• Ann R

    Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)

    I den här tråden är vi ett gäng mammor som "tjôtar" och träffas ibland. Vi lärde känna varandra i januari 2005 då vi var gravida och fick sedan barn mellan maj och augusti 2005.

    Välkomna till nya tråden tjejer


    mamma till Alma 030127 & Agnes 050704
  • Svar på tråden Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)
  • Marisol

    Duktig Alma! Jag tror att barn slutar med blöja när de är mogna för det, det går nog inte att påverka speciellt mkt själv. Liv har ju slutat helt på dagarna men återgått till blöja på nätterna. Dels kissade hon i sängen några gånger och dels sov hon oroligare. Jag tror inte hon kunde slappna av så bra så vi väntar ett tag till med nattblöjan.
    Apropå tumsugning så sög jag på tummen ända tills jag var åtta år och jag har inga problem med tänderna;)

    Idag är Unn med i tidningen. Gå in på www.corren.se om ni vill se!

    Springcykel vet jag inte ens vad det är om du inte menar en sån där silvrig med små hjul men de är väl för lite större barn tror jag.

    Ulrika! Har lillebror fått något namn än?

    Trevlig helg alla!

  • Kvirre

    Sitter här med en sovande Elmer på magen. *mys*

    Vad kul att se Martina! Och vilken sötnos!

    En springcykel ser ut som en vanlig cykel fast utan trampor.

    Jag tror inte att det går att locka Edvin att sluta med nappen med hjälp av en present. Vi har en bok där en flicka slutar, hon vill ju vara en stor flicka. När vi läste den sa E bestämt "jag är INTE stor!"

    Jo, det låter verkligen som att ni ska ha en lugn sommar, Ann.

    Härligt att se bebisen Jenny.

  • Ann R

    Vad roligt med inslaget Martina och en skön bild på söta Unn

    Jenny springcykel = kanonbra tycker vi.

    Alma hade den från 3 års ålder och Agnes tog över den redan när hon var 2 år. Jättebra sätt att lära sig balans. Den är mycket lättare att ta sig fram på än en liten 2-hjuling med stödhjul. Alma lärde sig fort att cykla på 2-hjuling när hon var 4½ år och jag tror att springcykeln hjälpt till.

    Se här kan de se ut Martina. Man sitter på sadeln och sparka sig fram med fötterna. Så dyr som denna på bilden behöver de inte vara. Vi hittade vår på Toys r us och de h¨ller ju så småsyskonen kan ärva.

    www.leksakerutangranser.se/leksakerutangranser/images/shop/redbike_.jpg

  • Marisol

    Angående napp så slutade Liv i våras. Jag blev så trött på allt tjat om nappen (nej inte den röda, du ska hämta den rosa, nej den gula etc;). Liv fick ett paket med trosor och ett linne i (som stora tjejer har) och en semla med ett tomtebloss. Första natten var hemsk, ingen av oss sov och Liv vrålade verkligen ut sin ilska. Andra natten var lite bättre och sedan slutade hon fråga efter nappen. Däremot lekte hon väldigt symboliska lekar med sina dockor. De hade osynliga nappar som trillade ut så fort jag rörde dockorna;) Jag tror inte att barn släpper nappen frivilligt i första taget utan man får nog ta en fight om man inte vill vänta ett par år till.

  • Minismamma

    Stort grattis Martina till Unn! Skönt att höra att allt gick bra när hon anlände till världen under så stor dramatik!

    Lillebror har nu fått sitt namn och skall heta Vilmer. Anton är jättekär i sin lillebror som han vill skall vara med överallt. Så det känns bara bra. Trotsar däremot mot oss utan dess like men det börjar lägga sig något nu. Har varit småkämpigt dock.

