• Ann R

    Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)

    I den här tråden är vi ett gäng mammor som "tjôtar" och träffas ibland. Vi lärde känna varandra i januari 2005 då vi var gravida och fick sedan barn mellan maj och augusti 2005.

    Välkomna till nya tråden tjejer


    mamma till Alma 030127 & Agnes 050704
  • Svar på tråden Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)
  • Kvirre

    Frida: Är det i en sjalmonter du ska stå? I så fall kommer jag och provar sjalar hos dig.

    Martina: Bitvis är det skitjobbigt att ha två barn, speciellt med en Edvin. Men samtidigt är det helt underbart med två och jag kan slappna av och njuta bebis mycket mer den här gången. (Jag var också jättenervös och orolig innan.)

  • Minismamma

    Morsning korsning!

    En trött hälsning kommer här från hon som hoppas att det är som två barnsföräldrarna säger. Dvs att det är jobbigare att vara höggravid än att ha två barn. För med en månad kvar av graviditeten undrar jag om jag överlever annars.
    Jobbar min sista vecka med heltid denna veckan ooch jobbar de kommande veckorna 60%, kommer vara ledig torsdag-fredag, för att sedan vara ledig helt ett par veckor. Kan dock erkänna att jag lite känner mig som en skurk som tänker ha Anton på dagis större delen av tiden. Anser dock att annars får jag ju ingen vila alls och meningen med att vara ledig är ju att kunna vila och få lite energi till familjen på kvällar och helger. Och det får jag inte annars. Skulle tro att jag delvis är rätt trist att leva ihop med nu både som fru och mamma vilket kanske kan minska något bara jag får vila.
    Och nej hemofilus influensan jag dragit på mig släpper inte helt så delvis är jag väl helt slut pga kroppens krig mot den. Väntar tills bebisen är ute innan de kan färdigbehandla den.

    Martina - låter bra att då blivit sjukskriven och verkar verkligen som du behöver det. Om man bara orkar vara och inget annat så är det nog verkligen kroppens sätt att säga ifrån att den behöver just bara vara ett tag för att komma ikapp.

    Ni som tar ner träd - skicka träden till oss! Vi har ju ett helt nybyggt hus vilket är skönt iofs. Dock innebär det att det helt saknas växtlighet på tomten så när som på det vi satt själva (gräs, häck och ett par buskar). Och det tar vääääldigt lång tid innan en trädplanta blir ett träd kan jag lova. Saknar träd så jag tror jag blir tokig periodvis. Allt är bara platt, platt, platt. Vi skall köpa ett par träd i år har vi tänkt men skall försöka satsa på ett eller två som är större redan från början men då även betydligt mycket dyrare kontra mindre som är billigare men som inte kommer bli stora udner min livstid.

    Baby barn mässan - tänkte faktiskt gå på den imorgon em och bara softa runt ett tag. Frida - vad är det för monter du står i? Måste ju vara en gravids privilegie att kunna smita från jobbet ibland.

    Jessica - läskigt med olyckan men väldigt skönt att allt gick bra. Förstår verkligen att ni blev chockade.

    Jenny - stort grattis till bebisen i magen och att du verkar börja må bättre. När är det beräknat att den skall komma?

  • Jenny

    Håller med Ann om att det jobbigaste är när trädet väl ligger ner! Vi har några rätt stora björkar som vi vill ta ner men det får bli när vi har ork. Våra planer för huset kommer ju lite på skam iom att jag mår så kasst. (Trodde det började vända, men känner mig tom sämre denna vecka) Dessutom håller ju mina föräldrar på att bygga om sommarstugan o vi har lovat att hjälpa till med det i sommar.

    Ser verkligen inte fram mot att vara höggravid i höst med en trotsig 3½-åring... Tycker det är tillräckligt jobbigt nu. Fattar inte de som skaffar 10 ungar - de måste ju ha toppengraviditeter!

