseende, jag tycker nästan snygga män är obehagliga eftersom jag har blivit mobbad eller nedtryckt av så många ?snyggingar? i mina dagar. Kan inte se något attraktivt med dem alls, utan det är nästan en pavlovsk reaktion av äckel och just obehag. Visst; är personen både snygg Och trevlig så reagerar jag nog som de flesta andra, men det händer nästan aldrig. Kan minnas att jag träffat en sån det senaste decenniet, haha!

    Så, ja, mina fördomar om snygga människor (både killar och tjejer) är förvånansvärt ofta sanna. Jag träffar inte på många som har samlat nötter. Att vara väldigt snygg är lite som att vara känd, det stiger 99% åt huvudet. Men absolut, det är också nån form av försvarsmekanism. Det är lätt att intala sig själv dessa saker, för det gör livet som ful mycket trivsammare. Och man slipper bli bitter, vilket också är skönt för alla inblandade.


    Jag tänker precis tvärtom. Jag har alltid sett väldigt bra ut. Var stadens lucia och valde hejvilt bland de allra snyggaste killarna som alltid var bra på idrott av någon anledning.
    För mig har det där hängt i sig och jag är nu över 50. Skillnaden är väl att de som flirtar och erbjuder hjälp och gärna betalar resor och dyrt leverne har blivit äldre de också.
    Om vi pratar om att spara ekollon så tycker jag tvärtom mot dig att det finns större möjligheter till det om man är vacker och har utstrålning och är rolig och snabb i käften. Ett exmpel är att jag har pluggat åtta år på universitet utan att låna en krona. Då har under tiden haft häst på anläggning nyare bil och rest massor. Detta för att jag modellat mycket. Inte som någon kändis men modevisningar och reklam och gör det ibland ännu men för andra saker. Det skojiga i det hela att mest pengar har jag tjänat på att vara handmodell.Jag har oftast bott själv men haft relationer och de har bjudit mig på mycket och betalat all guldkant. Själv är jag rätt sparsam innerst inne och kan få en outfit att se dyr ut från hm och second hand. Dyra smycken får man som vacker kvinna och det hjälper till för att få upp elegansen. Jag fick ett väldigt välavlönat jobb en gång där jag VET att det berodde på mitt utseende. Jag blev väldigt chockad själv men när jag sedan blev lite vän med chefen sa han att han blivit golvad vid intervjun eftersom jag lyste som en lampa. Tack och lov var mitt chefsjobb i en region och han jobbade i Stockholm för jag tappar respekten mot så korkade chefer.
    Ett annat ekollonexempel är att när jag köpte sommarhus som halvsingel och la ut det på Facebook fick jag hundratals timmar hantverkshjälp av killkompisar som gääärna hjälpte till. Dock inte på deras egna hus som de har ihop med en fru. Men att åka förbi mig när jag är på jobbet och gå in och jobba gratis en eftermiddag åt sin väninna är tydligen jätteroligt. Det var allt från eldragning till badrumsrenovering och en renoverade min flaggstång i hemlighet som inflyttningspresent. Såklart fick jag mer för huset när jag sålde sedan när det var i toppskick.
    Så du har fel. Attraktionen avtar inte. Om 20 år har väl 70 åriga gubbar som gillar att hjälpa mig. Och jag har sparat massor med ekollon.
    Dessutom är jag väldigt händig och van att hugga i. Betydligt mer självständig än normalkvinnan som levt länge med en make och knappt kan tanka bilen.
  • Anonym (Ekollonet)
    Ignoramus skrev 2020-03-26 08:27:43 följande:

    Haha! Jag hatar inte snygga tjejer! Jag kan dock erkänna att jag var lite avundsjuk och bitter i tonåren, inte så att det tog upp hela min värld men i situationer där skillnaden i bemötande blev extremt påtaglig så... nu tycker jag mest att det är komiskt att se män svansa runt. Blandat med förakt.

