• Ann R

    Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)

    I den här tråden är vi ett gäng mammor som "tjôtar" och träffas ibland. Vi lärde känna varandra i januari 2005 då vi var gravida och fick sedan barn mellan maj och augusti 2005.

    Välkomna till nya tråden tjejer


    mamma till Alma 030127 & Agnes 050704
  • Svar på tråden Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)
  • Marisol

    Oj Jessica, vilken tur ni hade! Det är ju sånt man knappt vågar tänka på... Och hoppas verkligen att bebisen klarar sig! Min kompis fick ju tvillingar i vecka 27 i höstas och det har gått jättebra. Läkarna är otroligt duktiga på sånt och satsar verkligen resurser på de här barnen!

    Jajamensan, Liv har inte blöja ens på natten. Det här är verkligen ingenting som jag föreslagit för henne utan hon sa själv "jag har slutat med blöja" och så bara slutade hon helt att kissa och bajsa i blöjorna. Jag tog av den och det funkade! Hon måste ha fått idén från de äldre barnen på dagis.
    Idag har jag blivit helt sjukskriven i två veckor för både läkaren och jag tycker att jag behöver vila. Det känns skönt men svårt att släppa jobbet mitt uppe i allt.

  • Ann R

    Oj Jessica det var tur att det gick så bra som det gjorde, läskigt med olyckor i de hastigheterna. V 26 vilken chock för dem, stor som ett smörpaket men som Martina skrev de klarar ju bra av att rädda dessa barn numera så förhoppningsvis går allt väl.

    Ja du Frida det där kan vi nog alla känna igen oss i under vissa perioder. Det är slitsamt och man är trött samtidigt som ändå vill orka hitta på roliga saker.

    Här har vi slitit ute i trädgården. Vi har fällt 2 dubbeltstammiga granar på ca 7 meter och hållit på och röja upp efter det. Det blev en knôk-full container med granris. PUST!!


    mamma till Agnes 050704 och Alma 030127
  • Jenny

    Vad läskigt Jessica! Tur att det gick så bra iaf! Var själv med om en bilolycka för nästan 15 år sen och rädslan efter det lever fortfarande kvar.

    Känner igen det där från förra året, Ann. Vi tog ner tre stycken tremeters granar + en gigantisk 20-metersgran. Det blev en rejäl brasa kan jag säga...

    Känner oxå igen mig i det du skriver Frida. De senaste veckornas förkylning, illamående och trötthet har inte precis gjort mig till en rolig mamma. Måste säga att Alice faktiskt överlag varit riktigt snäll. "Mamma måste vila magen", säger hon o hämtar filt till mig. Det har nästan varit jobbigt ibland när Christian kommit hem eftersom hon då gått upp i varv.
    Illamåendet har iaf börjat bli liiiiite bättre och jag orkar vara uppe på benen lite mer. Sakta men säkert...

    Annars har min bror fått en liten dotter o jag är så nyfiken på att se henne. Får se om vi åker upp till Örebro o hälsar på redan till helgen eller om vi väntar två veckor till.


    Mamma till Alice 050510
  • Pippilångstrump

    Jessica: usch avd hemskt.
    Håller tummarna för din kompis dotter.(om jag minns rätt är flickor mer levnads starka) En av mina bästa vänner har en son född i v 28, nu är hon gravid igen och alla håller tummarna för att denna bebis ska stanna i magen bra mycket längre än så. Har hört mycket av henne och hon har fortfarande inte kommit över de där månaderna av total maktlöshet på NEO.

    Linda: japp vi samsover fortfarande. Jag ser inga problem med själva samsovningen, mer bristen på sömn.

    Martina: käktänderna har brutit igenom nu, så det var förhoppningsvis bara tänderna som spökade, han avr illröd i tandköttet också.

  • Kvirre

    Linda: Usch vad jobbigt för din kusin. Har du hört hur det har gått för den lille som lever?

