• Bibob

    Barn födda i nov 06 !!!

    Här är en tråd för oss som fick barn i nov 06. MIn son är född den 4nov. Tanken är att man kan bolla med ideér och funderinga över våra guldklimpars utveckling , rutiner osv...=)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-22 13:25:51:
    Ps. Vad kul att det är så många som har barn födda i november och att så många hänger på tråden =)

  • Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!
  • islandgirl

    Hej, skulle vilja kolla med er:
    Vi håller på att öka smakisar till riktiga portioner.
    Kalle har ätit smakisar i ett par veckor, dock inte så mkt. ngn tesked bara(morötter, palsternacka, potatis, ärtor och majs)vi har gått en runda och nu tänkte vi öka på.
    Han har testat banangröt och även banan.

    Hur sjutton vet man hurmycket man skall ge dem? I dag testade jag att ersätta ett mål. Lunchen. Han fick en smakportion banangröt och vatten. Han verkade nöjd men så mot slutet av "målet" blev han urförbannad och inget var bra. Varken att äta eller dricka. Till slut lugnade han sig av sig själv.

    Så i kväll när jag skulle ge honom banan som ett typ mellanmål så var allt frid o fröjd han var sur om man inte gav tillräckligt snabbt. Och rätt som det var, som tidigare i dag, som en blixt från klar himme. Skitförbannad! Inget dög. Han började suga o pussa på mig precis som h an gör när han är hungrig. Så jag ammade honom, gnällande och lite tjurig så åt han glupskt.

    Nu är jag skiträdd att han inte får tillräckligt med mat. Eller att jag ger alldeles för mycket. Hur vet man hur mycket de skall ha?

    Ngn av er vars små betett sig likadant?

    Till saken hör att bara senaste veckan har Karl visat sitt rätta temperament och det verkar om möjligt ännu hetare än Mammas. förövrigt är han jätteglad och nöjd.

    Förlåt att inlägget som vanligt blir jättelångt. Är dålig på att formulera mig kort o precist

  • SassieStar

    ISLANDGIRL:

    min gabriel åt bara smakisar i typ en vecka, han nöjde sig inte med smakisar han ville ha en hel portion..
    men om man tar en sån där burk som man köper för barn 4-6 månader så är det en normal portion till en liten om man gör själv, sa min BVC sköterska.. sen när dom kommer upp i 8 månader så är juh burkarna större och då är det en normal portion för de lite större!

  • TheCoopers
    Islandgirl :

    Adele blev så arg på mig när vi började med välling , spottade och fräste och ville inte ha ngt alls . Så vi har lagt vällingen på hyllan den här veckan .

    Det går trögt med smakisarna här också -- lite i taget -- men seeegt . Hon gillar inget som har ngn sorts kött i ... bara vegetariskt nu och yogurt , banangröt och banan .
    Inspector Gadget is King
  • am76

    Tycker oxå det är supersvårt med mängden mat och hur ofta de ska äta... och ja samma här vällingen lägger vi på hyllan, Tea precis som Adele spottar och fräser (försökt i 2 dgr). Det är ju såå svårt att veta hur mycket bröstmjölk de fått i sig när man inte ser mängden.

  • Criffegirl
    Mirremama skrev 2007-05-07 17:43:43 följande:
    Criffegirl, jag minns inte om det hade nåt namn, det är flera år sen det konstaterades att jag hade det, men det har något att göra med koaguleringen och trombosyterna i blodet. Jag frågade då jag var på eftergranskning ifall det skulle gå att använda nåt svagt hormonellt p-medel, men gyn. avrådde från det.
    Okej....ja jag blev testad 1994 då jag var gravid med stora sonen. Min mamma fick en "sladdis" året innan och halvvägs in i den graviditeten så fick hon en propp i lungan och fick gå på Heparin (blodförtunnande) resten av graviditeten....som inte blev så mycket längre....han kom för tidigt och mamma höll på att förblöda Förvånad

    Det var den upplevelsen som fick henne att "tvinga" oss döttrar att testa oss för APC-resistens och såklart så hade ju jag det, jag som va gravid....blev genast flyttad till Specialistmödravården men jag har klarat mig utan några som helst symtom alltså

    Bägge graviditeterna!!!
  • Carro

    Jag har också APC resistens..
    För dom som har det så kan jag verkligen rekommendera Implanonstav!! (Ja, till andra med)
    Innan jag visste att jag var infertil så hade jag en sådan insatt och det var guld!
    Man får ta den även om man har APC resistens för den innehåller inget östrogen..
    Dom flesta som har en sådan insatt får iaf minskad mens, och vissa slipper mensen helt!
    Det hade jag turen att göra..
    Det är en enda plaststav som sitter på insidan av armen och man kan ha den i 3 år..
    Man får en lokalbedövning och sedan så förs staven in, efteråt så räcker det med ett plåster..
    När man ska ta ut den så får man lokalbedövning igen, ett snitt på ca 5mm läggs och så plockas den ut och sedan får man ett plåster..
    Ärret ser ut som en liten prick Glad

    Jag blev gravid via IVF och iom man tar så mycket hormoner då så fick jag gå på blodförtunnande sprutor, Fragminsprutor plus Trombyl under nästan hela graviditeten..
    Fick en störtblödning i v.31 och förlossningen stoppades, så då togs det blodförtunnande bort..