    Men det är nog för att jag själv bryr mig väldigt lite om utseende, jag tycker nästan snygga män är obehagliga eftersom jag har blivit mobbad eller nedtryckt av så många ?snyggingar? i mina dagar. Kan inte se något attraktivt med dem alls, utan det är nästan en pavlovsk reaktion av äckel och just obehag. Visst; är personen både snygg Och trevlig så reagerar jag nog som de flesta andra, men det händer nästan aldrig. Kan minnas att jag träffat en sån det senaste decenniet, haha!

    Så, ja, mina fördomar om snygga människor (både killar och tjejer) är förvånansvärt ofta sanna. Jag träffar inte på många som har samlat nötter. Att vara väldigt snygg är lite som att vara känd, det stiger 99% åt huvudet. Men absolut, det är också nån form av försvarsmekanism. Det är lätt att intala sig själv dessa saker, för det gör livet som ful mycket trivsammare. Och man slipper bli bitter, vilket också är skönt för alla inblandade.


    Jag tänker precis tvärtom. Jag har alltid sett väldigt bra ut. Var stadens lucia och valde hejvilt bland de allra snyggaste killarna som alltid var bra på idrott av någon anledning.
    För mig har det där hängt i sig och jag är nu över 50. Skillnaden är väl att de som flirtar och erbjuder hjälp och gärna betalar resor och dyrt leverne har blivit äldre de också.
    Om vi pratar om att spara ekollon så tycker jag tvärtom mot dig att det finns större möjligheter till det om man är vacker och har utstrålning och är rolig och snabb i käften. Ett exmpel är att jag har pluggat åtta år på universitet utan att låna en krona. Då har under tiden haft häst på anläggning nyare bil och rest massor. Detta för att jag modellat mycket. Inte som någon kändis men modevisningar och reklam och gör det ibland ännu men för andra saker. Det skojiga i det hela att mest pengar har jag tjänat på att vara handmodell.Jag har oftast bott själv men haft relationer och de har bjudit mig på mycket och betalat all guldkant. Själv är jag rätt sparsam innerst inne och kan få en outfit att se dyr ut från hm och second hand. Dyra smycken får man som vacker kvinna och det hjälper till för att få upp elegansen. Jag fick ett väldigt välavlönat jobb en gång där jag VET att det berodde på mitt utseende. Jag blev väldigt chockad själv men när jag sedan blev lite vän med chefen sa han att han blivit golvad vid intervjun eftersom jag lyste som en lampa. Tack och lov var mitt chefsjobb i en region och han jobbade i Stockholm för jag tappar respekten mot så korkade chefer.
    Ett annat ekollonexempel är att när jag köpte sommarhus som halvsingel och la ut det på Facebook fick jag hundratals timmar hantverkshjälp av killkompisar som gääärna hjälpte till. Dock inte på deras egna hus som de har ihop med en fru. Men att åka förbi mig när jag är på jobbet och gå in och jobba gratis en eftermiddag åt sin väninna är tydligen jätteroligt. Det var allt från eldragning till badrumsrenovering och en renoverade min flaggstång i hemlighet som inflyttningspresent. Såklart fick jag mer för huset när jag sålde sedan när det var i toppskick.
    Så du har fel. Attraktionen avtar inte. Om 20 år har väl 70 åriga gubbar som gillar att hjälpa mig. Och jag har sparat massor med ekollon.
    Dessutom är jag väldigt händig och van att hugga i. Betydligt mer självständig än normalkvinnan som levt länge med en make och knappt kan tanka bilen.
  • Bjoer
    Anonym (Inte så snygg) skrev 2020-03-24 22:28:30 följande:

    Jag umgås ganska tätt med ett gäng grabbar och tjejer. Jag har märkt hur killarna verkligen smörar för en av tjejerna. Nej, inte mig. Ja, jag är avundsjuk. Så var det erkänt och ur världen.

    Hon är uppenbart väldigt snygg och väldigt medveten om det. Detta får grabbarna att bete sig väldigt fånigt. Även de som är upptagna. Inte lika illa som singelkillarna, men lite samma tendenser.

