• aylak

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Lysande Blingbling, du är en klippa!!! Ser framemot din återkoppling! Glad

  • aylak

    Tack TWH! Jag har också läst och läst och läst i tråden och där står det om sk vetenskapliga artiklar som jag tror det var du som samlade ihop. Har du kvar listan med dessa? Isf är jag jätteintresserad av dem.

  • aylak

    Vila: I den metod jag följd för att förbättra mina hyposymptom används enbart t3. Paul Robinsson som arbetade fram sin egen behandling skriver om att hans antikroppar sjönk först med enbart t3-behandling, men att de återkom för honom om han samtidigt tog t4. Men han skriver själv att han ser det som en sista utväg eftersom det är betydligt bökigare att medicinera direkt med det aktiva hormonet - det är noga med tider och doser för att man inte ska överbelasta hjärtat. Mina prover (har bara fått ta det ena antikroppsprovet) visar inga förhöjda värden så jag har inte den erfarenheten själv.  Vet inte om det hjälper, men det skulle kunna vara ytterligare ett sätt att komma åt antikroppar som attackerar sköldkörteln.

  • aylak

    Vilaa: Kan bara svara för mig själv och vi åker till Aten och dr D för att hans resonemang och behandling verkar passa mycket bra in med tanke på alla mina symptom och han var intresserad av hela raddan, inte bara barnlösheten + att många verkar har rätt bra erfarenhet av honom, han har jobbat med det här länge och sedan valt sin metod och vi upplevde honom som eftertänksam och seriös i vårt första samtal. Vi hoppas att vi väljer rätt, annars väljer vi om. 
    Jag känner precis tvärtom att jag inte vill ha en läkare som fixar allt åt mig, utan som förklarar för mig så att jag får möjlighet att fatta egna beslut.... tänker att det är jag som känner min kropp bäst och inte en läkare som träffar mig ett par timmar (i bästa fall). Också har mina tidigare läkare inte fattat särskilt kloka beslut enligt min mening.

    Jag kände mig också lite lätt panikslagen inför alla val, men vi gav oss själva en viss tid att läsa om olika behandlingar och sen bestämde vi oss bara och det känns bra nu. (och hoppas det känns lika bra efter besöket i Aten)

    På fass kan man läsa om biverkningar m.m.
    http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19640224000035&DocTypeID=3&UserTypeID=0 

  • aylak

    Hej! Nu har jag pratat med vårdcentralschefer, privata mottagningar och vårdlotsar etc i Östergötland. Stön, vad mycket tid det tar och min fråga är ju såååå svår att besvara eller så är det blankt nej. Förhoppningsvis löser det sig!

    Är det någon annan som gjort samma sak och ringt vårdlots, upphandlingsansvariga, jurister etc inom sitt landsting? Var det värt det? Eller är det bara en massa slöseri med tid? 

  • aylak
    Skogsbruden skrev 2013-09-12 11:26:23 följande:

    Stort tack för stöd, råd och erbjudande om mediciner. Tänkte höra om ni tycker min plan är ok. Ringer först Patientnämnden för att höra om mina rättigheter. På måndag skulle min MVC-läkare ringa. Då ställer jag henne mot väggen och frågar om hennes plan för mig om hon nu tänker ta bort medicinerna för det verkar inte som om hon har någon. Tänker kräva täta läkarkontakter, flödesUL och utredning av sammandagningarna. Barnmorskan vägrar jag se mer så henne ska jag byta. Om jag inte får någon hjälp ringer min man verksamhetschefen.

    Ni som gått på spec.MVC på de stora sjukhusen, har ni känt att ni fått hjälp och stöd? Hur ofta har de kollat er och vad har de kollat? Vore så skönt att kunna säga att man på andra ställen får en helt annan hjälp och kunna säga vad ni fått hjälp med för de är så självgoda här. 


    Låter som en bra plan tycker jag stå på dig. Jag pratade med en vårdlots idag för att få reda på inför kommande behandlingar hur jag ska gå tillväga för att få ta IL och blodprov etc. Nu har ju inte det riktigt löst ut sig än. Men vårdlotsen var jättetrevlig och som jag förstår det är det hennes jobb att lösa bla den här typen av problem. Så om utifall att det blir svårt att få MVC-läkaren eller verksamhetschefen så bör vårdlotsen kunna hjälpa till och ringa och styra och ställa lite åt dig. Ditt ärende är ju dessutom ganska akut. Hejar på dig, stå på dig! Skickar en kram
  • aylak

    April: Styrkekramar, låter jättejobbigt  -förstår att du känner dig matt.

  • aylak

    Skogsbruden: Jag googlade på Östergötland och vårdlots. Telefonnumret till vårdlotsen i Östergötland (såg att du har gyn i Linköping så jag gissar att du hör till samma landsting som mig) är 0771-84 85 86. Jag pratade med Karin och hon verkade gullig och intresserad. Jag fick själv bestämma om hon skulle ringa runt eller om jag ville ringa själv för att kunna förklara ordentligt, så jag valde det senare, iaf till att börja med - annars var jag välkommen att återkomma. Fick flera telefonnummer. Hon var mycket intresserad av att jag skulle återkoppla till henne!

    Din situation är ju mer akut och det är vårdlotsens jobb att lotsa patienten i vårdens labyrinter typ , så ring och förklara situationen så försöker de säkert hjälpa till och kan nog ordna nummer till ansvariga högre upp i hierarkin eller ringa åt dig och du föredrar det. All lycka till!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!