• My 2

    Moderatortråden

    Svar till Kajsan: Jag har fått tre beslut tillbakadragna av Patrik, i två fall var det anonyma och då har jag ju liksom ingen att be om ursäkt. I det tredje fallet bad jag medlemmen om ursäkt men h*n fortsatte att anklaga och skriva otrevliga meddelanden till min inbox - så sjutton vet om jag skulle göra det igen....

    Räcker inte ursäkten från redaktionen?

  • My 2

    Peki: Klart man kan! Rapportera ditt eget inlägg och välj "felplacerad" i nedrullningslisten så flyttar vi den åt dig! Man ska inte starta en ny tråd för då blir det ju konstigt med dubletter och så (dessutom kan det bli missförstånd från moderatorernas sida då det inte är tillåtet att starta två trådar med samma innehåll, så ev. får du då istället ett påpekande... och det är ju onödigt!)

    /Moderator

  • My 2

    biene: Det är ett systemfel som Patrik kämpar med att åtgärda. Du får bara ett påpekande trots att flera meddelanden kommer. Vi ber om ursäkt för detta. Och bara så du vet, det är ingen varning man får för anonym-misstag, bara indragen anonymitet!

    /Moderator

  • My 2

    Glass: nu börjar det bli svåra frågor men gör man det på ett hyfsat sätt utan att namge någon (gärna då med källor till vad de gjort) skulle det nog kunna vara ok.

    Saxar lite ur villkoren:

    Vad som är kränkande kan vara svårt att se, men generellt sett gäller att man ska behandla andra med respekt

    Inga hetsinlägg mot individer eller utsatta folkgrupper (hets mot folkgrupp)

    Det är under inga omständigheter tillåtet att skriva på ett kränkande sätt eller med nedsättande kommentarer om någon individ, känd som okänd. Det är inte heller tillåtet att sprida rykten eller förtala någon

    Familjeliv kommer inte stoppa inlägg som ger uttryck för mindre accepterade åsikter så länge de görs på ett respekterat och seriöst sätt.

    Summasummarum: En grupp har ett mindre skydd än en individ. Men det är inte tillåtet att sprida rykten, så du måste ha "på fötterna". Sedan bör du alltså forumulera ditt inlägg sakligt och respektfullt (undvika fula ord och kränkande formuleringar). Ja, gör du detta så ser jag inte att det bryter mot någon regel.

    /Moderator

  • My 2

    Tänka sig, ett helt dygn utan en enda fråga
    Då stänger jag väl butiken för idag och lämnar ordet till mina nattsuddande kollegor.



    /my

  • My 2

    En anonym TS bör alltid börja sina nästa inlägg med "TS här", då uppstår inga missförstånd.

    Är man anonym inläggsskrivare skriver man "Anonym nr 1111222233 här" och hänvisar då till inlägget på det inlägg där man uppgav personlig information.

    Inget inlägg som uppfyller ovanstående och där ursprungsinlägget uppfyller kraven för anonymitet kommer att tas bort.

    Jag vill återigen påpeka att VI INTE ser vem som döljer sig bakom anonym och alltså inte kan koppla ihop inläggen med varandra.

    /Moderator

  • My 2

    Bebis: ibland önskar man att man som moderator hade liiiite mer befogenheter... det är ju fixat på fem röda... Men maila du honom IGEN så kanske det händer något

  • My 2

    Det står när man registrerar sig men tyvärr inte i reglerna.
    /Moderator

Svar på tråden Moderatortråden