• Anonym (Noway)

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

     


    Till er som blivit unga pappor ofrivilligt mot er vilja och inte alls ville ha med varken mamman eller ungen att göra. Hur gick det sen för er? Fortsatte ni att inte ha nån kontakt alls. Och ungen klarade sig fint utan er. Eller ändrade ni er sen efter ett tag när ungen blivit äldre och började fråga vem som är farsa? Haft ett engångsligg som inte var något seriöst som tyvärr snart resulterar i ett barn. Jag är jävligt kluven vill helst skita totalt i tjejen och barnet bara glömma att jag ska bli farsa. Det här var  fan inte vad jag ville. Men min familj och alla tjatar om att jag ska ta mitt ansvar o träffa barnet regelbundet. Ska jag bara låtsas att gilla den här ungen för syns skull för att alla tycker jag borde göra det? För alla påstår att jag kommer ångra mig som fan om 10 år. Eller att alla andra tjejer man kommer träffa kan tycka det är himla neg att jag är farsa som inte brytt mig. 

  • Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?
  • EpicF

    Anonym (M): Om hon hindrar umgänget genom att strunta i avtalde möten, inte släpper in pappan eller får med på att mötas så är det ungängessabotage. Det är bevisat i sig självt. 

  • Anonym (M)
    EpicF skrev 2023-02-12 16:45:55 följande:

    Anonym (M): Om hon hindrar umgänget genom att strunta i avtalde möten, inte släpper in pappan eller får med på att mötas så är det ungängessabotage. Det är bevisat i sig självt. 


    Nu pratar du om någonting annat än vad jag avsåg.
  • Anonym (M)
    molly50 skrev 2023-02-12 16:36:48 följande:
    Ja,absolut. Men försöker hon förhala det och förhindra umgånge så kommer det ju inte att gynna henne i en ev vårdnadstvist. 
    Om det kommer fram att det var hennes avsikter, ja.
  • molly50
    Anonym (M) skrev 2023-02-12 16:54:31 följande:
    Om det kommer fram att det var hennes avsikter, ja.
    Och om det sker upprepade gånger utan att mamman har ett vettigt skäl till detta så är väl det bevis nog.
  • Anonym (M)
    molly50 skrev 2023-02-12 17:07:47 följande:
    Och om det sker upprepade gånger utan att mamman har ett vettigt skäl till detta så är väl det bevis nog.
    Nu pratade jag inte om att inte ha ett vettigt skäl. Läs igen.
  • Anonym (fkl)
    Anonym (Noway) skrev 2023-02-12 16:25:41 följande:
    Är det dina barn och du som skriver på bloggen?
    Nej,detta är en annan pappa.

    Men det finns massor, igenom hela landet även jag blev utpekad som psykopat, mina barn ringde mig efter vårdnadstvist, ca 1år efter och fråga varför blev det så här?
    Jag berätta sanningen, samt vad dom berättat åt socialtjänsten, frågan som dom svarat på handla om dom vill träffa pappa, dvs dom var 10 rep 8 år.
    Där barnens svarat vi vill bo enbart hos mamma, vi tycker det är jobbigt o åka imellan varannan vecka.

    Genom att jag berättade att det var via deras egna vilja som gjort att det blev så här, brast dom ut i gråt, men mamma o dom berätta att du inte skulle få veta vad vi sagt. där jag berätta ni måste göra liknande nu om ni ska få träffa mig, berätta till ,mamma och soc att ni vill träffa mig, då kommer allt att lösa sig.

    Vid andra rätten gången skrevs jag som en psykopat som berättat detta till barnen, hur deras egna vilja påverkar om jag inte får träffa dom eller inte, helt plötsligt var det jag som utgjorde problemet. det var jag som orsaka samarbetsproblem, där soc gick in stenhårt på att sådana här saker får du inte berätta till barnen, men mamman har berättat till barnen vad dom ska säga till soc? det har dom berättat till mig, barnen berätta själva, därför ville dom inte att pappan skulle få veta vad dom sagt. varför får inte jag berätta så dom förstå vad det betyder det som mamma gjort.

