• Bibob

    Barn födda i nov 06 !!!

    Här är en tråd för oss som fick barn i nov 06. MIn son är född den 4nov. Tanken är att man kan bolla med ideér och funderinga över våra guldklimpars utveckling , rutiner osv...=)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-22 13:25:51:
    Ps. Vad kul att det är så många som har barn födda i november och att så många hänger på tråden =)

  • Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!
  • NovJenny

    Noah har sovit orloigt hela kvällen, gråtit i sömnen o.s.v. Nu verkar han dock somna in riktigt.
    Antar att det är tänderna som spökar. Hans undertand börjar synas mer och mer nu, inte bara kännas.
    Stackarn, han måste ha så ont.

  • islandgirl

    Ni som har gåstol. Gillar era småttingar dem?
    Vi har funderat på en sådan eftersom Kalle älskar att stå och gå. Dock gillar han ju inte att ligga på magen och verkar inte jätteangelägen att krypa. Är det risk att de hoppar över krypandet om de går mkt i en sådan stol? Hur är det sedan med tryck på ryggrad och dyl? Är de redo att stå och gå så mkt när de är runt 6 månader? Har hört de mest konstiga argument mot gåstol att jag inte vet vad jag skall tro.

  • NovJenny

    islandgirl: Undrar jag med. Vi har funderat på en sådan. Sedan tänkte jag egentligen, varför?!
    Jag har också hört en massa "ont" om stolen och det gör inte mig något att gå runt med Noah ibland och hålla honom ståendes i knät. Men det kasnke skulle avra kul endå. Äsch, jag vet inte?

  • CarinaB

    Elba älskar sin gåstol, hon är inga långa stunder i den men när hon är där så är det toppen. Pallrar upp henne med handduk så det är stadigt... Man ska ju inte ha mer än 20 min åt gången för ryggen enligt tillverkarna så jag brukar lyfta bort henne efter ett tag... De kan tydligen vara senare med att gå själva säger en del om de haft gåstol men inga vetenskapliga belägg läste jag någonstans...

  • Criffegirl
    islandgirl skrev 2007-05-06 22:05:21 följande:
    Ni som har gåstol. Gillar era småttingar dem?Vi har funderat på en sådan eftersom Kalle älskar att stå och gå. Dock gillar han ju inte att ligga på magen och verkar inte jätteangelägen att krypa. Är det risk att de hoppar över krypandet om de går mkt i en sådan stol? Hur är det sedan med tryck på ryggrad och dyl? Är de redo att stå och gå så mkt när de är runt 6 månader? Har hört de mest konstiga argument mot gåstol att jag inte vet vad jag skall tro.
    Risken att Pontus ska hoppa över krypandet är ganska så stor....han bara HATAR magläge men älskar sin gåstol...han har gått i den sedan han var 3 månader. Jag tror inte att det skadar ryggen. Varför skulle det skada ryggen mer än om de sitter i en matstol, står i vårat knä eller sitter på golvet??? Min BVC-sköterska sa att anledningen till att de inte "rekomenderar" gåstol för tidigt är att det går för fort (?) så det blir rörigt för barnet....ja med intryck o så menar hon väl då. Men herregud, hur är det då när man bär omkring barnet i famnen?! Vi går ju fortare än va de tar sig runt i en gåstol?! Fundersam

    Jag tycker du med GOTT samvete kan introducera en gåstol...Kalle kommer bli överlycklig

    Det där med krypandet oroar inte mig så mycket...vad skulle det göra om han hoppar över det då?? Asch, Pontus kusin kröp aldrig, han hasade fram på rumpan som en liten gorilla Han är 2 år nu och precis som vilken 2-åring som helst
  • NovJenny

    Ja, det kanske blir bekvämt med en gåstol så att de inte vill gå själva sedan?
    Men vad gör det egentligen då? Att de blir lite sena på att gå själv menar jag...

    Ja ja, får se hur det blir. Skippar nog gåsolen, han verkar ju inte sakna en iaf!

  • islandgirl

    jag tror också att Kalle skulle älska gåstolen. han älskar när det går undan och händer saker. hm, får se hur jag gör. tycker de verkar ha superkul. och vad det gäller intryck så håller jag fullständigt med dig Criffegirl, varför skulle det vara annourlunda mot andra intryck de får. I och för sig har de den vuxne intill sig när de är i famnen men det finns ju andra tillfällen då de är ensamma. Nja.
    Har hört att krypandet är viktigt för korsmösterträningen och även motoriken i stort. Sedan skall det finnas ett samband mellan krypande och .... aaaaaah va fanken kommer inte på det. Dessutom var Kalles pappa en rumphasare
    nåja, ungarna gör nog som de vill ändå...

  • Marijjasol

    Ottilia har en gåstol som hon älskar och oj vilken fart hon får upp i den. Hon är så pass stadig nu så jag pallar inte ens upp henne.
    Hon är inte i den varje dag men skulle nog vara i den jämt om hon fick för plötsligt öppnar sig en helt ny värld för att hon plötsligt kommer upp en bit.Nu kan hon dra i korgen med pantburkar och i lådorna i köket.. lycka lycka.
    Det jag förstått på min bvc sköterska är att de är oroliga för att att föräldrarna inte bryr sig om och ha sina barn liggande på magen om de har gåstol.

  • mexisis

    måste bara säga att gåstolen är ett av våra bästa inköp, iaf om man frågar devin. sjukgymnasten sa att det inta var nån fara så länge han inte sitter mer än 15-20 min per gång han blir tokarg när vi lyfter ur honom. han skulle nog kunna bo i den
    bilder finns i mitt galleri och de talar väl för sig själva  


    världens vigaste man kröp in i arslet och försvann
  • tjorvisen

    Fast det är väl ändå upp till var och en? Min dotter vill inte ligga på mage och har aldrig gillat det heller. Inte skulle jag tvinga henne heller.


    Marijjasol skrev 2007-05-07 06:17:05 följande:
    Det jag förstått på min bvc sköterska är att de är oroliga för att att föräldrarna inte bryr sig om och ha sina barn liggande på magen om de har gåstol.
Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!