• aylak

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    stumpan81 skrev 2013-09-25 08:26:13 följande:
    mumwannab: Jag behöver inte LIT enl Dr G. Har ju tagit prover för att kolla det.

    Man blir så ledsen på sin egen kropp, har ju alltid varit en kärnfrisk tjej utan några problem. Också händer det här. Tror inte att jag riktigt tagit in vad som händer, det känns så overkligt. Vi funderar lite på surrogat, men det känns som en enorm påfrestning. Plus att jag så innerligt gärna vill bära ett barn igen, förra gången slutade det ju så tvärt(föddes för tidigt). Skulle mycket hellre vilja ha problem att bli gravid, än detta. Att gång på gång förlora det påbörjade lilla livet. Känns som att det finns mycket bättre hjälp att få om man inte kan bli gravid, än detta. I sverige ialla fall.
    Förstår din stumpan! Fast är vi många, som har svårt att bli gravida och är "oförklarat infertila", som inte heller får bra och vettig hjälp i Sverige, två löpande band ivf:er och sen blir man utsparkad utan förklaring; och de privata klinikerna har inte mycket mer att erbjuda. Tidiga missfall (känner att det fäster, men mensen kommer utan plus) erkänns inte ens - vi är "inbillningssjuka" och blir idiotförklarade (iaf har jag blivit det). Är också ledsen på min egen kropp och sorgen (utan att ens försöka jämföra) är obeskrivlig när mensen kommer klockrent även under åttonde året med försök. Så om du ska byta, byt med någon fertil jävel som föder friska barn på beställning Flört Vi funderar också på surrogat som en alternativ plan, men håller med om att det skulle kännas som en enorm påfrestning! Kram
  • aylak
    stumpan81 skrev 2013-09-25 09:30:29 följande:
    aylak: skönt att höra att det är fler som funderar på alternativa spår, tex surrogat.
    En sak som jag är säker på är att jag hade mycket starkare symtom när jag var gravid med mitt barn, än alla dessa gånger jag blivit gravid men som slutat med MF. Då hade jag starka symtom som illamående. De andra gångerna har jag bara kännt tendens till illamående, och blivit jätteglad när man kännt det. 
    Nu vet jag inte ens om det är värt att ta alla dessa mediciner nästa gång jag får plus(och inför), tror inte längre på dem.  
    Jag har känt likadant med mina andra hälsoproblem, att jag inte vet om det är värt att prova fler mediciner/tillskott, doser och kombinationer, så jag tror jag förstår lite grann hur du känner. Märkligt det där med att symptomen känns mindre tydligt, vad säger dr D? Om du vill lista allt vad ni provat och dina tankar inför det så kanske det finns några vänliga själar här i tråden (finns ju många sådana just här) som kan råda om ev. nästa steg. Är det något annat som känts annorlunda sen du födde för tidigt? 

    Själva resonerar vi väl som så att vi någonstans har en gräns, där själva sökandet efter en lösning inte längre känns meningsfullt och det blir för mödosamt att hålla hoppet uppe. I det läget har vi sagt att vi ska överväga surrogat ordentligt. Men först bär det av till Aten, då immunologispåret stämmer med så många andra av mina symtom. Men efter allt annat kämpande under åren utöver "barneriet" så har vi nog också någonstans börjat landa i att just vi kanske inte kommer bli föräldrar och att livet kan bli rätt fint och bra iaf.
  • aylak

    Styrkekramar Påskliljan! Bra att du fortsätter med medicinerna. Jag håller alla tummar att kloke dr D har rätt!

  • aylak

    snartgravid: Jättetråkigt att höra. Skickar styrkekramar!! Förstår att du är besviken på dr D!

    Till er alla som är missnöjda med dr D:s kommunikation eller brist på denna:
    Har ni påtalat detta för honom?
    Hur har ni påtalat det?
    Vad har han för kommentar till det?

    Vi flyger på lördag och jag är orolig! Vill gärna ta upp det med honom, hitta en lösning. Så jäkla svårt vore det väl inte att svara kort på fbc-resultat?! Vore skönt att veta hur ni har uppmärksammat honom på det här tidigare!  Känns inte jättelätt att ta upp det här med honom på första besöket, när vi är i så stort behov av hans hjälp och inte drabbats av allvarliga kommunikationsstrul (än). Känns riktigt jobbigt att gå in i det här under omständigheterna som många av er tagit upp.

    Vi är ju många som är eller har varit patienter hos honom, om vi gemensamt säger ifrån och kommer med önskemål kring hur kommunikationen i våra ögon bör fungera så är det kanske lättare att få gehör. Eller har ni redan försökt och det är lönlöst?