    Hon bjuds alltid på grejer. Drinkar, middagar, skjuts, hjälp med diverse, fika osv. Sånt som normala människor får betala själv. Hon utnyttjar detta till max med. Hon hintar lite om att hon inte har råd, och genast så betalar någon av grabbarna åt henne. Det är lugnt jag bjuder osv.

    Skall hon möblera om så kommer snabbt någon över och hjälper henne med det. De allra enklaste grejer, vill hon ha hjälp får hon det. När som helst på dygnet. För att jag skall få en man att agera så hjälpsamt mot mig så måste jag ligga med honom, han älskar mig och vi är ett par. Men hon kan bara fladdra lite med lösögonfransarna och så får hon vad hon vill ha.

    Även småsaker som om när man planerar något ihop med en killkompis, en fest eller så, vi jobbar på en gästlista. Hennes namn är alltid det första de kommer på. Du har 10 andra tjejkompisar och säkert nästan lika många killkompisar, men ändå är det alltid henne du tänker på först? Sådana saker.

    Är jag bitter och avundsjuk? Ja. Men fan män är så jävla korkade...det här är inga småpojkar heller utan killar på mellan 20 och till 30! Fullt vuxna män som gärna sätter sig i bilen och skjutsar någon mitt i natten en vardag 3 timmars körväg utan att ens få bensinpengar, bara för att hon är snygg och frågar om det. Ok, väldigt snygg, men ändå.

    När slutar män bete sig såhär och växer ifrån det? Vid 35? 40? 50? 100? Aldrig?

    När växer sådana här kvinnor upp och inser att jag inte kan ringa en man som kommer på stört och hjälper mig med smått som stort och faktiskt själva börjar planera, spara, sköta sin budget, lösa sina egna problem, ta ansvar osv? 25? 30? 40? Aldrig? 


    Det ironiska är väl att den första som börjar säga nej till henne är den som kommer få ligga med henne först, för då har hon inte övertaget där längre. 
  • Tutelitut
    Bjoer skrev 2020-03-26 14:33:41 följande:
    Det ironiska är väl att den första som börjar säga nej till henne är den som kommer få ligga med henne först, för då har hon inte övertaget där längre. 
    Så kan det nog vara med vissa. För mig funkade det inte. När jag började säga nej, då var jag en svag man i hennes ögon, och hon hade andra killar som hjälpte henne. Det var hon noga med att poängtera.
    Det hade inte blivit nåt ligga med henne hur jag än hade gjort.
  • Anonym (Kvinna35)

    Jag är objektivt sett en attraktiv tjej med en feminin framtoning men jag skulle skämmas inför mig själv om jag bad om hjälp istället för att lösa mina egna problem. För mig är min självständighet och känsla att jag klarar av nästan vad som helst det som jag ser som min främsta styrka och det som jag är mest stolt över med mig själv. Jag utmanar mig själv hellre än att leta efter enkla lösningar och är enormt stolt över hur tuff och kapabel jag är som människa. Jag har en lång och tuff utbildning bakom mig, en framgångsrik karriär där jag hjälper människor och mina medmänniskor respekterar mig för min kompetens och för min förmåga att hantera svåra och komplexa situationer. Jag skulle bli enormt ledsen om folk respekterade mig för mitt yttre istället.

    För mig spelar det bara roll att min sambo tycker att jag är attraktiv. Utseendet kommer försvinna nån dag, precis som för alla andra. Men det är min förmåga att kämpa och inte backa inför svårigheter som jag är mest stolt över och som har gjort mig framgångsrik här i livet. Det är en styrka som få människor antar att jag besitter, för när de ser mig ser de en kvinnlig och feminin tjej med mjuk framtoning. Men bakom den fasaden är jag som en atlet mentalt sätt. Ungefär som en långdistanslöpare.

    Så sådana tjejer som beskrivs i denna tråd skulle jag ha svårt att umgås med för jag skulle tycka att de saknade kämpaglöd.

