• My 2

    Moderatortråden

    liten molly: Redaktionen kan se vem som finns bakom en "anonym", men inte vi moderatorer. Din fråga är intressant men det finns inget i vare sig villkoren eller policyn som behandlar detta så jag kan tyvärr inte svara dig. Du får dock gärna vända dig till redaktionen med din fråga.

    Jossan: Ja. Alla överklanganden eller liknande ska gå till Patrik, detta för att säkerställa att ev. olämpligt moderatorbeslut uppmärksammas av dem.

  • My 2

    Du är för liten: Jodå, men det tar lite tid Skicka mail, det verkar vara "säkrast".

    Du kan se vilka som är moderatorer längst upp till vänster på sidan, i menyn, strax nedanför "Regler och Policy".

    /my

  • My 2

    Junija: använd info@familjeliv.se - sålänge du inte har något med sidorna att göra får du det, läs villkoren om reklam så får du alla detaljer.
    /Moderator MuminMy

  • My 2

    TTaL: Skicka privat meddelande, eller, om man så själv önskar, så skickar man sina misstankar direkt till redaktionen.
    /Moderator

  • My 2

    Vi svarar på era frågor även på måndagsmorgnar, om nu någon tvivlade

  • My 2

    Xerxes: Redaktionen har bestämt att (negativa) diskussioner om andra trådar inte för förekomma i en tråd, har man något att tycka om en tråd ska man uttrycka den åsikten i den tråd det berör och inte någon annanstans. Man får inte klippa saker ur medlemmars gästböcker, dagböcker eller annat och använda som "slagträ" eller argument i en diskussion. Detta innebär ju att citerandet visst är tillåtet men man måste vara försiktig med hur och varför och vad som skrivs i anslutning till citatet. Det är alltså redaktionen som vill ha det så här, vi följer bara de riktlinjer de satt upp för oss.

    Bebis: Jo, men även icke-varningar samlas ju på "kontot" och skulle en medlem t.ex. ha två varningar och 10 påpekanden lär ju redax titta närmare på medlemmens medverkan, men det leder inte till några omedelbara åtgärder. Är överträdelsen grov kan vi givetvis även utdela en varning men i normalfallet blir det bara ett litet påpekande.

    Utopia: Tyvärr är inte allting svart eller vitt och vi moderatorer är inte heller några övermänniskor, vi har en uppsättning regler och en hög rekommendationer från redaktionen och utifrån dem försöker vi efter bästa förmåga hålla "nivån" på FL där redaktionen önskar att den ska vara (de äger sajten, de bestämmer). I alla lägen måste det finnas en balans mellan att inte censurera minoritetsuppfattningar och att inte tillåta olämpligt material. De paralleller du drar kan lätt missuppfattas och då anses som kränkande mot den homosexuella delen av befolkningen. När en moderator går in i en tråd som den du hänvisat till tidigare beror det oftast på att ett flertal inlägg som postats är på gränsen till olämpliga men de bryter inte mot några regler, vi gör då ofta som moderatorn gjort i den tråden för att om möjligt undvika att senare inlägg blir påhopp och kränkningar som leder till varningar. Det är helt enkelt en påminnelse till skribenterna att fundera lite hur deras inlägg ter sig för motståndaren och om möjligt att justera tonen så att missförstånd undviks.

    Ha en bra dag!
    /Moderatorn

  • My 2

    Xerxes: Här får jag nog bli tråkig och säga att har du problem med de regler som redaktionen satt upp får du ta det med redaktionen Vi kan, som du vet vid det här laget, inte påverka dem..... Det vi kan göra här är att redovisa hur vi, som moderatorer, agerar i fiktiva fall samt svara på frågor om regler och hur de tillämpas. Och det svaret har du nu fått, så tycker du att reglerna bör ändras är det ett ärende för redaktionen.

    /Moderator

  • My 2

    Björkeli: Var Patrik drar gränsen får Patrik svara på

    /Moderator

  • My 2

    Björkeli: Just den frågan är jättesvår eftersom det måste finnas en balans mellan "hets mot folkgrupp" och att inte censurera minoritetsåsikter (se även mitt svar till xerxes ovan), dessa ärenden diskuterar vi ofta oss moderatorer i mellan och så får man göra en "maggropsbedömning", är det "för mycket" eller inte? I extremt tveksamma fall låter vi Patrik fälla avgörandet.

    Och på förekommen anledning vill jag meddela att jag inte är speciellt mer "het" på att svara på frågor än andra men ser gärna att denna typ av frågor inte hamnar i min inbox Därav mitt intresse för att "öppna" tråden ibland

  • My 2

    och på vanlig svenska? För oss vanliga dödliga menar jag...*ler*
    Skämt åsido, xerxes, jag vet att du är mycket engagerad i ovanstående frågor men jag har bestämt för mig att på sådana här sajter har redaktionen ett inflytande över vad de vill ska skrivas eftersom de är ansvariga för det som skrivs.... Nåväl. Detta är i vilket fall inte platsen för en tryckfrihetsdiskussion, de som önskar en sådan får gärna starta en sådan tråd

Svar på tråden Moderatortråden