• Bibob

    Barn födda i nov 06 !!!

    Här är en tråd för oss som fick barn i nov 06. MIn son är född den 4nov. Tanken är att man kan bolla med ideér och funderinga över våra guldklimpars utveckling , rutiner osv...=)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-22 13:25:51:
    Ps. Vad kul att det är så många som har barn födda i november och att så många hänger på tråden =)

  • Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!
  • NovJenny

    Lägger till i favoriter...

    Har en liten Noah som vägde 3296 gram och var 50,5 cm lång när han föddes.
    Håll i Er för nu väger han 8 kg och är över 65 cm lång. Detta var för en månad sedan..
    Ska till bvc nästa vecka igen.

    Har många börjat med smakisar? Jag har inte börjat än. Ammar men ska smyga in ersättning mer och mer eftersom jag ska börja jobba om en månad..


    Noah 2oo61111
  • Tussetösen
    vildabebin skrev 2007-03-06 12:30:05 följande:
    NU är det gjort...Vi har äntligen oxå tagit den där hemska sprutan (igår). Jag har fasat å fasat inför detta men lillkillen verkar ta det ganska bra ändå..LIte tröttare å kanskae något gnälligare men helt "sig själv" ändå..Huuuh!!Nu kan mamma slappna av lite =)Har alla börjat, tänkt börja, med smakportioner vid 4mån???
    har redan börjat..
  • vildabebin

    LItenGroda; helt förståeligt..hörde igår om en grabb som bara ammar, 1år gammal..så det är nog bra ´å lära de i tid..

  • vildabebin

    tussetösen: hur går det?har ni tänkt ersätta en m¨ltid snart oxå?

  • molly7272

    Har inte hunnit vara in här & kika på hela helgen...dottern på 6 år har haft feber & hon är så hyperkänslig nu så fort hon böir sjuk. :S
    Har inte börjat med gröten till sonen ännu, men blir nu i veckan
    Ska till bvc imorrn få se hur mycket han växt...drear iväg på längden lite...har storlek 68 & 74 nu...vissa byxor i 74 är långa i benen, men inte mycket.

    Hur är det me er andra?

  • am76

    Tänkte oxå börja med smakportioner vid 4 mån, av samma anledning som Litengroda. Här har tösen dock fortfarande inte förstått hur man suger på en napp eller nappflaska så vi får se hur det går med mat i munnen . Tutten lärde hon sig för övrigt att suga på först vid 7 veckors ålder så visst är de olika de små (amningsnapp fram tills dess).

  • Angelseye

    I morrn är de dags för Signes 3 månaderskontroll o första vaccination. Iofs är hon snart 4 månader, men allt har skjutits upp o i morrn får vi äntligen se hur mycke hon väger o hur lång hon blivit. Har inte vägt henne på 1½ månad, måttligt nyfiken nu :)

    Gick de bra för era små o ta spruta?

  • gullsvans

    bvc på fredag ska vi..har redan börjat med smakisar..göt all pure själv...först ut var majs å nu morotspure..jag håller på i en hel vecka innan jag byter smak..har köpt gröt oxå för att se om han gillar det..tänder på g...han har börjat å titta på sina fötter..tyvärr så sover han lite så där på natten..han sover men ska äta på mig väldigt ofta.

  • SannaStina

    Max var på BVC igår och vägdes. Han är nu 4 månader och är då 68 cm lång och väger 7180 g. Så lång och rätt smal kille men helt inom sina egan kurvor.

    Min BVC-sköterska har varit med en 20 år sådär och hon rekomenderar att man startat med smakisar när barnet visar intresse för annan mat. Det är olika när de är mogna nog för att börja men de är utvecklingsmässigt klara i matstrupen börja svälja mer fast föda vid 4 månaders ålder. Sedan är en del inte intresserade förrän vid 5 månader och en del vid 6 månader. Man får testa och ge någon tesked och se vad so  händer.

    Hon menade dessutom att de som väntar strikt till 6 månaders ålder kanske får lite panik då om mjölken inte räcker till längre och barnet inte vet hur det skall svälja fastare mat och är "ständigt" hungrig - bättre då träna lite i lagom takt så det lätt går erstta måltider om behov uppstår.

    Honeypie84 - Rekomendationen jag fick är att börja med grönsaker och kanske ha en smak i några dagar (2-3 så där). Min BVC-sköterska sa att längre behövde man inte testa innan ny smak introducerades och hon hade aldrig träffat på en bebis som visade allergi mot grönsaker...
    Då är det viktigare att smyga in mjöl (gluten). Ta en nypa mjöl och blanda i grönsaks eller fruktmoset efter ett tag så de runt 6 månaders ålder kan dricka tex välling/äta gröt som kan ha rätt mycket gluten i sig och inte reagera på det så lätt.

    tjorvisen - har du tänkt köpa smakisar? Det blir ju svindyrt då en smakisar är typ någon tesked mosad potatis, morot, äpple eller liknande! En öppnad barnburk håller inte länge innan den skall slängas så det är ju bättre köpa sådana när barnet äter en ½-1 burk vid måltiden.


    Mamma till Max 061104
  • Mill06

    vildabebin- nej vi väntar ett tag med smakisar, jag ska vara hemma ett bra tag till så vi har ingen brådska! Flört
    Men det känns som om man är den enda...

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!