• milimina

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    vi som hade BF augusti 2006! gamla som nya är välkomna!

    Äldre trådar:
    Del 1: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m5833194.html
    Del 2: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m7691494.html
    Del 3: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m9821365.html
    Del 4: www.familjeliv.se/Forum-11-220/m11348493.html
    Del 5: www.familjeliv.se/Forum-11-220/m13940491.html
    Del 6: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m16842954.html
    Del 7: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m20264831.html
    Del 8: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m23425452.html

    fikatråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m22916764.html
    bebislistan: www.familjeliv.se/Forum-3-20/m11837977.html
  • Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006
  • Anke

    hej alla. smög in igår till Nora och hörde att hon bökade runt där som en liten gris bland täcken och nappar, så det lät som vanligt. däremot så vaknade hon och grät i natt vid 4-tiden men det var nog en mardröm. däremot så valde hon att vakna 6.30 imorse istället för 8 så vi blev lite trött.. Men hon verkar helt vanlig i alla fall.

    Twixie - jag tror en stor skillnad blir nog (för min del) att man kan bli kär i bäbisen på en gång. det är inte så läskigt, för man har hanterat dom förr. man kommer inte vara nojjig när dom gråter, man kan byta blöjor, förhoppningsvis funkar amningen, men man har i alla fall testat förut =) sen tror jag också att man snarare "prickar av" all utveckling, åh, titta nu ler han/hon, nu kan han/hon sitta osv. Det många säger också är att barn nummer två brukar bli snabbare i utvecklingen också, kanske överlevnadsinstikten från syskonen


    .?:*¨¨*:?.Nygift , 29 september 2007.?:*¨¨*:?.
  • milimina

    anke, hur verkar nora må idag?

    twixie,
    jag har en mamma i grannbyn som säger att jag har en alva hemma (hennes första barn), eftersom junior är precis som henne. hon tror att jag får en malte nästa gång (andra barnet) som är cool och kolugn osv. alva sov heller aldrig i vagn, strulade med sömnen, var superaktiv osv. gissa om jag hoppas på att det blir så men jag tror nästa också kommer bli en junior. dvs en som vill vara näranära och har bråttom med allt

    han sa förresten "eo bajs" igår! han hade helt rätt bajsat i blöjan och vi skulle byta. var det ren flax eller var det med flit? för det mesta pratar han ju bara obegripligt annars... det enda som man fortfarande hör är riktiga ord är hej hej, mamma, titta och eo.


  • Twixie

    Anke - Skönt att hon verkade vara som vanligt! Jobbigt att hon vaknade tidigt bara

    Ja, jag är inställd på att få en Melvin igen (aldrig ligga på golvet eller i vagnen, bara vara i famnen, vara med hela tiden). Får jag en som är lugn så kommer jag nog gå och titta till och undra vad som är "fel" i början Men håller med om att det känns lugnare inför den här än med M. Jag vet att jag inte kommer kunna amma helt ut så då slipper jag förhoppningsvis det jobbiga som det var med M första veckorna. Börjar med ersättning tidigare. Kommer nog heller inte vara lika nojjig för allt. Tror heller inte att jag kommer vara lika "stressad" över utvecklingen. Med M längtade jag hela tiden efter nästa steg, första leende, första vändningen, första sitta själv etc. Hoppas jag mer kan njuta av stunden med nästa (även om allt kommer gå fortare för jag kommer nog inte ha tid att sitta ned på samma sätt ). Återkommer om ett år ca och ser om det stämmer

  • sabina82

    marfa: förstår att du är trött på att vara gravid, den kommer nog snart ! kul att få börja använda nya vagnen snart oxå !

    Idag ska vi till öppna förskolan. vill egentligen bara sitta inne, vi har inte haft någon ström på 2 timmar men nu är den tillbaka. Jag tände massa ljus och bara mös med wille.
    Skulle hellre sitta inne hela dagen men wille blir nog för uttråkad då...;)

  • malincha

    Anke; kl 6:30 är sovmorgon hos ossSkrattande

    Fast igår vaknade han på kvällen och somnade inte om förrän 00.00 och så imorse vaknade han kl 8. Fast han sov inne hos mig så själv var jag inte så utvilad...

    Jag svävar fortfarande omkring på små ljusblå moln med sirener på sen den glada nyheten jag fick igår.

    Nu ska vi dra till Skärholmen och träffa en kompis. Kram

  • Svirroo

    Godförmiddag! har varit en sväng på kyrkans öf så nu sover Leo gott!! Han var vaken 1 1/2 timma i natt...

    Marfa: Håller fortfarande tummarna...

    Nanis: Så kul att du kom in det har du verkligen kämpat för. Tror du blir en bra polis!

    Anke: Skönt att det var bra med Nora!

  • Flora77

    Grattis Nanis!!

    Marfa hoppas att lillbebis snart bestämmer sig för att titta ut!!

    Själv är jag hemma och vabbar idag så då har jag lite tid att kika in här

    Nu kommer grannarna och ska fika, känns skumt att vara hemma när man själv inte är sjuk!

  • Angel80

    STORT GRATTIS nanis!

    Några sista minuten tips på saker man inte får glömma till en liten för två veckor i 30 gradig värme och sol?

    Hehe, jag kan se flygresan framför mig. Lilleman snackar helt hysteriskt och har som de flesta redan märkt ett jäkla humör.

    Låter iofs som om han pratar thai för det mesta förrutom mamma och löjja som är det som är "inne" just nu, löjja löjja, som betyder blöja. haha. Drar i sin blöja och springer och hämtar en ny, löjja löjja löjja. Pappa mamma mamma koko. oy oy oy oy oy oy oy.

  • Angel80

    Såfort han slår sig så överdramatiserar han något otroligt, springer runt och tar sig för ansiktet och säger ajajajajajajajajajajajajajajaj i cirka 10 minuter.

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006