    Jag ska inte till mässan, känner inte att jag orkar gå o trängas en hel dag.


    Ulrika- tycker du gör rätt i att låta Anton fortsätta på dagis. Passa på att ta igen dig! Jag har faktiskt fått en massa kommentarer om att Alice går på dagis nu när jag är arbetslös. Inte så att nån sagt rätt ut att de tycker det är fel, men kanske att de förutsatte att hon skulle vara hemma när jag ver det. Ska jag vara ärlig hade jag haft henne där mer än 15 timmar om jag fick.

    En liten annan fråga - när berättade ni för första barnet att h*n skulle få ett syskon?


    Mamma till Alice 050510 + Pyret BF 081131
  • Marisol

    Liv går på dagis 9-16 varje dag trots att jag är hemma och så tänker jag fortsätta att ha det även i början av min föräldraledighet. Sedan får jag se hur jag och Liv mår och anpassa tiderna efter det. Detta är ingenting som jag har dåligt samvete över för det är ju för att jag själv ska komma i form och orka vara en bra mamma resten av tiden. Så jag tycker verkligen inte att du ska tänka mer på detta Ulrika ;)! Folk har så mycket åsikter om allting och man kan ju aldrig behaga alla...

    Jenny! Vi berättade nog lite för tidigt för det är mycket tjat om lillasyster och jag försöker faktiskt tona ner det. Så mitt tips är att vänta så länge det går för Liv verkar grubbla mycket över detta.

  • Pippilångstrump

    Ulrika och jenny: kul att se er, ni hittade mig båda två, men inte avr det i någon sjalmonter jag stog då , idag blir det dock det.(vill inte skriva vad det avr, en blev avstängd för att hon hade länkat till just den sidan , men att länka till meandi är tydligen helt ok, fl är bra konstigt)

    Ulrika: det är jobbigt att ha två abrn, det är jobbigt att inte räcka till, men det är jobbigt på ett helt annat vis, när man är gravid orkar man inte och därför räcker man inte till, vilket givetvis gav mig dödåligt samvete och undrade hur det skulle bli. känns bättre att inte räcka till och att det inte är ens eget fel utan att man helt enkelt har två abrn, energin återvände iaf till mig väldigt snabbt, men å andra sidan avr jag till största del mig själv efter kanske en timme? Det avr bara vissa delar som gjorde lite ont och just det ja, de där jävliga eftervärkarna som blir värre och värre för varje abrn man får.

    Jag tycker det är jätteroligt att stå på mässan, har stått två dar nu och som sagt, idag blir det en annan monter. har träffat hur många människor som helst som jag känner/känner till och hur många saker som helst som amn skulle vilja köpa men plånboken räcker inte till, har faktiskt bara blivit en sam ännu och det var en till randig klänning(från ni vet var ) så attjag ahr i båda färgerna, tror det kommer bli en mössa eller två idag och sedan kanske en tränings/lekmatta, så kan jag bli av med degmagen och sitta skönt när man leker, plus att******grannarna slipper höra en legoback vältas över golvet, tror ni vi kan skicka räkningen till dem?

  • Ann R

    Jo Ulrika det blir bättre, precis som Frida säger självklart jobbigare med 2 än med 1, men inte så tröttsamt som att vara höggravid med en 2½-åring.

    Ja du Frida jag har inte heller fattat fl:s alla regler. Fick en varning en gång för att jag valt att svara anonymt i en tråd...andra fick vissta vara det men inte jag?????

  • Kvirre

    Ann: Fick du en varning för ett anonymt svar i en tråd där man kan svara anonymt??? Vi kanske ska välja en annan sida för vår tråd?

  • Ann R

    Det var ett bra tag sen nu så jag minns inte om TS var anonym, iaf fanns det andra än jag som svarade anonymt (TS hade ett känsligt ämne) kanske fick de andra varningar också som svarat anonymt. Man kanske inte kan det om TS inte startat tråden anonymt...?

Svar på tråden Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)