• Lequisha

    Kranial synostos!

    Och min lilla hjälte opererades igår och det gick jättebra. Info på min pres kommer så fort allt detta är klart.
    Kram på er

  • Lequisha

    Hej alla. Har inte haft internet sen op pga flytt men nu är det igång.

    Allt har gått jättebra efter operationen. Vi låg inne från tors-ons, så en vecka totalt, varav 2 nätter på intensiven.
    Men nu, 2,5 vecka efter operationen leker Gabriel som aldrig förr och mår jättebra
    Så himla skönt att ha det gjort och inga komplikationer har det blivit heller. Får hoppas det fortsätter så.

    Det absolut jobbigaste var att vi inte var i Sverige. Allt var bra här oxå, men det hade känts lättare bland folk som pratar ett språk man förstår flytande.
    Ärret som ser lite annorlunda ut mot hur de gör i Sverige, läker jättebra.
    Håret håller på att växa ut redan och ärret kommer inte att synas. Man ser redan nu att det bara kommer bli ett tunt tunt vitt streck så det känns skönt.

    Har läst ikapp mig i tråden och håller tummarna för er som väntar på op!!
    Vill även tacka de som stött oss i detta. Massa kramar till er

  • Lequisha
    Lovali skrev 2008-02-19 12:10:31 följande:
    Lequisha: Vad härligt att höra. Vet hur skönt det är när det är över!Rakade de allstå honom? Jag blev jätteförvånad att dom inte gör det på Sahlgrenska, trots att de skar upp i sicksack från öra till öra så rakade det ingenting alls. Hur sitter hans ärr? Också öra till öra eller?Mvh Louise
    Tack, ja det är en riktig lättnad att ha det bakom sig nu.

    Ja, här gör de helt annorlunda. De rakade honom, så vi klippte av en tofs av hans hår innan som vi sparat.
    Och ärret är T format och ligger mitt på huvudet. Raka snitt alltså. Framifrån och från sidan syns det ingenting, bara uppifrån.
    Visst var det du som skrivit i min blogg?
    Fick internet påkopplat igår så jag läste det först då.
  • Lequisha
    Lovali skrev 2008-02-19 13:06:11 följande:
    Japp det var jag. Tror det var Sofia som tipsade om den.Vilken sorts sammanväxning hade din son? Hos min var den främre fontanellen sluten redan vid förseln./L
    Han hade sagittal synostos med övre suturen helt sluten. Främre fontanellen var dock öppen fortfarande, men inte så mycket. Det de gjorde var att ta bort ca 2 cm av skallbenet längs suturen.

    Läkarna gissade redan vid födseln att han hade kraniosynostos, så vi var väl förberedda.
    Han låg dessutom i pannbjudning vid födseln vilket tydligen inte är helt ovanligt vid kraniosynostos.
  • Lequisha

    Hej Adamus
    Min son opererades för bara 2,5 vecka sen och det är läskigt, men det gick jättebra.

    Lovali, ja det måste verkligen vart jättejobbigt. Både du och Clavi kunde fått mycket stöd och hjälp. Det har verkligen varit guld värt och jag är glad att jag inte satt här i Portugal ensam med mina funderingar och tankar...

  • Lequisha

    Hej alla.
    Ville bara ge en kram till alla er mammor ( och pappor om det finns nån sån här ) här i tråden!
    Visst är våra barn hjältar, men det är vi oxå

    Kram och trevlig helg på er.

  • Lequisha

    Usch, man får hoppas FL funkar bättre efter uppdateringen inatt. Funkar knappt för mig till och från varför jag inte är inne så mycket just nu.

    Men jag undrar om nån av er vet. Gabriel har fått nåt som ser ut som en svart pormask i ärret, mitt i. En liten svart kula typ som man känna. Nån aning om vad det kan vara?

    Kram på er alla

  • Lequisha

    Gabriel svullnade inte alls förutom lite i bakhuvudet. Vet inte riktigt vad det berodde på att han inte svullnade. Möjligen operationställningen ( han låg på rygg ) eller att inte gasnarkos ( som är den vanligaste ) användes.

  • Lequisha
    SofiaD skrev 2008-03-05 12:56:03 följande:
    Bra med tipsen om vad man ska tänka på inför vistelsen på avd! Tackar!Igår var vi alltså hos CL. Han behövde bara en blick för att konstatera att Oskar har sagittal synostos. Han kom inte med några nyheter, förutom att det borde ha upptäckts redan på BB att Oskar hade synostos. Jag var osäker på när det borde upptäckts. Det kommer bli op om 1-1½ månad, av CL eller PT. Helst skulle han opererats när han var 4 månader men tack vare bvc och deras inkompetens och nonchalans blev det ju inte så. Nu kommer han inte att kunna göra fjäderoperationen utan det blir en mer omfattande variant i stället. Det enda positiva är att det bara blir en operation. Vi gick runt en sväng på avdelningen och så också, och fick lite info om hur det fungerade där.
    Hej Sofia.
    Jag "beklagar" att det blir operation, men samtidigt är det skönt att det äntligen händer något. Det är så jobbigt att ha det hängande över sig att man ändå blir lättad på nåt konstigt sätt när det blir bekräftat.

    Det kommer gå kanonbra och tiden kommer rinna iväg fort, så snart är detta över och ni kan återgå till det vanliga igen.
    Kramar
  • Lequisha
    SofiaD skrev 2008-03-05 21:02:49 följande:
    Hej!!Hur har det gått med G nu efter op? Syns det någon förändring än? Tyckte han och Oskar hade väldigt snarlik huvudform. Har märkt nu de senaste veckorna att det blir allt tydligare på O, så det ska bli skönt när op är gjord.
    Kram!!!
    Ja, vi ser lite skillnad. Främst på sidorna som breddats lite. Vi var på återbesök igår och allt såg jättebra ut. Ärret syns knappt och det är ju bara 1 månad sen.

    Vi märkte oxå en markant skillnad på G sista tiden, att pannan blev mycket mer framträdande. Men det ska tydligen försvinna men det tar lite tid.
Svar på tråden Kranial synostos!