• Alexiaa

    Varför skaffa barn???

    Något jag tänkt på bara, diskuterade det igår med min kusin också...Varför skaffar man egentligen barn?
    Från början är det ju egoistisk tanke, för antar få tänker på framtida arbeten och liknande.
    Men är det för att slippa vara ensam, ha någon att ta hand och som kan ta hand om en själv som gammal, ha någon som står på dödsannonsen när man dör!
    Hur var det för er ni som valde att skaffa barn?

    Jag personligen blev gravid av"misstag" och hade inte planerat att skaffa barn faktiskt...men blev så ändå!

  • Svar på tråden Varför skaffa barn???
  • milla

    Barn är inget man "skaffar". Barn är något man får. Det är inte alla som kan bli gravida och få barn så man ska vara väldigt tacksam om det funkar.

  • bebbe made in italy
    Tina83 skrev 2008-01-06 14:58:48 följande:
    JAG är BÄST skrev 2008-01-06 14:56:34 följande: men man är ju lika mycket ego om man inte skaffar barn, då vill man ju bara ta hand om sig själv hela livet, och vill inte uppleva hur underbart det är att få barn
    Ja presis!! Men JAG ÄR BÄST har ju erkänt att hon är världens egoist nu då när hon skall skaffa barn, då borde ju allt vara frid och fröjd
    Jag har ett mirakel i min mage
  • JAG är BÄST

    Lady Sylvana

    "Själv skulle jag aldrig skaffa barn för någon annans skull än min egen, tycker man är lite korkad om man gör det."

    Sant. Jag skulle heller inte skaffa barn låt oss säga att min syrra ville/tyckte att jag borde skaffa barn för att hon anser att det ska vara så.

    Jag skaffar ju barn för att JAG VILL. inte för att andra tycker att man ska det.

  • Dorian Ertymexx
    Tina83 skrev 2008-01-06 14:58:48 följande:
    JAG är BÄST skrev 2008-01-06 14:56:34 följande:
    men man är ju lika mycket ego om man inte skaffar barn, då vill man ju bara ta hand om sig själv hela livet, och vill inte uppleva hur underbart det är att få barn
    Ah, men där föll du på eget grepp - "inte vill UPPLEVA hur UNDERBART det är att få barn" - med andra ord, det är litet som att ta droger, det är något man gör för sin egen skull för att ha det gött.

    Och nej, det är inte egoistiskt att skapa ett liv i en tid när miljön håller på att krascha, samhället blir kallare och olika otäcka grupper får allt mer makt. Jag vill bespara mina inexistenta avkomma dessa hemska framtidsutsikter. Om man ser ens egen roll som mamma som viktigare än att ens avkomma kanske dör i diverse katastrofer, utrensningar eller annat, ja, då får det stå för en själv. Jag är inte så grym själv.
  • Tina83

    Lady Sylvana skrev 2008-01-06 15:00:10 följande:


    tinaNu verkar du fatta vad folk skriver, man är lika mycket, och lika litet egoist oavsett om man skaffar barn eller inte.
    jo tack, det fattar jag.

    man är egoist NÄR man väljer att skaffa barn, när man väl fått barn är man, om man är en bra förälder, väldigt oegoistisk!!
  • FruSascha

    Det är en intressant fråga. Förr i tiden så "blev" det ju barn utan att man kanske ville. Men idag så kan man ju välja, och även när det finns preventivmedel och liknande så väljer ju folk att skaffa barn, så det är väl så att de flesta trots allt vill själva, det är nog vanligare än att folk får barn som inte vill.

    Egoistiskt vet jag inte om jag vill kalla det direkt eftersom jag anser att det är någon slags fortplantnings instinkt, och vi kan inte själva rå över våra instinkter, det sitter så djupt i oss att föra våra gener vidare. Inte tänkte jag då i alla fall på att det kunde vara kul att få besök på ålderdomshemmet sen

    Inte tänkte jag heller på att det var bra för människosläktets fortlevnad, eller att jag bidrar till den framtida försörjningen av arbetskraft och liknande. Det var inte heller därför jag skaffade barn.

    Nej för mig var det väl mest att man hade känt en slags tomhet och att det saknades något i livet om jag hade levt utan barn. Kanske egoistiskt, men jag tror att den tomhetskänslan är inbyggd i människan just för att vi ska vilja skaffa barn så att inte människan dör ut.

  • JAG är BÄST

    Tina83

    Livet kan vara underbart utan barn med . Har man inte barn så är det heller inget man saknar om man valt bort barn. Eller hur?

  • bebbe made in italy
    Tina83 skrev 2008-01-06 15:02:40 följande:
    Lady Sylvana skrev 2008-01-06 15:00:10 följande: jo tack, det fattar jag.man är egoist NÄR man väljer att skaffa barn, när man väl fått barn är man, om man är en bra förälder, väldigt oegoistisk!!
    Ja exakt som förälder får man alltid sätta sitt barn i första hand och sig själv sist och det anser då inte jag vara ego...
    Jag har ett mirakel i min mage
  • Tina83

    Dorian Ertymexx skrev 2008-01-06 15:02:19 följande:


    Ah, men där föll du på eget grepp - "inte vill UPPLEVA hur UNDERBART det är att få barn" - med andra ord, det är litet som att ta droger, det är något man gör för sin egen skull för att ha det gött.Och nej, det är inte egoistiskt att skapa ett liv i en tid när miljön håller på att krascha, samhället blir kallare och olika otäcka grupper får allt mer makt. Jag vill bespara mina inexistenta avkomma dessa hemska framtidsutsikter. Om man ser ens egen roll som mamma som viktigare än att ens avkomma kanske dör i diverse katastrofer, utrensningar eller annat, ja, då får det stå för en själv. Jag är inte så grym själv.
    man kan ju inte tänka som du, skulle din morsa o farsa tänkt så hade ju itne du funnits.

    klart jag var ego när jag ville ha barn.

    men som jag skrev nyss, färäldrar är de mes OEGOOISTISKA människor som finns!
  • Shorona

    Kan ju bara svara för mig själv.
    Klockan började ticka. Det föll sig väl bara naturligt för min del att skaffa barn.
    Men varför, om man ska gå in på andra skäl än min biologiska klocka, är väl för att man vill ha någon mer att älska, ta hand om och ha i livet.


    I Maj blir jag Fru Gillerström! Precis som sambon och sonen!
Svar på tråden Varför skaffa barn???