    Martina: Vad härligt att Liv är utan blöjor! Och skönt att det gick så smidigt att sluta.
    Känner du att du har kunnat släppa jobbet och vila?

    Frida: Jobbigt att inte få sova. Här sover Edvin sämre än Elmer för tillfället.

    Jessica: Hur har det gått för din kompis dotter? Läskigt med sladden, ni måste varit rejält skakis.

    Jenny: Skönt att du blivit lite bättre i alla fall.

  • Kvirre

    Är det någon som ska till Baby barn mässan i helgen? Jag tänker nog åka dit på lördag.

  • Marisol

    Ann! Även om det såklart är mycket jobb med en trädgård så är jag lite avundsjuk. Tänk vad skönt att kunna gå ut utan att det blir en stor grej. Särskilt nu på våren.

    Jenny! Jag funderade lite på att gå men sedan rann det ut i sanden. Men det verkar jätteskojigt! Hur går det med lillebror förresten? Hur mkt går Edvin på dagis?

    Dessvärre är jag så slutkörd att jag inte kan njuta av min sjukskrivning. Hade ju velat ligga i soffan och läsa böcker, göra gipsavjutningar av magen, hämta Liv tidigare på dagis etc. Istället måste jag tvinga mig upp för att hinna lämna henne innan frukosten och sedan ligger jag mest och stirrar i taket hela dagen och oroar mig över hur jag ska orka med en bebis också... Kan man ångra sig nu ;)?

  • Karlin

    Ann och Jenny: Ni kan få komma hit och ta ner en ek, storlek gigantum - ni verkar ha vanan inne!

    Jenny, hittills har det gått bra med den andre tvillingen, så vi får tro att han är frisk.

    Martina, jag tyckte att det var 100 ggr jobbigare att vara höggravid och samtidigt ta hand om en 2½-åring än att ha en 2½-åring och en bebis! Det kommer att gå super, så sluta oroa dig och börja läs böcker istället!

    Hade först tänkt gå på Baby-/barnmässan på fredag, men istället kommer det hit en fotograf och fotar barnen - ska bli jättekul!

  • Pippilångstrump

    Jenny: mig hittar du i en monter , ska tom stå för två olika företag

    Martina:att vara höggravid är jobbigt, jobbigare än vad man tror när man är där. jag började tex tycka att jag var förfärligt lat och inte orkade något, först efteråt fattade ag att ajg inte är så hemsk alltid utan bara då.
    det är jobbigt med en bebis, men det avr först efteråt jag fattar du jobbigt det avr, hur onödigt det är att springa till dagis med två gallskrikande barn(bärandes på båda och en vagn att köra), jag skulle helt enkelt ha skitit i det och tagit det lugnt och kommit för sent.
    Men som amrtina skr3ev, det är jobbigt att vara gravid

  • Ann R

    HaHa tror inte det Linda. Att ta ner trädet är inte det jobbiga det är när det ligger på marken som det börjar...få bort alla grenar, stycka upp det, flytta undan det från trädgården mm. mm. Vi har 2 bamsegranar till men de får vi ta nästa år för nu vill vi ägna oss åt att fixa med altanen.

    Martina det är en mycket större lyx än jag kunde företsälla mig t o m med egen trädgård. Vi bodde ju rätt barnvänligt innan men här kan jag fixa middag inne efter dagis med ytterdörren på vid gavel och Alma och Agnes är ute själva. Hittills har de inte lämnat vår trädgård så det är kanon. Ska bli njutbart med vår och sommar och utnyttja utsidan ännu mer.

    Jag hade också så svårt att fatta hur jag skulle klara att ha 2 barn särskilt inför att Anders skulle börja jobba igen (och han är ju borta en hel del) men det har ju gått bra. Självklart stressigt vissa gånger och jobbigt för att man vill ge båda 100 % men man fixar det bättre än vad man kunde tro.

    Baby-barn-mässan blir det inte för mig heller. Jag tycker det är kul, men har lite annat i helgen.


    mamma till Agnes 050704 och Alma 030127
Svar på tråden Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)