• milimina

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006

    vi som hade BF augusti 2006! gamla som nya är välkomna!

    Äldre trådar:
    Del 1: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m5833194.html
    Del 2: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m7691494.html
    Del 3: www.familjeliv.se/Forum-2-16/m9821365.html
    Del 4: www.familjeliv.se/Forum-11-220/m11348493.html
    Del 5: www.familjeliv.se/Forum-11-220/m13940491.html
    Del 6: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m16842954.html
    Del 7: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m20264831.html
    Del 8: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m23425452.html

    fikatråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m22916764.html
    bebislistan: www.familjeliv.se/Forum-3-20/m11837977.html
  • Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006
  • Svirroo

    Anke: Jätte svårt det där... Leo trillade ner från soffan på dagen och somnade sen nästan direkt hos mig vågade inte lägga honom själv och sen väckte jag honom tidigare så att han fick leka och jag såg att allt var bra. Troligen ingen fara men när man har börjat oroa sig så är det skönt att veta att allt är ok.

  • milimina

    anke,
    jag har fått höra att om de gråter på en gång är det ingen fara. annars skulle jag som nån redan föreslagit se om hon går att väcka, ifall du är väldigt orolig.

    junior ramlar ju ofta och har slagit huvudet riktigt illa så jag vet hur det känns. att det blev just innan sängdags är ju typiskt dock, när man vill se om de är ocanligt slöa eller ej. men troligen har det gått bra - de klarar fall från egen höjd t ex.


  • Anke

    tack för råden. jo, hon grät rejält på en gång, och var ledsen en stund, men sen la hon sig bara mot mig och höll om mig. ska tassa in och titta lite..


    .?:*¨¨*:?.Nygift , 29 september 2007.?:*¨¨*:?.
  • milimina

    hm, det missade jag nog att berätta förresten, junior ramlade och slog huvudet i fönsterbänken i rummet i fredags! han fick ett jack som blödde, men ingen större bula för jag la is på direkt. jag var säker på att han spräckt skallen eller nåt för den smällen var inte att leka med, men han var precis som vanligt igen efter en kvart. Fundersam

    just det där med att slå huvudet känner jag att jag är lite coolare med nu, men det har ju tagit några gånger för mej att tagga ner. och det beror nog mest bara på att jag insett att jag kommer att få vara med om det ungefär hundra gånger till.......... han lär väl inte direkt bli smartare av att slå ihjäl sina hjärnceller med jämna mellanrum heller


  • Skrutthumlan

    Anke

    det är nog ingen fara...
    med tanke på hur ofta Sixten ramlar ner och slår sig borde han nog kolavippat vid det här laget
    Dom är hårdskallade dom små.

    Nora kanske mest blev rädd?!

  • sabina82

    godmorgon =)

    anke: hoppas det är ok med Nora.

    vilket ruskväder ! hua för att gå ut idag !
    vi har ju varit sjuka hela förra veckan, igår var det sambons tur. men nu verkar alla vara friska, wille är snorig ännu dock.

    time for breakfeast.

  • Twixie

    Anke - Hur är det med Nora idag? Just huvudet blir man ju lite rädd när de slår i.

    Har tack o lov varit förskonad från några större huvudbankningar då sonen iofs klättrar på det mesta men han kommer inte så högt upp. Han började först i heglen förstå att man kan ta pallen och ställa framför så kommer man upp lättare. Eftersom vi bor i lgh på bottenvåningen så har vi inga trappor att oroa oss för. Men som han envisas med att klättra upp på/i (torktumlarn är rolig att klättra in i!) så kommer vi säkert få vår beskärda del av huvudslag...

    Undrar hur man kommer att uppfatta nästa barn? Innan jag fick barn hade jag massor med idéer hur man "ska" göra. Nu har jag fått omvärdera det mesta . Jag är också beredd på att få en bärfis nästa gång för det är det enda jag är van vid samt klätterapa. Om man hade haft ett "snällt" barn den här gången (alltså som älskar vagnen, ligga på golvet och inte klättrar på allt som står mer än 1 cm ovan golvet) och man fått en Melvin andra gången om man upplevt honom då som mer vild för att man då har någon att jämföra med. Att man kanske inte kommer tänka så mycket på att nästa också är en "vildis" för man är ändå så inne i det? (*Bara konstiga gravid tankar igen*). Jag kommer nog vara lugnare med vissa saker vad gäller nästa barn för man vet att det mesta löser sig med tiden. Samtidigt som jag säkert kommer vara undrande om nästa barn inte går förrän efter ett år (barnet är likt mig). Vilket är helt normalt och inget konstigt men jag kommer nog ändå jämföra med M som gick vid 9 mån...

  • Marfa

    God morgon!

    Twixie, jag tror nog att man kommer jämföra barnen i hel del i utveckling, men samtidigt kommer man nog som du säger vara rätt cool med vissa saker som man oroade sig för med våra första. Sen kommer man ju inte ha sammma tid för nr 2.

    Anke tror nog som alla andra skrev att det inte var någon fara. Kristin har också slagit i huvudet flera gånger och hon är ju sån att hon knappt gråter för något, så ibland bara skakar hon på sig och fortsätter fast man tror att hon ska svimma nästan.

    Sabina vad skönt att ni nästintill är friska igen. Det är så trist med denna årstid och alla sjukdommar. Hoppas att ni håller er friska ett tag nu. Och jag hoppas verkligen att du har rätt att bebis vill komma ut imorgon. Känner inget idag heller. Så jag får väll köra på Jonas variant att tro att den inte ska komma förrens helgen och bli glad om den kommer innnan. Bara inte helgen också går ingen ingen bebis, så får jag nog krupp.

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006