• milimina

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    vi som hade BF augusti 2006! gamla som nya är välkomna!

    Äldre trådar:
    Del 1: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m5833194.html
    Del 2: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m7691494.html
    Del 3: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m9821365.html
    Del 4: www.familjeliv.se/Forum-11-220/m11348493.html
    Del 5: www.familjeliv.se/Forum-11-220/m13940491.html
    Del 6: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m16842954.html
    Del 7: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m20264831.html
    Del 8: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m23425452.html

    fikatråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m22916764.html
    bebislistan: www.familjeliv.se/Forum-3-20/m11837977.html
  • Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006
  • Twixie

    Tror M är precis lika trött på de fyra väggarna i vår lägenhet som jag var/A är. Han är i sitt esse på ÖF bland de andra barnen och blir nästan sur när man kommer och tittar till honom (= stör honom verkar han tycka ).

    Smuggel - Hur långa dagar går Milton på dagis nu?

  • Marfa

    Hej!
    Nu har jag varit på förlossningen. Inte för att jag känner av en enda värk, utan att jag har fått så fruktansvärt ont i ryggen. Förmodligen bara en muskelknuta. Men jag ringde sjukvårdsupplysningen i morse och de sa att jag skulle in till förlossningen och kolla. Fick göra vanliga kollen när man kommer dit med CTG-apparaten. Allt var fint, hjärtljud, men inga sammandragningar. Fick prata med läkaren där uppe, men hon tyckte att vi skulle prata med läkarna nere på akuten. Eftersom Bm sa att det kanske kunde vara en propp i benet och att mamma hade ju sin hjärtinfarkt för 1 år sen och det började med att hon hade ont i ryggen. Men efter EKG och undersökning tyckte läkare att det inte rörde sig om någon propp i lungan. Jag ska bara tillbaka och göra ett lokalt ul i ljumsken för att kolla att det inte är någon propp som sitter där.

    Så nu har jag bara skitont i ryggen och kan knappt röra mig. Så ävenom jag gärna vill att förlossningen börjar, vet i gudarna hur man ska klara en förlossning med denna värk. Det känns ju lite dumt att klaga på värk i ryggen, när man VERKLIGEN kommer att ha ont av en förlossning snart!!
    Ska iväg till en chiropraktor snart också och se om han kan göra något.

    Så slutklagat från min del

    Milimina jag tror definitivt att junior kan sova en hel natt. Försök med öronproppar ifall han bara gnyr i sömnen. Tror ibland att man är för snabb, för de kan låta mycket utan att vara vakna. Lycka till och hoppa på en god natts sömn snart.

    Mollan ammar du fortfarande Alma? Förstår om du är trött nu när du vaknar så mycket på nätterna samtidigt som du jobbar. Du får helt enkelt bara strunta i att gå upp och knuffa på Tobbe tills han tar henne.

    Twixie skyll på gravhormoner, som sagt inget man kan säga något om Du får försöka att njuta av den tid ni har tillsammans.

  • Marfa

    Twixie jag gick över 5 dagar med Kristin. Frågade Bm lite om det där med att gå över om man gjort det förra gången. Om man nu kan se någon likhet med alla förlossningar som verkligen är olika. Men mycket eftersom din Bm sagt att du kankse skulle gå över. Och hon trodde att ens egen livmoder var inställd på att gå ett visst antal dagar så dte var väl inte helt omöjligt att gå över denna gång också.
    Får rikta in mig på söndag, så blir man glad om den kommer tidigare. Ska i alla fall till Bm på fredag och då tror jag att jag skulle få en tid.

    Hur länge gick du över?

  • mollan nu

    Marfa: japp jag är Almas napp. Hon skriker sig blå om inte jag genast dockar in henne när hon vaknar på natten. Jag har tänkt så många gånger att i natt ska vi sluta. Men jag orkar inte helt enkelt.
    I slutet av november åker jag bort tre dagar så då har vi inget val.
    Har kollat med bvc om att få Pravidel, men biverkningarna är sjukt läbbiga så det hoppar jag.


    ♥♥♥ Alma 060809 ♥♥♥ www.mollan.nu
  • milimina

    jo jag vet ju att han KAN, han har ju gjort det förut (innan alla tänder började bråka). nu verkar han tro att han inte kan somna om utan att få välling och det gör mej galen! han gnyr ju tyvärr inte bara i sömnen... men men, jag får väl testa en natt med öronproppar. eller två. sen kanske han fattar att det går alldeles utmärkt att sova utan välling.

    idag har han inte ätit särskilt mycket på förmiddan, men jag hoppas på mellis och brakmiddag. för inatt ska han sova, punkt!

    haha jag låter som värsta nazimorsan men han måste sova på natten innan jag börjar jobba igen. maken vaknar ju liksom inte ens fast han lovat ta natten... jag vaknar av gråt trots öronproppar och får putta till honom


  • Twixie

    Marfa - Jag gick över 2 veckor med Melvin, så jag räknar med att gå över denna gången också. Gör jag inte det blir det bara bra Tycker fortfarande att det är lite dumt att man får EN dag som bebisen skall komma på. Varför inte ge en period, inom 31/10 till 6/11 är BF. Sedan att de har en dag i deras system gör inget men de kan ju vara lite snälla mot oss Usch, för ryggen. Skönt att det inte verkar vara något allvarligt men ont i ryggen blir man ju verkligen mindre rörlig av. Hoppas förlossningen din sätter igång snart så att du får bort ryggvärken och får bebis

  • milimina

    mollan känner igen det där... på natten så vill man ju bara få SOVA. man gör vad som helst som går fortast! det ä rju också därför vi fortfarande nattmatar...eller jag då. det har blivit en reflex: han gnölar, jag tar fram flaskan och matar. det är knappt så jag vaknar vissa gånger.


  • Marfa

    Nä ni flickor ni får bli lite hårdare
    Jag skulle definitivt tycka att ett par nätter är värt att "offra" för att det ska lösa sig längre fram med sovandet. Mollan har ni så att du kan sova i ett helt annat rum? Så gjorde ju vi när K skulle sluta amma ett tag. Då hon inte såg mig i sängen, så blev det liksom lite: jaha mamma är inte här och då ingen tutte utan bara pappa och sen somnade hon om.

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006