• aylak

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    cathy: När binjuren fungerar dåligt går det att utläsa i skillnaden i systoliskt tryck mellan vila (mätning1) och stående (mätning2). Jag har utrett binjureutmattnings- och hypotyreosspåret till vägs ände och läst in mig på ämnet. Jag är inte stressad (även om jag ibland är ledsen över barnlösheten och hälsoproblemen), jag sover mycket gott, jag äter en god, näringsrik paleolitiskt inriktad kost och dricker inte kaffe eller te. Jag har gått hos en näringsterapeut i många år. Ihop med min läkare (privatläkare med inriktning mot hypotyreos) provade jag hydrokortison från 5 mg och trappade långsamt upp till 25 mg innan och sedan ihop med låg dos naturligt sköldkörtelhormon och jag har delat upp dosen över dagen. Händer och fötter blev iskalla och jag fick isande ilningar i hela kroppen ihop med att jag svullnade upp. När jag tog bort kortisonet blev jag något bättre på enbart ndt och när jag sedan bytte till enbart t3 och tog det så att jag stöttar binjurens behov av extra sköldkörtelhormon tidigt på morgonen (04.00) blev jag mycket bättre (och binjuren mår för det mesta bra). Men innan jag påbörjade den resan hade jag som du skriver förmodligen haft dessa problem väldigt länge och de började smygande. Dock blev de kraftigt förvärrade när vi började försöka få barn och jag får ibland kraftiga dippar som alltid startar en vecka efter äl (och under dessa är ju mitt kortisol lågt, enligt salivprover och blodtrycksmätningar). Jag hoppas dr D har rätt och att han kan hjälpa mig! 

  • aylak

    april: hjärtklappning, hög puls, diarré och frossa kan vara tecken på för mycket sköldkörtelhormon eller för mycket sköldkörtelhormon i relation till kortisol, så det kan vara nedtrappningen av kortisonet som spökar. Levaxinet är långtidsverkande, så en missad dos bör inte spela någon större roll. Om det är det senare (relationen mellan kortisol och sköldkörtelhormon) kan du mycket väl vara pigg/uppåt istället för trött. Men kroppen behöver extra mycket kortison vid stress och ett missfall stressar ju kroppen även fysiskt. Så var snäll mot kroppen och ta det lite lugnt med nedtrappningen - kanske prova att trappa ner varannan dag och låta kroppen vänja sig. Tänker på dig!

    TWH: Tack! Intressant att just du har förhöjt cd56! Jag har känt igenom mig mycket i det du skrivit tidigare i vad du upplevt, men utan missfallet då vi inte lyckats plussa en enda gång. Vad fick du för mediciner förutom IL? Å hur mår gossen?

    Kram och god natt allihopa! 

  • aylak

    Hjälp!
    Jag hållt på och roddat i att få min VC-läkare att hjälpa till med fbc och ev IL. Kalla handen! Jag blir så trött så trött så trött. Det börjar väl bli dags att byta VC, men jag bävar inför att behöva stå med mössan i hand hos olika landstingsläkare. Jag kan lösa det privat och dyrt i Stockholm om jag måste och det kanske blir jättebra, men det vore skönt att slippa alla resor.

    Är det någon som vet en hjälpsam läkare i Linköpingstrakten så SNÄLLA hör av er!

    Har också pratat med FK och Östergötlands landsting om nya EU-lagen och suprise suprise  - de hänvisar till varandra. Tydligen måste landstingen hjälpa till med "nödvändig vård", men vilken denna är får de avgöra själva enligt fk och enligt landstinget så är det fk som avgör detta. Heja Sverige!

    Sorry, dagen har varit mindre bra och mer byråkratisk! 

  • aylak

    Katt: Under vår ivf fick jag Gondal-F i 8 dagar, fick ut 10 ägg, 3 bra befruktningar. Jag misstänker att övriga var omogna, men det fanns inte en enda anteckning från lab.
    Men tre ägg blev jättefina (även om vi tyvärr inte lyckades bli gravida) på 8 sprutdagar.

  • aylak

    Leah: Nej det ska väl inte det, vara lätt att få vård om man behöver det. Inte i det här landet i alla fall. Å det kryper i mig just nu! Förstår mig inte heller riktigt på lagen, men det ska bli enklare att kunna få vård och ersättning för vård utomlands. Som jag förstår det är en sådan förenkling att behovet av vård och vetenskapligheten ska jämföras mot internationella normer och inte bara de (inskränkta) svenska. Men jag vet inte så mycket mer, damen på fk läste innantill i sina papper efter att jag suttit i telefonkö i 45 minuter

  • aylak

    mumwanna: Jo det är nog hög tid för ett litet byte. Min läkare är dock en fena på intyg till fk och för mig som även har andra hälsoproblem är det en del värt. Men nu får det vara nog - är ska göras barn och den som inte är med mig är emot mig Vart har du gått någonstans?

    Jag och maken har suttit på youtube och tittat på instruktionsfilmer för nålsättning och dropp. Kanske kan gå att lära sig...  he he 

  • aylak
    mumwannaB skrev 2013-09-10 20:45:22 följande:
    Che: Tack för tips o stort grattis till ditt plus! Hoppas vi får följas åt de kommande 9 månaderna. Kram

    Aylak: haha, jag har oxå kommit fram till att jag själv nog är min bästa läkare ;) Jag bor utanför GBG så min VC är en pytteliten privat VC ute på landet :) Den privata läkarmottagningen ligger inne i GBG o drivs av en man som kom till Sverige o ansåg att alla patienters behov inte kunde tillgodoses inom det offentliga systemet.
    Tack mumwanna! Låter härligt med en liten privat hjälpsam VC och en klok man med privat läkarmottagning. Göteborg är tyvärr fel del i landet för oss.
  • aylak

    Wow maxad: Vilken engagerad redogörelse. Skönt med så mycket information om ifa vi skulle gå den vägen. Tack!

    Tack Blingbling för bra förtydligande. När jag pratade med fk blev jag dock rätt osäker på om det ändå kunde gälla oss här på forumet då det var vedertaget hit och vedertaget dit, men det kanske bara berodde på damen jag pratade med.

    Katt förstår att du är besviken. Jag håller tummarna att det ska gå bra iaf.

    Angel00: är också nyfiken på svaret på din fråga om hur många som gjort hysto och lyckats.

    Här är det tant röd och fortfarande läkarfrustration - ska försöka kanalisera det till något konstruktivt under dagen, kanske ringa en privat vc. 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!