• Bibob

    Barn födda i nov 06 !!!

    Här är en tråd för oss som fick barn i nov 06. MIn son är född den 4nov. Tanken är att man kan bolla med ideér och funderinga över våra guldklimpars utveckling , rutiner osv...=)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-22 13:25:51:
    Ps. Vad kul att det är så många som har barn födda i november och att så många hänger på tråden =)

  • Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!
  • Angelseye

    Japp, idag va de äntligen dags för Bvc o vaccination. Signe va hur snäll o go som helst, va nervös i onödan :) Allt gick så fort så hon märkte inte av de så mycke.

    Nu väger hon 6420gr o är 62,5cm. 3½ månad.

  • 3småttingar

    Hej hej, nu har jag hittat hit. Edwin är född den 9/11 :)

    Tänkte kolla om nån av er vet hur varma dom ska vara för att ha feber? Edwin brukar ha runt 37,0 men ikväll hade han 37,8 (i rumpan) + att han är snorig. Använder Nezeril droppar så han kan sova på kvällarna.

    Har era haft feber?


    (¯`°?.¸ ღ mamma till söta Edwin 061109 ღ ¸.?°´¯)
  • molly7272

    am76 ...ja Alex försöker komma runt på mage i sängem eller propeller dock soer han inte där än, bara i vagnen ibland på dagen...annars i famnen eller bredvid mig.
    Försöker få han mer & mer att sova själv.
    Jobbigt att sitta med han i famnen 2 timmar på dagen.

  • Mill06

    Starliight- har läst i en bok från sjukvårdsupplysningen att en bebis ska ha över 38 grader efter 1/2 tim vila för att det ska räknas som feber, o att de är hängigare/slöare än normal. 

    Min dotter hade 37.5 utan att det va feber. Jag var tvungen att ta tempen för hon kändes så varm, men tydligen får de högre temp när de är aktiva eller skriker mkt.

    Men kolla upp det för säkerhets skull om du är orolig!

  • SophiaM
    lovely lady skrev 2007-03-07 16:08:10 följande:
    jag som trodde barnen va individer med olika behov, och inte robbotar  helt galet!!! stolt mamma till Christian född 06-11-26
    Var det menat åt mitt inlägg?
  • am76

    starliight > Vi ringde sjukhuset förra veckan då Tea var rosslig och flåsandades. De sa att normaltemp är 36,5 - 37 grader. Andningen ska vara max 40 andetag /minuten, är det över ska man in akut. De rekommenderade INTE att ge Nezeril, bara koksalt + höja sängen + köpa luftfuktare, detta hjälpte till slut. Hoppas Edwin snart är frisk!

    Nån mer som har ont i ryggen? Tips om käcka ryggövningar man kan hitta på nätet kanske? Min är klart överansträngd *phu*.

  • TheSunset
    3småttingar skrev 2007-03-07 18:35:46 följande:
    Hej hej, nu har jag hittat hit. Edwin är född den 9/11 :) Tänkte kolla om nån av er vet hur varma dom ska vara för att ha feber? Edwin brukar ha runt 37,0 men ikväll hade han 37,8 (i rumpan) + att han är snorig. Använder Nezeril droppar så han kan sova på kvällarna. Har era haft feber? (¯`°•.¸ ღ mamma till söta Edwin 061109 ღ ¸.•°´¯)
    Min lilla tös hade feber, öroninflammation och halsont (röd, svullen och vita prickar) för typ 1 månad sen...
     
    Sen igår började hon ta sig på örat igen, så jag gick ner till bvc idag så dom kollade hennes öron. Hon va lite röd i ena örat..Det kan va på g med öroninflammation igen men det kan bara vara irreterat oxå..hoppas på det sista. Dom kan inte göra nått åt det nu iallfall så vi får hålla koll.
    Vi har öronbarn på både min och hennes pappas sida..Så jag hoppas verkligen att hon klarar sig.
    ♥ Hampus 990910 & Julia 061101 ♥
  • TheSunset
    am76 skrev 2007-03-07 19:47:15 följande:
    starliight > Vi ringde sjukhuset förra veckan då Tea var rosslig och flåsandades. De sa att normaltemp är 36,5 - 37 grader. Andningen ska vara max 40 andetag /minuten, är det över ska man in akut. De rekommenderade INTE att ge Nezeril, bara koksalt + höja sängen + köpa luftfuktare, detta hjälpte till slut. Hoppas Edwin snart är frisk!Nån mer som har ont i ryggen? Tips om käcka ryggövningar man kan hitta på nätet kanske? Min är klart överansträngd *phu*.
    Jag har sjukt ont i ryggen...jag kan inte ens böja mig ner och plocka upp nått längre...*suck*
    ♥ Hampus 990910 & Julia 061101 ♥
  • Criffegirl

    Jag med *räcker upp handen*

    Har ont som tusan mellan skulderbladen liksom...tror det är för att jag sover så stelt och enbart på sidan om nätterna när jag har lillen brevid. Äh jag vet inte, men det är nåt jag fått för mig iaf


    Pontus född 20 november 2006
  • SannaStina
    Bibop - vet inte om jag har tips då vår son har kunnat somna själv från första början. Dagtid så lägger jag ner honom i vagnen när han verkar trött, ger honom napp och snuttefilt och han lägger sig i sovposition och somnar oftast inom 5-10 minuter.
    Kan böka runt en del ibland eller tappa nappen ett par gånger.

    När vi lägger honom på kvällen så har han en egen säng jämte mig. Jag eller sambon lägger honom i den, ger honom napp och snuttefilt och sätter på en CD med lugn musik (alltid samma CD så han kan koppla ihop den musiken med sömn). Sedan ligger vi i våra sängar och läser böcker eller tidningar tills han somnat. Vi gör oftast inget med honom mer än rättar till det avsparkade täcket eller sätter tillbaka den tappade nappen.
    Han somnar på 5-20 minuter beroende på hur inställd han själv är på att sova.
    Ibland när han inte är trött nog på kvällen så ligger han och "sprätter" som en galning med armar och ben och snackar och tjoar och skrattar men efter kanske 15 minuter börjar han bli trött och lugnar då ner sig och lägger sig sedani sin sovposition för att somna

    -Jätteskönt och jag hoppas verkligen att han inte får sovproblem senare heller!
    Mamma till Max 061104
Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!