• Bibob

    Barn födda i nov 06 !!!

    Här är en tråd för oss som fick barn i nov 06. MIn son är född den 4nov. Tanken är att man kan bolla med ideér och funderinga över våra guldklimpars utveckling , rutiner osv...=)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-22 13:25:51:
    Ps. Vad kul att det är så många som har barn födda i november och att så många hänger på tråden =)

  • Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!
  • Criffegirl
    islandgirl skrev 2007-05-07 12:05:25 följande:
    Grattis på 6månadersdagen MS1979(i efterskott) och Mirremamma! Det är så svårt att förstå att de är så stora. Kalle blir 6 månader på onsdag Ingen mens här heller tack o lov.Är det sant, får man ingen mens om man sätter in spiral?Så det är skillnad mellan landstingets och den privata spiralen. Jösses jag är tydligen preventivmedelsanalfabet också...
    Ha ha...preventivmedelsanalfabet...roligt ord, och låååångt

    Den som är gratis är en kopparspiral, det är den som kan ge rikligare blödning och värre mensvärk...de som redan har riklig mens eller ont samt de som äter blodförtunnande el. dylikt skall INTE använda den.

    Den andra som kostar ca 1000kr är en hormonspiral, den KAN göra så mensen försvinner och de flesta som har den har ingen eller bara lite mensvärk.

    Detta är naturligtvis individuellt så man kan ju aldrig säga att si o så blir det på den o den

    Själv har jag kopparspiralen sedan 1½ månad tillbaka....jag har lite ondare och blöder lite mer men mellan mensen är allt som vanligt. Eller, det haar iaf varit som vanligt sedan mensen slutade senast, jag har ju bara haft den en gång sedan jag satte in spiralen
  • isasdream

    ang spiraler.

    finns väl två bara att välja mellan oavsett om det är privat eller via landstinget.??

    koppar, gratis, blöder som vanligt, en del mer. INGA hormoner alls

    hormonspiral, innehåller såklart massa hormonser, kostar ca 1000-1500, många får mkt mindre blödningar.

  • am76

    Nån som börjat med välling än? Hur gick det?

    Jag provade igår, suck suck. Allt annat än päronsaft ur nappflaska ratas, Tea spottar & fräser åt all dryck utom päronsaft så idag har jag gett henne lite välling med sked. Skam den som ger sig. Vill så gärna börja jobba kvällar ibland men måste ju vara säker på att pappan klarar av att ge henne mat, puré och gröt går jätte bra det är dryckebiten som strular, måste fortfarande alltid amma henne efter måltiderna.

  • Olle i Alingsås

    Hej! ser att ni pratar spiraler. jag funderar oxå på en men vet inte vilken jag sk avälja då jag reagerar negativt på hormoner och blöder i normala fall mycket. Skulle vilja testa hormonspiralen om det är så att man får pengarna tillbaka om det inte går bra. annan fråga är det obehagligt och smärtsamt själva införandet?

    Jag har heller inte fått min mens än. Puh för det! Den kan gott vänta ett tag till.

    Clara är 6 månader på söndag och hon rullar och rullar nu, så dammet flyger dags att städa oftare märker jag för hon blir lite dammig. "ler"

  • tjugofem

    var och vägde Isak idag (5 mån 1 vecka), 8250g och 71 lång, han har växt 6 cm på en månad!
    Jag har hormonspiral, man kan blöda lite varje dag från insättande och ett år framöver. detta är mycket vanligt. Men jag tycket att det funkar bra. blöder lite nån gång då och då.

  • am76

    Jag har kopparspiral - satte in vid efterkontrollen. Gjorde väldigt ont vid införandet och efteråt kunde jag knappt gå hem -. Blödde i 4 dagar. Nu har jag kraftigare mens men annars märker jag inte av den. Tål inte hormoner, därför kopparspiral.

  • am76

    Otjugofem> Oj 6 cm på en månad!

    Inte undra på att kläderna verkar krympa, misstänker kraftig längdväxt här oxå då det känns som om storlek 68 redan är för litet trots att jag tog fram de kläderna alldeles nyss. 74 passar bättre i bodys, byxor funkar 62-68...

  • TheCoopers
    Mexisis :

    Har röstat

    Hmmm hormoner alltså ? Jag och hormoner går inte riktigt ihop hahha jag är tillräckligt hormonstinn tror jag ...
    Kopparspiral är ju uteslutet -
    Kanske ska prova hormon spiralen ändå - får väl ta ut den i värsta fall ...
    Inspector Gadget is King
  • Mirremama

    Hemma igen från bvc! Albin väger nu 9060 gram och är 70,5 cm lång!! Växer fortfarande duktigt alltså

    Mensen saknar jag verkligen inte heller, får bara hoppas att den inte bestämmer sig för att spontankomma tillbaka mitt i sommaren när man sitter nånstans i vita byxor bara Förvånad Sånt har man väl inte behövt oroa sig för sen man var fjortis

    Angående spiraler så har jag också funderat på kopparspiral, alla preventivmedel med hormoner går tyvärr bort för mig pga av förhöjd blodproppsrisk, jag har nåt genfel som ca. 6% av befolkningen har.


    Stolt mamma till Albin, född 7.11.2006
  • TheCoopers

    Mirremamma :

    Vilken  stor kille ...


    Vi ska väga och mäta på torsdag och få BCG vaccination ...eftersom vi ska ut och resa snart .

    Min tjeje är dock mindre ... men tror hon växt lite


    Inspector Gadget is King
Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!