• Violina

    Fläskfilerecept/kycklingfilé?

    Är det någon som har något gott recept med fläskfilé eller kycklingfilé?
    Ska ha middagsbjudning med ett par vänner.

  • Svar på tråden Fläskfilerecept/kycklingfilé?
  • Pillson

    Indonesisk kycklinggratäng

    4 portioner

    4 st kycklingfileér
    1 grön paprika
    2 bananer
    3 dl mellangrädde
    1 vitlöksklyfta
    1-2 msk curry
    1 tsk sambal oelek
    1 dl Mango Chutney Hot
    salt

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 225°.
    Skär kycklingen i fina bitar och stek de så de får en fin stekyta. Strimla paprikan och skiva bananerna. Lägg allt i ett ugnssäkert fat.
    Vispa grädden och rör ner vitlöken, curryn, sambal oelek och chutney. Smaka av med salt.
    Bred grädden över kycklingen och sätt in i ugnen i 20 minuter.

    Servera med kokt ris och en sallad.

    skitsimpelt och så hinner du mingla med gästerna istället

  • pärla

    Jag har ett liknande recept:

    Fläskfié/kycklingfilé
    2,5 dl grädde, går bra med matlagningsgrädde eller vad man vill.
    4- 5 dl riven ost, efter smak
    2 bananer
    jordnötter ( efter smak)
    curry

    Skär filén i bitar och stek en stund, lägg på ungssäkert fat.

    Koka upp grädden, blanda i curry (efter smak), salt, peppar och ost, låt småkoka tills osten smält. Lägg jordnötterna på ´över köttet och häll på gräddblandningen, gillar man ost kan man toppa med det. Låt stå i ugn 225 grader ca 20 min.

    Serveras med ris ell taglitelle.

    Ett annat med kyckling:

    4 Kycklingfilé
    3dl grädde
    1-2dl chilisås
    fetaost, så mycket man vill, ju mer desto godare.
    Stek kycklingfilérna gyllengruna, lägg på ungssäkert fat.Vispa grädden och blanda i chilisås,fetaost ,salt och svartpeppar. Bred över kycklingen sätt i ugnen 225 grader ca 30-40 min.

    Servera med tagliatelle.

  • Wilja

    Det här är kanske ingen superfest måltid, men vi har bjudit på det nångång och då var det iallafall uppskattat!

    *Fläskfilé
    *Bacon
    *Chilisås
    *Vitlök
    *Olja
    *salt och svartpeppar

    Bryn filén lite snabbt, så den får färg, i en stekpanna.
    Ta upp den och linda in den i baconet.
    Blanda olja, chilisås, pressad vitlök och kryddor.
    (Hur mycket beror på eget tycke om hur starkt man vill ha)
    Pensla på blandningen på baconet.

    In i ugnen på ca 200 grader.
    Vänd på filén ett par ggr under tiden, så den blir jämnt stekt runtom, och pensla vid behov på mer av chiliblandningen.
    Hur länge den ska stå inne beror lite på hur välstekt man vill ha köttet.
    Vi gillar det välstekt och det brukar ta ca 40 min.
    Beror ju oxå på hur stor filén är såklart!!

    Jättegott med ex. klyftpotatis och en grönsallad till.

    ~Smaklig måltid~

  • Mistoffelees

    Här kommer mitt favoritrecept

    Kokoskyckling från Kenya

    4 portioner

    1 färsk kyckling, själv brukar jag använda 4 st kycklingfileér, eller fler beroende på hur mycket gästerna äter.
    1 gul lök
    1-2 vitlöksklyftor
    1 röd spansk peppar
    2 msk olja
    1/2 tsk mald ingefära
    1 tsk curry
    1 tsk salt
    1 tsk strösocker
    1 tsk rivet citronskal
    1 msk tomatpure
    2 dl kokosmjölk (brukar använda mera då jag gillar sås)
    2 msk hackad persilja, brukar använda den frysta.

    Dela kyklingen i portionsbitar. Skala och hacka lök och vitlök. Dela pepparn längs med, skrapa ur kärnorna ocgh skär den i tunna strimlor.
    Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i löksorterna, peppar ingefära, curry salt och strösocker. Rör om och låt allt fräsa i cirka emn minut.
    Bryn kycklingbitarna runt om och lägg i dem i grytan. Tillsätt citronskal, tomatpure och kokosmjölk.
    Lägg på lock och efterstek kycklingen i cirka 25 minuter. Rör ner persiljan.

    Servera med ris

  • Anne Yone

    Jag brukar göra lite olika, tycker det är jättegott att bara skära fläskfilén i medaljonger och steka med champinjoner. Tillsätta grädde, lite senap och syltlök. Till det brukar jag oftast göra klyftpotatis.

    Men godast tycker jag ändå det är att helsteka den! Den blir jättesaftig och god.

    Man bryner den hela filén i en stekpanna och sen sätter man in den i 200 grader i 20 min.
    Jag brukar salta och peppra ganska mkt före stekning med "4 sorters peppar".
    Men det är även gott att marinera den.

    Sen till det har jag stora makaroner (typ penne) och rödvinssås. (kan skriva in receptet på såsen om nån är intresserad)
    Jättejättegott!!

    Jag är inte så mkt för alla thai-recept..

  • KvastHilda

    Stek kycklingfilé, salta och peppra, slå på en massa grädde, ha i lite kycklingfond och krydda med dragon efter smak. Servera med ris.

    (Gillar inte heller thai - kokosmjölk smakar blä.)

  • camwae

    Detta är bara så gott!!

    LIME FILE

    500g fläskfile
    1 tsk salt
    smör att steka i
    1 dl vatten 2 dl creme fraiche
    2 msk konsentrerad kalvfond
    0.5-1 tsk sambal oelek
    1 tsk soya
    1 msk honung
    rivet skal +saften av 1 lime

    skär köttet i skivor och krydda med salt.
    Bryn dem i smör i stekpannan.
    Vispa ihop vatten,creme fraiche kalvfond,sambal oeleken,soyan honungen och lime skalet +saften i en låg vid gryta.
    Lägg i köttet och låt puttra i ca 5 min.
    Servera med ris eller potatis.

    mums mums.Lycka till!!

  • LilleSkutt

    SMASKENS!

    Inbakad fläskfilé:

    700 g fläskfilé (behövs ej så mycket)
    100 g smältost (typ cremé bonjour), paprikasmak
    2 dl creme fraiche
    2 vitlöksklyftor
    salt och peppar
    smördeg på rulle
    ägg

    ?Putsa filén, gnid in den med salt och peppar. Bryn filén i stekpannan (ganska mycket). Låt svalna.
    ?Hacka eller pressa vitlöken. Blanda den med osten och creme fraichen. Smaksätt med salt och peppar.
    ?Gör ett snitt längsmed fläskfilén, lägg den på smördegen, fyll ostblandningen i ?snittet?, låt det som blir över ligga kvar på smördegen (dvs använd all ostblandning).
    ?Vira in hela fläskfilén i smördegen.
    ?Pensla med uppvispat ägg
    ?Baka i ugnen 25 minuter, 225 grader

    TIPS! Man kan även skära upp fläskfilén i bitar och göra små ?portionspaket?, med några skivor fläskfilé samt en klick ostblandning i varje smördeg. Då kan man använda smördegsplattor! Dessutom behöver man ju naturligtvis inte ha just paprikasmak på osten?

  • Julia

    Jag är nyfiken på din rödvinssås, Anne Yone, har du lust att skriva ner det?

Svar på tråden Fläskfilerecept/kycklingfilé?