    Detta fick jag inte, blev stämplad som psykopat. samtidigt som jag inte fått träffa barnen på över 1 år, där efter stängdes dörren ännu hårdare.
    Dessa föreningar som pappabarn angrips hårt utifrån med att alla har rätt osv, vi kan inte ge våldsbenägna pappor umgänge osv, när det i själva verket handlar om helt vanliga pappor som dras in under vålds, psykopat pappa, fast vi inte ens hör hemma där, men lagen skiljer inte på vem som är våldsbenägen eller inte.

    Liknande berättar pappabarn om: dvs finns så många att man dela in det i områden i Sverige.
    -

    I hela landet finns 12 lokalgrupper som genom samtal och träffar stödjer föräldrar som befinner sig i oftast långdragna vårdnadstvister och som kanske inte har någon kontakt med sina barn.


    ? När man förlorar en vårdnadstvist blir man väldigt mycket borta. Det ska mycket till för att starta en ny process för att få tillbaka vårdnaden. Om mamma eller pappa får enskild vårdnad försvinner den ena föräldern helt, säger Magnus Jönsson.
    ?Vi pratar sällan om pappans utsatthet?


    Magnus Jönsson anser att män ofta kommer i skymundan när det handlar om vårdnadstvister. Vi pratar sällan om pappans utsatthet. Jag kan uppleva att de inte räknas som fullvärdiga föräldrar, 

  • molly50
    Anonym (M) skrev 2023-02-12 17:10:04 följande:
    Nu pratade jag inte om att inte ha ett vettigt skäl. Läs igen.
    Jag har läst. 
    Jag håller bara inte med. 
  • Anonym (M)
    molly50 skrev 2023-02-12 18:08:59 följande:
    Jag har läst. 
    Jag håller bara inte med. 
    Håller med om vad? Det handlade ju inte om vad jag tycker så det finns inget att hålla med om.
  • molly50
    Anonym (M) skrev 2023-02-12 18:14:29 följande:
    Håller med om vad? Det handlade ju inte om vad jag tycker så det finns inget att hålla med om.
    Att det måste krävas bevis.
    Om mamman gång på gång försöker förhala möten och förhindra umgänge utan rimligt skäl så ska det väl inte behövas mer bevis än så,som jag skrev. 
  • Anonym (fkl)
    molly50 skrev 2023-02-12 18:08:59 följande:
    Jag har läst. 
    Jag håller bara inte med. 
    Det är just för såna som er lagen om umgänge inte fungerar, pappor som försöker strida för sin rätt till att vara pappa angrip hela tiden. Ni hänvisar till att man tror på lagen alla har rättigheter osv. allt fungera.

    Papporna som utsätts för detta är en stor minoritets grupp, dels för det är en tidsbegränsad period man krigar om detta, barnen växer upp, nya fortsätter där förra gänget pappor tvingas ge upp o gå vidare, barnen är vuxna, man kan inte kriga ett helt liv.

    Grupper som ex här på familjeliv går konstant ut med vi har umgängessabotage och alla har rätt att träffa sina barn, det finns inga fel i systemen, ta bara pappan som skrev om William där träder två kända författare in och hänvisar han är en psykopat bara på läsa hans berättelse.
    Det förklara vad vi pappor har o gå emot, ett helt samhälle som inte ser eller vill ens förstå bristerna i systemet.
    Man lyfter gärna fram dom våldsbenägna papporna, men dom läggs i samma fack med dom normala papporna som driver sin kamp.

    Mer folk behöver få kunskap om detta, sluta stödja att vi har ett bra system, för det har vi inte, genom att det inte finns något stöd, får vi inte heller igenom förändringar, alla skriker systemet är bra, dom få pappor som utsätts tystar man gärna o slänger in i fack som psykopat, som dessa två kända författare som säkert har en hög med följare via insta o tvitter, tysta författaren till William. Enligt majoritet är pappan psykopat, dels från stödet från författarna o sina följare,
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?