• Disan
  Äldre 23 Jan 16:07
  36425 visningar
  124 svar
  124
  36425

  Här finns det POSITIVA förlossningsberättelser för er som är rädda för att föda barn!!!

  Hej alla rädda och alla ni som faktiskt trivdes med att föda barn!!

  Jag är sååå urbota trött på alla dessa trådar med negativt innehåll, folk verkar älska att skryta om hur ont man hade när man födde barn, om hur mycket bedövning man fick, hur mycket man sprack och så vidare. Skrikandes Varför gillar kvinnor att skrämma upp varandra?

  Det första jag fick höra på jobbet när jag berättade att jag var gravid var : "Ja du, passa på att njuta, för snart kommer förlossningen och den är ingen lek minsann!!" samt "Har du tänkt på hur du skall klara av att föda barnet? Vet du hur ont det kommer att göra?" Etc etc....

  Är du också trött på sådant???

  Elaka kvinnor ombedes att hänga ngn annanstans, här inne kan vi som gillar att föda barn och vi som har positiva (även om det självklart kanske gjorde ont eller så!) upplevelser dela med sig av dessa!!

  Jag börjar med att klicka in länken till min förlossningsberättelse:

  http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-52/b66757.html

  Självklart gör det ont att föda barn, men herre gud, det är det bästa som finns!!! Jag älskar att föda barn och längtar efter den dagen då jag får göra det igen!! Med eller utan bedövning, det märker vi.


  Tänk att man kan vara så här lycklig!!
  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-24 15:20
  Ni som är gravida nu, vare sig ni nyss fått det efterlängtade (eller överraskande!) plusset på stickan eller snart är i mål: Glöm inte bort att hur själva förlossningen än kommer att gå, hur lätt eller svår den kommer att vara, hur mycket olika smärtstillande metoder ni kommer att testa eller inte testa: det kommer en stund då alla (ja, okej, inte ni som snittas, men använd fantasin så kanske man får ihop det ändå) då barnmorskan säger något i stil med: Krysta en gång till, så är huvudet ute! Som födande kvinna får man få superkrafter och tar i lite till, trots att man egentligen kanske inte orkar, så svider det till och sedan gör det inte ont mer. Istället känner man hur hela bebisens kropp fullständigt glider ur en, ofta med en ploppande känsla. Kanske kan man redan nu höra de första skriken, kanske den lilla prins/prinsessa inte ger ifrån sig ljud förrän den vaknat till lite, men en sak är säker: Man smälter när man för första gången får se sitt knyte! När barnmorskan slänger upp den lill* på magen eller bröstet och både mamma och pappa fullkomligt strålar av lycka.

  Är det inte värt lite smärta? Är det inte värt några sömnlösa nätter (om man har uttdragna värkar som jag hade) och total näringsbrist för att man inte orkat äta under den tiden..?

  Det är inte en lögn när mammor säger att man glömmer all smärta så fort bebis kommit upp på magen/bröstet. Det är verkligen så!
 • Svar på tråden Här finns det POSITIVA förlossningsberättelser för er som är rädda för att föda barn!!!
 • Äldre 24 Jan 11:38
  #11

  www.familjeliv.se/Bloggar-3-52/b21057.html

  Här kan ni läsa min positiva förlossningsberättelse. :)


  ***Mamma till Ina 060331 & Lillasyster BF 080421***
 • Disan
  Äldre 24 Jan 15:07
  #12

  Oj vad härligt att så många verkar tycka att detta var en bra idé!!!

  Ja, jag förstår verkligen inte att kvinnor gillar att skryta om vem som hade ondast... *kliar mig i huvudet*

  Ville också säga att om det är ngn som vill ställa lite frågor och sådant, så går det jättebra!! Svarar så gärna!!

  Nu skall jag läsa lite berättelser.


