• rasajj

    USA trad

    Ny USA trad for oss som har anknytning till USA pa nagot satt.

    Bor ni har?

    Kommer ni att flytta hit snart?

    Har ni bott har, men flyttat vidare?

    Ar ni nyfikna pa vilka vi ar?

    Valkommna in da!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-09 00:30:28:
    Har har vi presenterat oss kortfattat, beratta vem du ar ocksa, vetja!!!
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m28583842.html

  • Svar på tråden USA trad
  • MariaNJ

    Mealla- vi har haft en tivo box och en dvr box i olika rum ett tag, men nu kopte vi ny tv till sovrmmetoch bytte da ut varan tivo till en till DVR fran cablevision. Jag kanner lite smatt separationsangest av att saga hej da till min tivo, men arligt talat sa tycker jag DVR e battre, for du kan spela in tva program samtidigt, med tivo kan man bara spela in ett, och da maste da aven titta pa den kanalen. Sa om du spelar in en show pa dvr sa kan du titta pa andra kanaler samtidigt. Spelar du in tva shower sa maste du tittapa nagon utav dom, har jag for mig,e lelr ar det 3?:) i vilket fall som helst sa ar DVR battre tycker jag, forutom en del sma saker, menyn ar inte alls lika bra som tivo, som skapar mappar om man har fler an ett avsnitt av en show, sa den ar lattare att navigera. SEn tycker jag ofta man missar den sista minuten pa DVRen, det kan du stalla in nar du spelar in visserligen, jag glommer bara bort hela tiden.

    saaa, det var min asikt om detta. Det har ar ungefar som nar tva brittiska tjejer anfoll mig i times square i morse och fragade vart jag hade kopt mina ugg...det blev ett langt upplagg om vart dom finns, och hur man tar sig dit. Hur svart det ar att fa tag pa i sma storlekar i just den fargen man vill ha osv osv..ja, vissa amnen ar man ju passionerad i helt enkelt, dvr och ugg...och som manga vet, leverpastej:) haha

  • AHöst

    ok, detta ar val nagot jag kan kolla upp men det ar snabbare att fraga er... Med DVR:en kan man overfora det till dvd ocksa da?

  • AHöst

    Fran DVR och Tivo till Religion.

    I katolisismen sa pratas det ju om att man fods syndig och att dopet ar for att rensa bebisen fran synder och att den vita dopklanningen representerar purity etc.

    Ar det sa hos oss ocksa? Det ar det val inte. Jag kollade svenska kyrkan.se och det stod inget om det.

  • Charly

    Vi tar sthlm flyget 16.25, men vi brukar vara vid flyget runt kl 14.00 så vi kan nog hinna ses. Jag får kolla upp vilken gate ni är på. Vore jätte kul att träffa resten av familjen.

  • julmusten

    AHost, jag tror att det ar sa, men jag ar inte saker.

    Fast var prast forklarade att en babis ar ju inte syndig i sig sjalv och att de sa klart kommer till himlen. Man skall inte ta allt sa ordagrant tyckte han i alla fall. Det var en rolig typ. En indisk man som spenderade storre delen av var dopforberedelse med att prata om hur viktigt amning ar!!! Han var utbildad psykolog med, och snackade mycket utevecklingspsykologi. Det var helmysko, men kul faktiskt.

  • Påskkyckling

    Ahöst, alltså jag tror att arvsynden har varit en del av den lutherska läran också, men jag tror inte att många präster i svenska kyrkan idag ser spädbarnsdop som ett sätt att "rena" bebisen. Snarare att vi är alla syndiga ("fattig, syndig människa") och att vi kan bli förlåtna för våra synder genom tron. Tanken bakom spädbarnsdop tror jag är att kyrkan välkomnar bebisen och att det liksom är gud som tar första steget. Sedan bestämmer barnet genom konfirmationen om han/hon vill bekräfta dopet eller inte.

  • Påskkyckling

    Och vad gäller den mer världsliga biten: Man kan spela in på två kanaler samtidigt på tivon, men inte på den enklaste sorten. Vi skaffade först den billigaste, men bytte sedan till en där man kan spela in från två kanaler samtidigt eller spela in på en kanal och titta på en annan.

  • morsigne

    jag bor för tillfället i Usa med min man och son

  • AHöst

    Sa tolkade jag ocksa det Peony.

    Saken ar ju da den att jag mot min instinkt oppnade Pandora's box. Jag vill ha en dopklanning i oblekt lin med en sjomanskrage som jag sett hemma. Men med dollarkursen sa blir det lite dyrt.

    Jag kan bestalla tyg fran en kompis och jag bad sedan Henry's Farmor om hon ville se om det inte blir for mycket jobb for henne att sy en. Hon syr namligen valdigt mycket. Da fick jag forstass hora att den ska ju vara vit, etc etc. Hon ar ganska sa religios av sig. Vad ar mer pure an oblekt lin tycker jag. Men det gick inte hem. Jag visste att jag inte skulle ens fraga innerst inne. Varfor lyssnar man aldrig pa den dar rosten?

Svar på tråden USA trad