• Bibob

    Barn födda i nov 06 !!!

    Här är en tråd för oss som fick barn i nov 06. MIn son är född den 4nov. Tanken är att man kan bolla med ideér och funderinga över våra guldklimpars utveckling , rutiner osv...=)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-22 13:25:51:
    Ps. Vad kul att det är så många som har barn födda i november och att så många hänger på tråden =)

  • Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!
  • Mill06
    Olle i Alingsås skrev 2007-05-07 13:37:35 följande:
    Hej! ser att ni pratar spiraler. jag funderar oxå på en men vet inte vilken jag sk avälja då jag reagerar negativt på hormoner och blöder i normala fall mycket. Skulle vilja testa hormonspiralen om det är så att man får pengarna tillbaka om det inte går bra. annan fråga är det obehagligt och smärtsamt själva införandet? Jag har heller inte fått min mens än. Puh för det! Den kan gott vänta ett tag till.Clara är 6 månader på söndag och hon rullar och rullar nu, så dammet flyger dags att städa oftare märker jag för hon blir lite dammig. "ler"
    Jag tror inte att du får pengarna tillbaka, eftersom du får ett recept och köper hormonspiralen på apoteket.
  • tjugofem

    ja vi använder stl 74-80. har enstaka plagg i 68 framme. men det mesta har han växt ur.

  • mexisis
    Mill06 skrev 2007-05-07 15:11:09 följande:
    Jag tror inte att du får pengarna tillbaka, eftersom du får ett recept och köper hormonspiralen på apoteket.
    jag vet inte om det är olika vart man bor, men här har man 6 månaders "garanti", kan man inte fortsätta ha den i av nån anledning får man alla pengar tillbaka

    storlekar på kläder ja, fy va trist det är när man köper nåt jätte fint och två veckor senare är det för litet. devin har 74 på tröjor, 80 på bodysar och pyjamasar och 74 på byxor. ska bli kul att se vad han väger och hur lång han är den 16 maj (om jag minns rätt hihi)
    världens vigaste man kröp in i arslet och försvann
  • Mill06
    mexisis skrev 2007-05-07 15:33:46 följande:
    jag vet inte om det är olika vart man bor, men här har man 6 månaders "garanti", kan man inte fortsätta ha den i av nån anledning får man alla pengar tillbaka storlekar på kläder ja, fy va trist det är när man köper nåt jätte fint och två veckor senare är det för litet. devin har 74 på tröjor, 80 på bodysar och pyjamasar och 74 på byxor. ska bli kul att se vad han väger och hur lång han är den 16 maj (om jag minns rätt hihi)
    Jasså, det kanske är så här med? Hmm,  jag har kopparspiral men mensen har inte kommit ännu.

    Ja man undrar ju vilken stl man ska köpa nu till sommaren.... Maja har 68-74 nu, mest 68. Har ju hört att de "fastnar" på en stl ett tag, runt 68-80... Svårt att veta vilken!!
  • Mirremama

    Familjen Cooper: ja han är stor, och det börjar kännas i min rygg minsann Hmm, kan bero på att mina magmuskler för tf är obefintliga också förstås...

    Jag rensade ur Albins garderob i fredags, tänkte nästan börja gråta när jag insåg att han verkligen inte ryms i alla sina fina kläder i storlek 62 längre Gråter 68 går fortfarande rätt bra, men det är snart dags att gå över till 74 helt.


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • islandgirl

    I dag har Karl varit på 6mån kollen. Vägde 7960 o var 67 cm lång.

  • Criffegirl
    Mirremama skrev 2007-05-07 14:37:16 följande:
    Hemma igen från bvc! Albin väger nu 9060 gram och är 70,5 cm lång!! Växer fortfarande duktigt alltså Mensen saknar jag verkligen inte heller, får bara hoppas att den inte bestämmer sig för att spontankomma tillbaka mitt i sommaren när man sitter nånstans i vita byxor bara  Sånt har man väl inte behövt oroa sig för sen man var fjortis Angående spiraler så har jag också funderat på kopparspiral, alla preventivmedel med hormoner går tyvärr bort för mig pga av förhöjd blodproppsrisk, jag har nåt genfel som ca. 6% av befolkningen har.
    Får man fråga vad det där "genfelet" heter...själv har jag nåt som kallas APC-resistens och då ska man visst ha lättare för att få blodproppar?! Jag får inte äta P-piller pga det. Men P-stav, hormonspiral, minipiller och jag tror P-spruta oxå....det kan jag ha.
    Jag har aldrig haft nån propp eller nåt annat symptom på den där APC:n....men men, bäst att lyda farbror doktorn

    Men iaf.....hormonspiral avger sååå himla lite hormon jämfört med p-piller så hör med barnmorskan om du inte kanske kan ha det ändå.
  • Tussetösen

    usch.. spiral.. nä det gjorde så förbannat ont så det tänker jga inte gå på denna gången... det e kondom tills jag kan börja avända p-ring igen...

  • Mirremama

    Criffegirl, jag minns inte om det hade nåt namn, det är flera år sen det konstaterades att jag hade det, men det har något att göra med koaguleringen och trombosyterna i blodet. Jag frågade då jag var på eftergranskning ifall det skulle gå att använda nåt svagt hormonellt p-medel, men gyn. avrådde från det.


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • Mirremama

    Glömde skriva att jag inte heller haft symptom på nåt, men efter att min farmor, min pappa och två av hans syskon haft blodproppar vid rätt ung ålder så testades typ halva släkten.


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!