  Tänk att man kan vara så här lycklig!!
 • Åsa med 3
  Äldre 24 Jan 15:28
  #13

  Jag anser att jag har 2 st positiva förlossningsberättelser (1snitt & 1vaginal), MEN, de kan verka lite skrämmande för jag hade värkar i 4dygn...Vill bara påpeka innan nån läser att de värkarna jag hade var mer tröttsamma än plågsamma, så inget vidare skrämmande i sig, bara jobbigt...men man får ju lön för mödan om man säger så

  Trevlig läsning http://www.familjeliv.se/hem/asa_med_2/blogg.php


  BF 080408
 • smulan­666
  Äldre 24 Jan 15:57
  #14

  Disan.

  Tack för en otroligt givande läsning om din förlossning, nu ser jag fram emot min egen med stor spänning och hoppas den sätter igång snart (bf+4)
  Hoppas jag kommer att kunna ta fram dom här superkrafterna och tänka positivt.

  Kram C

 • buffyb­us
  Äldre 24 Jan 16:10
  #15

  sånt här gillar jag....!!! man läser så mkt negativt överallt....hela tiden...

  nu ska jag läsa massor av bra förlossningsberättelser.... tycker att min kommande förlossningsberättelse kommer vara bra oavsett hur det slutar....gäller och ställa sig in och vara possitiv...så klarar man nog det mesta...


  Längtar efter dig bebis
 • soli
  Äldre 24 Jan 16:19
  #16

  Hej!! jag längtar oxå till min förlossning ska ha mitt tredje barn i april...vissta gjorde det ont att föda men det är ju vad vi kvinnor gjort i alla tider...och ändå så föder man fler än ett barn(oftast i allafall )kanske för att det underbara ögonbliket som kommer efter en förlossning är magisk och man lätt glömmer hur ont man haft...jag säger nu inte att det är så för alla men jag tror det är viktigt att man ser det som är positivt och det är ju det lilla undret man gått och längtat efter hela graviditeten...det är ju så härligt...
  //kram sara

 • Ville Mor
  Äldre 24 Jan 16:24
  #17

  Delar gärna oxå med mig av min förlossningsberättelse, vill tillägga att jag innan precis som många andra var livrädd för att föda barn...
  Tror man kort och gott i efterhand kan säga att det blir aldrig som man tänkt sig!!!

  www.familjeliv.se/Bloggar-3-52/b87789.html

 • ann0rl­unda
  Äldre 24 Jan 17:28
  #18

  läser också bara bra förlossningsberättelser. förstår inte meningen med varför man ska skrämma upp sig själv genom att läsa de allra hemskaste.

  ser fram emot min förlossning efter att bara ha läst ett fåtal berättelser. jag hoppas verkligen att jag kommer få superkrafter och inte hamna i någon slags panik.
  men jag ska försöka bygga upp mitt psyke så det blir starkare!

  å det är ju tur att man bor i sverige. haha :)

 • Missre­d
  Äldre 24 Jan 20:24
  #19

  Vad underbart att läsa era berättelser, finns det fler positiva sådana. Jag njuter, det är så häftigt! Tack, ni peppar mig så!

 • Disan
  Äldre 24 Jan 22:41
  #20
  Åsa med 2 skrev 2008-01-24 15:28:38 följande:
  Jag anser att jag har 2 st positiva förlossningsberättelser (1snitt & 1vaginal), MEN, de kan verka lite skrämmande för jag hade värkar i 4dygn...Vill bara påpeka innan nån läser att de värkarna jag hade var mer tröttsamma än plågsamma, så inget vidare skrämmande i sig, bara jobbigt...men man får ju lön för mödan om man säger så Trevlig läsning www.familjeliv.se/hem/asa_med_2/blogg.php
  Ja, visst är det så!! Hade också värkar ett tag, men håller med dig, det var mer tröttsamt än smärtsamt. Man visste ju att man när som helst skulle få ut sin lilla knodd!! Dessutmom är ju ngr dagar ingenting i det stora hela!!

  Nu skall jag läsa din berättelse!!
  Tänk att man kan vara så här lycklig!!
Svar på tråden Här finns det POSITIVA förlossningsberättelser för er som är rädda för att föda barn!!!