    Anton har varit helt tokig i sin napp och pratat om den i tid och otid vilket fått oss att tröttna. Han har bara fått ha den när han sover men tjatat om den i tid och otid däremellan och precis som Liv velat ha vissa färger och vissa nappar vid vissa tillfällen. Så efter att ha pratat om det ett tag så frågade vi Anton i veckan om han ville lämna napparna till Lisebergs kaninerna och sedan välja vad han ville i leksaksaffären. Han tyckte det var en bra deal så i torsdags var vi på Liseberg och lämnade napparna. Befarade krig första natten då han aldrig somnat utan napp och vaknat på nätterna om den trillat ut men det gick jättebra. Han frågade efter den när han somnade och någon gång under natten men vi förklarade bara att kanin bebisarna hade dem nu och att vi kunde ju inte ta napparna ifrån dem. Och han köpte det och har sedan inte frågat efter dem alls. Det enda som är är att han har lite svårare att somna på kvällarna men om det beror på napparna eller ljuset och värmen är svårt att säga.
    Väl i leksaksaffären i fredags så testade han sig igenom sortimentet men kunde inte bestämma sig och ville åka tillbaka en annan dag. Tittade bla på en springcykel som var väldigt poppis.

    Blöjan är svårare att få bort däremot. Anton kissar utan problem och säger till när det behövs på toaletten. Inga problem. Men han har stora problem med hård mage och bajsar hur många gånger som helst per dag och vi får ingen ordning på det trots mediciner av olika slag för att göra honom mjukare i magen. Det gör honom rädd för att bajsa på toaletten och vi får då svårt att hålla koll på honom när han behöver bajsa och inte. Men vi jobbar på det!

  • Marisol

    Vilmer är jättefint Ulrika! Jobbigt med hård mage, det gör jätteont ju:( En gammal klasskompis till mig fick gå med sin son till en "bajsterapeut";)) på Östra sjukhuset för han vågade inte bajsa överhuvudtaget utan höll sig i flera dagar. Jag tror att det hjälpte jättebra men så illa låter det inte som ni har det.

  • Ann R

    Vilmer var var ett fint namn till lillebror.
    Ulrika vad menar du med trotsar, det känner jag inte igen

    *pust* det är en hel del av den varan här vissa dagar.

    Idag tog vi bort dagvilan = Agnes slocknade 17.45 för kvällen.....hmmmm undrar hur tidig morgon det blir. Nåja, nu har vi betsämt för att ta sakerna i denna ordning

    * bort med vilan ~ NU
    * bort med blöjan ~ SEMESTERN
    * bort med nappen ~ SENAST TILL JUL

    Igår gjorde vi Liseberg. Jättekul & jättevarmt! Jag ääälskar att åka BALDER, den är verkligen urkul. Alma gillade mest Cirkusexpressen och Agnes gillade allt hon fick åka, men stoltast var hon efter Flygplanskarusellen.

  • Ann R

    Kan efter 2 dagar konstatera att utan dagvila går utmärkt. Igår somnade hon utan krångel 19.20 och sov till 06.20 imorse. Än så länge verkar det ha haft positiv inverkan på hennes sömn.

  • Jenny

    Låter härligt Ann - håller tummarna att det håller i sig så ni alla får sova gott framöver!

    Vi har annars haft en rätt intensiv helg. Pysslat massor med trädgården (även om det kvappt syns ändå... suck vad mkt det är att göra!) varit och badat, varit på Liseberg och haft gemensamt barnkalas för alla barnen i föräldragruppen. (Dock inte hemma hos oss, vilket kändes rätt skönt.)

    Vi har pratat en del med Alice om att lämna napparna till kaninerna på Liseberg och nu när vi skulle dit så var hon superbestämd att hon skulle göra det. Själv var jag mer tveksam efetrsom hon är så nappig just nu, men hon hade bestämt sig så det var ju bra. När vi kom dit så var det inte lika roligt, dock. Problemet var att hon fortfarande, precis som förra året, var lite rädd för kaninerna. Skapade ju lite problem... Fundersam Så napparna fick följa med hem igen, men hon säger att hon ska lämna dem nästa gång. Hoppas det går bättre då. Kanske kan vi locka med oss nån kompis till henne som inte är rädd så det kan gå bättre...


    Mamma till Alice 050510 + Pyret BF 081031
Svar på tråden Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)