• aylak

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Påskliljan: Jag håller också tummarna!!! Vad skönt att du lyckades hitta någon som kunde ge dropp under helgen! Får man fråga vem?

    Vi har bokat hotell idag och styrt upp allt praktiskt inför resan. Ser framemot att avnjuta några dagar extra där nere. Är det någon som har bra tips på restauranger? Jag tål varken gluten eller mjölkprotein och vi går ut rätt sällan ut för det brukar bli krångligt - men det löser sig säkert där nere. Ska bara bli härligt att komma iväg! Här hemma går det sämre, min allmänläkare har gått in i radioskugga... (jag är väl så himla jobbig) och jag har ännu ingen som kan tänka sig att skriva svenska recept som går under högkostnadsskyddet.

    Siingoalla: Vilket datum åker ni?

    Leah: Vad skönt med många ägg - toppen! 

  • aylak

    Tack påskliljan! Jag blir onekligen lockad av att lämna det här landet för att slippa bråka med vården...

  • aylak

    Grattis till äggen. Spermierna kan påverkas om han varit sjuk, badat mycket bastu etc. Eller så sa iaf RMC till oss. Vet inte så mycket om icsi. Håller mina tummar! 

  • aylak

    Zwillinge: Vi har bokat hotell och ser fram emot Aten-besöket. Hörde dock av oss till hotellet ang. frukosten eftersom jag inte klarar varken mjölkprodukter eller gluten - fick som svar att jag inte behövde oroa mig för de erbjuder alltid glutenfri mjölk - jodå grattis
    Vårdlotsarna verkar ta min fråga om möjlighet att få ta il-dropp i Östergötland på mycket stort allvar - de ska återkomma om en vecka. Är ju inte säkert att det ger något, men de verkar helt klart försöka.

  • aylak

    siingoalla: Nej, då har vi redan åkt hem. Kan tyvärr inte hjälpa dig med medicinerna, vet så lite än (även om jag läser och läser)

  • aylak
    Cathy skrev 2013-09-16 19:02:46 följande:
    stumpan: du frågade om dina spottings. Såna hade jag också, först några dagar innan mens, sedan ganska snart efter äl. Proggisarna hjälpte men till slut fann jag det riktiga problemet, mitt prolaktin var högt. Inom ref värdet vilket gjorde att fert läkaren inte ville skriva ut medicin (pravidel) men en annan gyn skrev ut. Relativt höga prolaktinvärden kan sänka progesteronet. Googla hyperprolaktinemia på internetmedicin.se
    Cathy: Funderar lite på mina egna värden. Vilka värden hade du på prolaktin och östrogen - vad är sas relativt för högt prolaktin?
  • aylak

    Oj, vad tråkigt att höra om kommunikationsproblemen med dr D! Förstår att det måste vara oerhört stressande och jobbigt när det är så viktigt att få svar!!!

    Vi åker om fjorton dagar till just dr D, så jag börjar få lite ont i magen. Under vår telefonkonsultation fick jag ett mycket positivt intryck av honom, han tog sig gott om tid, kom med genomtänkta svar och kändes mer än balanserad. När jag läser det här blir jag orolig! Men biljetter och hotell är redan bokade, vi fick som sagt ett gott första intryck av honom, och så mycket i min symptombild tyder på immunproblematik. Jättetråkigt att höra att han är så icke lyhörd för mot er! Förstår verkligen att ni är upprörda!!!!

    Till er som varit på den här resan under längre tid: Vad vet ni om att tolka fbc. Vid vilka värden och hur förhöjda ska det vara för att föranleda ett nytt IL. Jag är sen min hypotyreosresa van att, efter initial hjälp av läkare, självmedicinera, följa upp och utvärdera och läsa in mig på ämnet och det har gått mycket bra.men kopplingen mellan fbc-resultat och behov av IL vet jag väldigt lite om. Vart läser jag bäst mer om detta? Mina leukocyter brukar vara något förhöjda, typ 10-13 när övre ref är 8.8. Skulle det då föranleda ett extra IL, till exempel? Vet inte om det sista går att svara på, men... Vart lär jag mig mer?

    Jag har tyvärr gått fet-bet på hjälp här i Östergötland. Har nu pratat med närmare 40 personer, nästan alla trevliga i men i slutändan ändå så totalt ointresserade av mitt ärende eller så fick de  till sist inte hjälpa till för sin verksamhetschef. Chefen på min VC sa att även om risken med IL skulle vara så låg på en som miljarden så ville han inte hjälpa mig och hänvisade till "experter" på RMC Linköping som i sin tur inte alls vill prata med mig. Man blir lite matt efter 40 st nej... Känns som sjukvården inte är till för att vårda och hjälpa patienterna, utan att deras syfte i första hand är att hålla sin egen rygg fri. Nu har jag iaf försökt så det räcker. Om någon har ett bra tips på en intresserad och trevlig läkare häromkring så får ni mer än gärna höra av er!

     

  • aylak

    Zin: Tack för all info du pumpar ut till alla oss här!! Men jag förstod inte riktigt... Förstår att grektiskt recept på IL inte ingår i högkostnadsskyddet, men priset på IL som du angav nyss - gäller det även grekiskt recept?

  • aylak

    Tack mumwanna! Vi försöker se framemot besöket och hoppas på det bästa - ska också bli kul att göra Aten dagarna innan.

    Tack che och Zin: Jag hade hispat upp mig och trott att droppet skulle kosta mellan ett och två tusen utan svenskt recept, vet inte vart jag läst det. Nu känns det mycket lugnare!! Synd att höra att medicineringen verkar så komplex, vill så gärna förstå så mycket som möjligt kring hur allt fungerar.

    Så om det är någon som vet vart (förutom Beer-boken) man kan läsa mer om behandlingen och kopplingen till fbc och annat så säg jättegärna till!!!

    Snart Lycklig: När du skrev om omorganisering, kom jag på att Mina ursäktade fördröjningen av sitt mail med adress till kliniken etc med att det har gjorts renoveringar och de inte hade varit säkra på vart de skulle ta emot mig. Nu blev det iaf vid Genesis så som tidigare (?) Kanske är det det som spökar?

    Skogsbruden: Ingen fara. All information är av godo tycker jag, då kan man förbereda sig och veta vad man kan förvänta sig. Jag hade också blivit besviken och upprörd i din situation! Å skönt att höra att han nu vill hjälpa till! Berätta gärna hur det gick när du fått återkoppling från din svenska läkare! 

    TWH: Det var precis vår tanke, att höra oss för om och hur vi kan räkna med hans support - bra att vara överens från början så inte parterna går och tror att det ska vara på olika vis. Lite oklar över hur jag ska ta upp det, men det brukar lösa sig. Det vore nog enklare för de flesta patienter om man bara kan få en bekräftelse på att mailet med ens fbc kommit fram och att man ska fortsätta enligt plan.

    Kram till er alla, skönt att ni finns här! 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!