    Här hemma så används storlek 62 i kläder!
    Dock är det ju aningen större än storlek 40-44 som Sam hade den första tiden Skrattande

  • Criffegirl
    Carro skrev 2007-05-07 22:46:35 följande:
    Jag har också APC resistens..För dom som har det så kan jag verkligen rekommendera Implanonstav!! (Ja, till andra med)Innan jag visste att jag var infertil så hade jag en sådan insatt och det var guld!Man får ta den även om man har APC resistens för den innehåller inget östrogen..Dom flesta som har en sådan insatt får iaf minskad mens, och vissa slipper mensen helt!Det hade jag turen att göra..Det är en enda plaststav som sitter på insidan av armen och man kan ha den i 3 år..Man får en lokalbedövning och sedan så förs staven in, efteråt så räcker det med ett plåster..När man ska ta ut den så får man lokalbedövning igen, ett snitt på ca 5mm läggs och så plockas den ut och sedan får man ett plåster..Ärret ser ut som en liten prick Jag blev gravid via IVF och iom man tar så mycket hormoner då så fick jag gå på blodförtunnande sprutor, Fragminsprutor plus Trombyl under nästan hela graviditeten..Fick en störtblödning i v.31 och förlossningen stoppades, så då togs det blodförtunnande bort..Här hemma så används storlek 62 i kläder!Dock är det ju aningen större än storlek 40-44 som Sam hade den första tiden
    Jag har oxå haft p-stavar...men jag hade föregångarna Norplant. Det var 6 stycken som man satte in i överarmen. Funkade jättebra på mig oxå!! Jag har haft dem i 2 omgångar...de gamla som jag hade håller i 5 år och jag har alltså haft det i 10 år.

    Men jag bestämde mig för att INTE sätta in nya nu....ville prova något annat som är lättare att "plocka ur" om man skulle vilja bli gravid igen
  • Carro
    Criffegirl;
    Nu vet jag ju inte riktigt hur man plockade ut stavarna du hade, men Implanonstaven var iaf jättelätt att plocka ur iom det bara var en stav!

    Jag har ju tur på så sätt att jag inte kan bli gravid på naturligt sätt (mina äggledare är totalfördärvade), jag behöver ju inte tänka alls på preventivmedel..

    Men om jag hade behövt så hade jag nog inte valt spiral iaf (eller, isf hormonspiral), jag har hört så många som haft problem med kopparspiral..
    Den har gjrt ont, haölkat fel, halkat ner så mannen stuckit sig på den (ollonet har stött emot), och min mamma är det största skräckexemplet..
    Hon hade hormonspiral som ung och den växte fast i den ena äggledaren (hon tog ut den i tid, så det var inte pga att den satt för länge) så den orsakade kraftiga smärtor och fördärvade äggledaren Förvånad

    Vad funderar du på för preventivmedel nu då? *nyfiken*
  • SannaStina

    Oj vad det skrivs här. Tar lång tid läsa ikapp när man inte varit inne på några dagar. Jag läste tråden sist i torsdags tror jag. Blev mer än 10 sidor att läsa!

    Min Max är fortfarande utan tänder, sitter bara med stöd, står gärna lite upp men ligger även gärna på magen. Drar upp knäna lite ibland så det blir väl att han kanske kan krypa om en månad eller så. Snackar gör han av och till under dagarna men absolut inga ord - bara joller. Möjligen har vi hört ordet "hej" men det är nog bara joller...

    Skönt nog sover min pojk bra. Somnar lätt och riktigt kräver få sina sovstunder. Gnäller och kinkar tills vi fattar att han vill sova en stund. Innan var det oftast 30-minuterspass men nu är det ofta 1-1,5 timmar på förmiddagen och eftermiddagen.

    Min mens har inte kommit igång men det kanske beror på att jag i stort sett helammar ännu. Håller på att öka upp smakisar till hela portioner. Går rätt bra men han vill amma rätt mycket också. Bra på att äta det mesta skönt nog.


    Mamma till Max 061104
Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!