• aylak

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    snartgravid: Mången grattis från mig också!! Vad underbart att höra!

  • aylak

    Grattis Påskliljan!
    Snart lycklig: Hoppas att ägget som blev befruktat är ett riktigt toppen ägg! Men förstår att du blev besviken när du hoppats på båda två.

    Ang. detta med recept och mediciner: Är det någon av er som har fått ett recept av Dr D som ni använt för att hämta ut medicinen i Sverige? Är han van att göra så? Är det något man måste tänka på för att det ska fungera bra? Behöver man recept även på NaCl? Tacksam för all info!! (vi har ingen svensk läkare som stöttar och även om vi ev köper med oss en del medicin från Aten och kan beställa av Mina, så vore det skönt att ha ett recept ifall ngt strular)

    Vi håller som bäst på och förbereder två läkarbesök utomlands i samma vecka och försöker få ihop efterbehandlingen i Sverige att fungera. Känns som ett heltids jobb!
     

  • aylak
    snartgravid skrev 2013-09-22 17:22:48 följande:
    Det går inte att få ut recept från Dr D på apoteket, jag har försökt. Du måste hitta ett gyn i Sverige som kan tänka sig att skriva in det i systemet. Köp med dig så mycket du kan från Aten. 
    Tack, men synd att det ska vara så bökigt. Pratade med apotekets upplysning och det ska gå om man har med sig original receptet, men oklart vad och hur som menas med ett sådant.... Någon som lyckats!!
  • aylak

    Zin: Du är en klippa! Tack! Hittade efter mkt letande Läkemedelsverkets författningssamling och en konsekvensutredning om att ändra denna som ska vara klar senast 25 oktober i år. Får lite magknip när jag tänker på att gå till apoteket... Förvånad  om jag håller i författningssamlingen så känner jag mig kanske lite kaxigare.

  • aylak

    Oj, vad många missfall några av er har upplevt. Jättetråkigt att höra! Jag tycker ni är så ofantligt starka som orkar fortsätta försöka - Respekt! 
    stumpan: Vilka spår när du söker bredare är det du tycker verkar mest intressanta? 

    siingoalla: Förstår din frustration! Otroligt vårdslöst att först rekommendera ivf utomlands och sedan vända och inte vilja skriva ut recepten! 

    Vi flyger ner på lördag och har besök hos dr D på måndag. Ni som har varit där, hur brukar besöket gå till? Jag är hemskt trött (som om jag hade influensa, har varit så snart en hel månad, sen förra äl) och vill gärna förbereda mig så mycket som möjligt så att jag får ut så mycket som möjligt av besöket. Har skickat ner en kort sammanfattning över problematiken genom åren och en sammanfattning över tidigare tagna blodprov. Är det något särskilt jag ska tänka på eller fråga efter?

    Någon annan som ska dit samtidigt?

     

  • aylak

    Har tyvärr inga tips stumpan. Förstår känslan av att famla lite efter vad som kan vara problemet. Hoppas du snart är lösningen på spåret!

  • aylak

    Hej Fidelia: Då ses vi kanske där nere, vi ska vara där halv två. Har ni fått någon mer information än dokument med tips på hotell, taxi etc.?

  • aylak

    Fidelia: Ja, vi har allt bokat och klart. Känner som du med droppet, vill inte gärna ta det på hotellrummet, iaf inte första gången. Tycker också det känns skönt att träffa någon i samma situation. Ses!

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!