  • aylak

    Tack Skogsbruden. Skönt att höra att han till sist erbjöd bättre stöd när du sa ifrån! Men synd att det ska behövas. Ska nog köra din linje, boka själv och meddela. Är inte ett så litet kontrollfreak... Flört 

    Men han behöver nog inte oroa sig för att svenska läkare ska sno hans kunskap... Skrattande Läkare som är intresserade av ämnet växer ju inte direkt på träd här hemma och skulle någon vilja öppna en liknande klinik här hemma så får de nog ha bra med skinn på näsan med tanke på den svenska rigida synen på sk "vetenskap och beprövad erfarenhet" som någonstans längs vägen förvanskades till att enbart stora-dollar-studier, randomiserade med dubbelblind placebo duger (så länge de inte stödjer gamla "sanningar" då går det hur bra som helst).

  • aylak

    Eller, FineS, skriv det gärna i tråden så jag också får veta

    Skönt Cathy att dr D har fungerat bättre kommunikationsmässigt de senaste veckorna! Hur ofta tog du IL i början på eget bevåg. Hur ska man tänka vid "självmedicineringen"?

    *resfeber* 

  • aylak
    Cathy skrev 2013-09-26 12:42:18 följande:
    aylak; så klart kan jag berätta hur jag tog mina IL men eftersom vi alla har lite olika typer av problem så behöver inte min plan fungera lika bra för någon annan. Dels hade jag tagit IL under en längre tid pga av alla ET/FET men i cykeln jag plussade tog jag ett IL några dagar efter att mensen började, ett när jag fick plus på stickan och därefter två IL med ca 10 dagars mellanrum och därefter efter Dr D:s ordination med ca 2 (2,5 veckors) mellanrum. Men alla behöver inte så här frekventa IL och andra kan behöva ännu fler.
    Tack Cathy! Jag förstår att det är olika för olika personer.
  • aylak

    Tack snartgravid! Ser framemot att möta charmtrollet dr D Flört. Hoppas bara jag reder ut det där med att vara min egen läkare - jag redde ut hypotyreosen, men det tog ett bra tag och jag måste erkänna att jag inte ens riktigt fattar hur IL kan påverka immunförsvaret. Men alla är vi barn i början och det där...

    FineS, super! Då tar jag och gör likadant när det är dags. Tack!!

    Och jag skulle mer än gärna gå till en klinik öppnat av er kloka damer som kan så mycket i ämnet!!! Glad 
    Kram till er alla! Imorgon lyfter planet (med flygrädda mig i). 

  • aylak

    Tack snälla för lyckönskningar allihop! Ska tänka på att piloterna vill flyga fint Skrattande (och krama sönder handen på karln min).
    Natti natti och kram så länge, återkommer onsdag!

  • aylak

    Grattis mum!

    Vilken Enorm aktivitet det varit på forumet de senaste dagarna - ska göra mitt bästa för att snart läsa ikapp.

    Vi är hemkomna från Aten nu och är mycket nöjda. Kändes mest som en romantisk semester, med ett kort inhopp av informativt läkarbesök och IL-dropp sent efter en kväll på restaurang. Vi fick ett gott intryck av Dr D (och han liknade min barndomskompis pappa som var läkare) och vi väntar nu spänt på provresultaten. Jag överlevde flygresan (Tack för pepp!), men var så oerhört trött på hemresan (bara en massa resstrul och ingen mat som jag med mina allergier tålde) att tårarna bara rann av flygrädsla. Skämdes som en hund och satt och baddade ögonen med SAS-servetter. Mannen satt och strök min arm där han satt på andra sidan mittgången och alla pensionärer runt omkring såg helt förskräckta ut. Äsch!

    Tyvärr har jag ett myom som dr D vill operera bort. Känns sjuk irriterande, för precis ett år sedan när vi skulle dra igång med ivf-försök så uppdagades detta och jag gjorde hysterskopioperation på US, men när jag väl var nedsövd och instrumenten inne så valde de att operera. Nu blir det likadant igen, ska precis starta immunbehandlingen också spökar myomet, tänk om dr D också väljer att inte ta bort när han väl ser det inifrån... Vill inte gärna göra om det för jag blev hemskt dålig av narkosen. Vet inte riktigt hur jag ska göra, men bestämde att skjuta på beslutet och dra igång med IL etc. iaf.. Kom gärna med era kloka råd!!

    Kram till er alla

     

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!