  • Anonym (Inte så snygg)
    Anonym (Kvinna35) skrev 2020-03-26 23:37:12 följande:

    Jag är objektivt sett en attraktiv tjej med en feminin framtoning men jag skulle skämmas inför mig själv om jag bad om hjälp istället för att lösa mina egna problem. För mig är min självständighet och känsla att jag klarar av nästan vad som helst det som jag ser som min främsta styrka och det som jag är mest stolt över med mig själv. Jag utmanar mig själv hellre än att leta efter enkla lösningar och är enormt stolt över hur tuff och kapabel jag är som människa. Jag har en lång och tuff utbildning bakom mig, en framgångsrik karriär där jag hjälper människor och mina medmänniskor respekterar mig för min kompetens och för min förmåga att hantera svåra och komplexa situationer. Jag skulle bli enormt ledsen om folk respekterade mig för mitt yttre istället.

    För mig spelar det bara roll att min sambo tycker att jag är attraktiv. Utseendet kommer försvinna nån dag, precis som för alla andra. Men det är min förmåga att kämpa och inte backa inför svårigheter som jag är mest stolt över och som har gjort mig framgångsrik här i livet. Det är en styrka som få människor antar att jag besitter, för när de ser mig ser de en kvinnlig och feminin tjej med mjuk framtoning. Men bakom den fasaden är jag som en atlet mentalt sätt. Ungefär som en långdistanslöpare.

    Så sådana tjejer som beskrivs i denna tråd skulle jag ha svårt att umgås med för jag skulle tycka att de saknade kämpaglöd.


    Jag försöker tänka lite så med. Men det verkar så himla bekvämt att någon karl alltid fixar allt åt en. Nu har jag det inte så, sist en karl fixade något för mig var han och jag ett par.

    Det bor en liten latmask i mig som är avundsjuk. Just det här med att behöva planera grejer och fixa i förväg för en sådan sak som skjuts. Jag kan få det, men jag måste fråga innan, han som skall skjutsa kollar sitt schema, han kanske inte ens kan och då får jag fråga någon annan. Jag är snäll och ger bensinpengar och bjuder honom på fika om det är långt. Men för henne så kan hon göra sådant spontant, utan att ge bensinpengar och bli bjuden på fika. Ingen kallar henne snål, eller gnäller för att han missat något annat osv. Hon är inte till besvär när hon gör så, eller det upplevs inte det. Det vill jag ha. Den friheten.
  • Anonym (Kvinna35)

    Fast jag som person skulle föredra att fixa så mycket av allt det du beskriver själv, bara för att känna att jag klarar av i stort sätt allt. Jag skulle tappa det drivet om jag skulle sluta försöka lösa saker själv. Jag tar till och med sällan emot hjälp från min sambo eller familj, eftersom jag inte vill tappa mitt mod och mitt driv.

  • Anonym (Kvinna35)
    Anonym (Inte så snygg) skrev 2020-03-27 00:06:54 följande:
    Jag försöker tänka lite så med. Men det verkar så himla bekvämt att någon karl alltid fixar allt åt en. Nu har jag det inte så, sist en karl fixade något för mig var han och jag ett par.

    Det bor en liten latmask i mig som är avundsjuk. Just det här med att behöva planera grejer och fixa i förväg för en sådan sak som skjuts. Jag kan få det, men jag måste fråga innan, han som skall skjutsa kollar sitt schema, han kanske inte ens kan och då får jag fråga någon annan. Jag är snäll och ger bensinpengar och bjuder honom på fika om det är långt. Men för henne så kan hon göra sådant spontant, utan att ge bensinpengar och bli bjuden på fika. Ingen kallar henne snål, eller gnäller för att han missat något annat osv. Hon är inte till besvär när hon gör så, eller det upplevs inte det. Det vill jag ha. Den friheten.
    Personligen beundrar jag kvinnor som Dr. Rhonda Patrick ( Ph.D i biomedical science). En kvinna som hon skulle inte behöva flirta till sig en skjuts, trotts att hon skulle kunnat då hon ser bra ut. 
Svar på tråden Snygg= Kan bete sig hur som helst med män?