• Bibob

    Barn födda i nov 06 !!!

    Här är en tråd för oss som fick barn i nov 06. MIn son är född den 4nov. Tanken är att man kan bolla med ideér och funderinga över våra guldklimpars utveckling , rutiner osv...=)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-22 13:25:51:
    Ps. Vad kul att det är så många som har barn födda i november och att så många hänger på tråden =)

  • Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!
  • NochA

    Hej hej! Jag har skrivit här innan men det var rätt länge sen nu. Jag har en dotter som heter Nova, hon är 4 månader idag. Vi var på bvc idag och då vägde hon 5700gram och mätte 62cm (3060g och 50cm när hon föddes)

    Idag har vi oxå börjat med smakisar lite smått. Hon fick testa på mosad potatis blandat med lite bröstmjölk. Vår bvc tant har sagt att vi ska börja med potatis, morot, broccoli och annat sånt. Ska oxå börja med gröt. Vi ska hålla på med varje grej i 4 dagar och ge henne en grej i taget för att märka om hon inte tåler det. Så först så håller vi på med potatis i 4 dagar, sen morot i 4 dagar o.s.v. Gör ni andra så här eller hur gör ni??

    Jessica Krille- Menar du att det är mjölk i gröten?? (har inte köpt gröt till vår tjejja ännu). På vår barnmatlagningskurs så rekommenderade hon som håller i det Maizena majs gröt, Polenta, havregrynsgröt m.m.

  • Carro
    Hej på er!

    Igår (söndags, mitt i natten som vanligt) döptes då Sam..
    Allt gick över förväntan!
    Vädert var underbart med sol, Sam var gudasnäll, mat och dricka både räckte och blev över och alla hade jättetrevligt!
    Jag ska skriva om dopet i min blogg såfort jag hinner samt lägga in lite foton.

    Jessica Krille;
    Sam är också mjölkproteinallergiker.
    På sempers hemsida så läste jag om ngn specialargröt..
    Annars om du söker här på fl på mjölkproteinallergi så kommer du hitta en tråd om det.
    I den tråden kan du få mängder av tips och råd!

    Sam ska eg. snart börja med smakisar med, men eftersom han misstänks ha en tamsjukdom som gör att han inte kan bajsa av sig själv så får jag diskutera det med läkaren..
    Antar att vi nog kommer att få vänta lite till
  • Tussetösen
    Jessica Krille skrev 2007-03-05 22:02:04 följande:
    HejVi fick en dotter 4 nov.Hon vägde 4035g och idag väger hon 5940g och är 63cm lång.Vi började ge henne lite smakis av potatis/majs pure idag...det mesta kom nog ut igen Hon tål inte mjölk så finns det någon som kan rekomendera en gröt som vi kan ge henne?
    Sinlac, finns å köpa i vanliga mat-affärer.... den ger vi våran lille... den är så söt och go fakstiskt...

    vi har då börjat ge gröt nu, morgon och kväll... omtyckt..
    hans första smakis bestod dock av persika och äpple... efter det va det aprikos med päron... gröt va höjdaren.. inte lika stark i smaken....

    han har ju smakat glass innan.. vet inte om jag skrev det här men hans käre kusin gav honom toblerone glass när vi satt å fikade.. stackars bebis...

    han ligger just nu där uppe och terroriserar sin pappa genom att prata och gnälla.. och hans pappa ska jobba natt imorgon... tss... får väll gå upp å ta över så dom får sin sömn båda två...

    ses snart...
  • tjorvisen

    Nu har jag baske mej kolat överallt och jag hittar INGEN smakis som kan passa våran tös *suck* Allt jag finner är från 6 månader och uppåt ... Men på Sempers hemsida så ser jag att det finns ju en hel del för 4-månadersbarn men varför finns det inte i de affärer vi har i närheten?? Jag har ju visserligen hittat puréer men gröten hittar jag ingenstans... Får väl bege mig till storstan och se om de kanske har.


    ღ ♥ ღ Älskade dotter! ღ ♥ ღ
  • andy78

    Hej hej!

    har en son född 23 nov. var på BVC igår och då vägde han 6790 och var 61,5 cm lång. Han vägde 3040g och var 49 cm lång när han föddes.

  • tjorvisen

    Jag har inte kolat överallt men väl KOLLAT (fingrarna slinter ibland...) FundersamGlad


    ღ ♥ ღ Älskade dotter! ღ ♥ ღ
  • vildabebin

    NU är det gjort...Vi har äntligen oxå tagit den där hemska sprutan (igår). Jag har fasat å fasat inför detta men lillkillen verkar ta det ganska bra ändå..LIte tröttare å kanskae något gnälligare men helt "sig själv" ändå..Huuuh!!Nu kan mamma slappna av lite =)

    Har alla börjat, tänkt börja, med smakportioner vid 4mån???

  • LitenGroda

    Vi har en son som föddes 24 nov. Då vägde han 3120 gram och var 49 cm lång. För ett par veckor sedan hade det ökat till 6550 gram och 59 cm. Nu håller vi som bäst på att etablera sovrutiner. Calle e' lika glad som vanligt men mamma e' så trött, så trött. Häromkvällen hade jag nästan kunnat sälja honom för 25 öre.

  • SassieStar

    min son Gabriel föddes den 25 november, han vägde 4264gram och var 54 cm lång :)
    nu väger han 6160gram och är 63cm lång :P

  • LitenGroda

    Hej vildabebin!
    Ja, jag hade tänkt börja då. Med tanke på att Grodan behövde 3 veckor (!) på sig för att fatta hur en napp ska användas tycker jag det är bäst att börja i god tid med maten. Jag vill inte behöva amma honom upp i skolåren...

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!