• Ann R

    Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)

    I den här tråden är vi ett gäng mammor som "tjôtar" och träffas ibland. Vi lärde känna varandra i januari 2005 då vi var gravida och fick sedan barn mellan maj och augusti 2005.

    Välkomna till nya tråden tjejer


    mamma till Alma 030127 & Agnes 050704
  • Svar på tråden Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)
  • Marisol
    Karlin skrev 2008-05-26 20:57:03 följande:
    GRATTIS MARTINA!!! Men oj, vilken superkvinna du är!!! Det är ju nästan en tidningshistoria. Vad skönt att allt gick bra i alla fall, men det låter ju helt otroligt att det kan gå så fort! Hur fort kommer det inte att gå med nästa barn då?! Mysigt att Unn äntligen kommit till er i alla fall, så du slipper vänta mer!
    Tidningen ringde och frågade om de får komma hit och ta kort på Unn imorgon bitti och vi sa ja för det är ju en rolig story;) Kan visa er sen. Imorgon åker vi hem till Gbg igen så Liv kan komma igång med dagis etc. igen.

    Om jag mot all förmodan skulle få fler barn i framtiden så kan man göra så att man sätter igång förlossningn lite tidigare så man slipper riskera att föda ensam hemma. Men jag känner mig väldigt nöjd med två friska barn så detta är ingening som oroar mig.
  • Ann R

    GRATTIS Alma 3 år

    Ja Martina det är ju lite kul ändå att ha en sån historia om sin födelse eftersom allt gick bra. Det blir en födelseannons modell större kan man ju säga

  • Ann R

    Jenny vi får hoppas att du haft vattkoppor. Det är ovanligt att det blir farligt för bebisen i magen även om man får det som gravid läste jag, men man ska alltid kontakta MVC. Man kan kolla om man har immunitet mot det genom ett blodprov.

  • Pippilångstrump

    Martina: min mosters 3:e kom i köket och min morbror var väldigt orolig för detta inför 4:an, de åkte in flera gånger innan det hade startat på riktigt just för det kanske hade startat. Min moster har berättat att med Nils tog det längs tid

    Jenny: duhar mina tummar. Men visst är det vid förlossningn det är fariligt?

    GRATTIS Alma i efterskott

  • Karlin

    Alma tackar för gratulationerna!! Vilken koll du har på födelsedagarna, Jenny! Jag får nog tyvärr erkänna att jag tappat de flesta datumen...

    Typiskt med vattkoppor, Jenny! Hoppas du redan haft det.

    Kul med tidningsartikel, Martina! Hoppas hemresan går bra.

    Lagom till sin 3-årsdag slutade Alma med nattblöjan. Frågade i måndags om hon ville sova utan blöja och det ville hon och nu har det gått två nätter utan några olyckor. Känns bra!

  • Kvirre

    Jag får en påminnelse i mobilen varje gång någon fyller år, så det är inte så svårt. När det gäller folk som jag ska skicka kort till så får jag en påminnelse om det också.

    Vad skönt att Alma slutat med nattblöjan. Vet inte hur vi ska göra för Edvins blöja är rätt fullkissad på morgonen.

    En annan sak som jag har ångest för är att ta bort Edvins napp. Han älskar den! Han skulle helst ha den i munnen dygnet runt, men får bara ha den på natten. Vet inte alls hur vi ska göra, men det känns som att det är dags att ta bort den nu för tandläkaren sa att det syntes på hans tänder att han använder napp.

  • Karlin

    Då är jag impad över att du har lagt in alla födelsedagar i mobilen, Jenny!

    Almas blöja har också varit helt fullkissad varje morgon, men hon har nog kissat bara för att hon kan. Hon dricker ju fortfarande välling varje kväll så jag trodde att hon behövde kissa flera gånger per natt, men nu när vi tog bort blöjan visar det sig ju att det inte alls är nödvändigt. Det är inte heller så att hon springer direkt till toaletten på morgonen utan det har gått någon timme innan hon går dit. Men det är nog en mognadsfråga också - testa med Edvin så får ni se! Om han vill själv vill säga...

    Napproblemet har ju inte vi, men däremot har hon ju sin tumme. Fattar inte hur man ska få henne att sluta med den... Tandläkaren sa dock inget när vi var där om att det syntes på tänderna, men man vill ju ändå inte att hon ska suga på tummen hur länge som helst. Det funkar inte att locka med någon leksak som han jättegärna vill ha?

  • Ann R

    Här kämpar vi med att motivera Agnes att vilja släppa blöjan på dagtid....det går inget vidare. Det känns som att det blir ett projekt under semestern när hon är hemma med oss. Jag tror däremot att vi tar både dag- och nattblöja i ett svep. Morgonblöjan är i princip alltid torr.

    Åh nappen ja...samma läge här hon äääälskar nappen. Det dagis hon har gått på har tillåtit dem ha nappen (urdumt) men fr o m måndag börjar hon på samma dagis som Alma och där blir det inte så. Vi tar nog den med på semestern....tjo ho...låter som vi kommer ha en lugn och avkopplande sommar Dessutom ska dagvilan bort under semestern. Stackars Agnes!! Hon får det nog kämpigt, men jag är helt öertygad om att hon är redo för allt detta.

  • Jenny

    Alice har varit utan blöja på dagtid sedan i julas, men hade den inte hemma heller under hela hösten. Men nattetid kommer det nog att dröja ett tag än. Vi testade två nätter för ett par månader sen, och första natten gick utan problem, men andra natten kissade hon ner allt två ggr i sömnen. Så vi insåg att vi får vänta lite och det känns inte som nåt stort problem.

    Vi har oxå napproblemet här. Alice har gärna nappen dygnet runt. Har sett att barnen på dagis får ha napp, men Alice har det inte där, utom på vilan. Sova på dan kommer hon oxå få fortsätta med, hon behöver ofta det och det brukar inte störa nattsömen. Dessutom är det så skönt för mig att få en liten paus...

    Vi var på UL i tisdags och fick se bebisen vinka lite till oss. Eftersom jag knappt har mage än - vet man inte om det ser man det inte - känns det ju bra att få se att det faktiskt var en liten där inne!


    Mamma till Alice 050510 + Pyret BF 081030
  • Kvirre

    Springcykel! Vad har ni för erfarenheter? Är det en bra treårspresent tro?

Svar på tråden Nätmammorna hänger kvar sen januari 2005 :-)