Vardagsmat & matlådor??
Hej,
Flyttade hemifrån med min sambo för ca 3 år sedan, har sedan dess
alltid haft bekymmer gällande mat & matlådor. Varken jag eller sambon
är direkt duktiga på matlagning eller idéer, eller har någon större lust till
att laga mat. Vi äter väldigt mycket ute, och lägger ca 6-7000kr per månad
på utemat.
Vi har försökt ta tag i detta, men är inte så lätt. När man i 3 års tid käkat
mat på restaurang, så smackar det inte så gott med halvbrända ICA köttbullar och pasta.. Dvs vi är väldigt kräsna, har svårt att komma på vad man ska laga för mat, lata och har dåligt med tid (jobbar 12 tim vissa dagar). Att båda har möjlighet att käka lunch på jobbet gör inte saken bättre. (Finns flera pizzerior & restauranger vid jobbet).
Hur gör ni med mat och matlådor? Lagar ni mat varje söndag och fryser ner flertal matlådor? Hur länge kan en matlåda vara nerfrusen utan att bli dålig? Lägger ni den direkt i mikron eller låter den tina och bli rumstempererad under dagen?
Eller lagar ni mat & matlådor varje dag?
Hur kommer ni på vad ni ska käka?
Gäller främst dom som inte har barn, utan lever singla/sambos.