Inlägg från: Sthlm74 |Visa alla inlägg
  • Sthlm74

    30+ are som väntar barn i mars 2009

    Godmorgon!!
    Oj vad ni hunnit skriva mycket idag redan (kul!). Jättebra med alla boktips. Har inte köpt någon bok än men ska nog köpa "Mammapraktikan". Min man har också pratat om att han vill ha lite böcker om barn så han kan börja förbereda sig mentalt.

    Övrig status idag: jag har samma approach som Jensa1973 = jag har bestämt mig för att hoppa över illamående som grav.symptom och det går bra än så länge (känner dock liiiite ibland, som går över om jag äter med en gång). Känns annars har jag tyvärr drabbats värre på det andra området: MOLVÄRKEN. FY vad jag har ont magen med jämna mellanrum. Får inte ens sova ordentligt utan vaknar t.o.m av att det gör så ont i magen då och då. Känns som en blandning av svår mensvärk och magknip!
    Orkar inte oroa mig för missfall nu utan hopppas att detta beror på att livmodern växer (blöder ju inget så det borde vara lugnt?). Och så är brösten ännu mer ömma nu (svullna?). Bröstvårtorna gör lite ont faktiskt...

    Fest på lördag igen; överraskningsfest för min svägerska och hennes man. Nu gäller det att smyga med att jag inte dricker alkohol. Eller så tar vi bilen och jag kör eftersom festen är utanför stan.

  • Sthlm74

    FruAhlander: är i 6:e veckan (v 5+1). Hoppas verkligen den här molvärken ger med sig efter ett tag, för jag sover verkligen inte bra på nätterna!
    Vi har berättat för mina 2 närmaste vänner + deras män (vi umgås mest med dem). Har en till jättenära vän jag troligen kommer berätta för snart, men resten ska vi försöka vänta med till efter v 12!

    Kattenfindus: bra tips! Ska kolla efter den boken också!

  • Sthlm74

    Jag vill absolut få veta om det är en kille/tjej! Fast bara för att jag är så nyfiken. Har hört om flera som fått veta vilken sort det blir på UL och sen kommer det ut något annat

    Sov lite bättre inatt - gjorde inte lika ont i magen. Känns som bysten börjat svullna lite nu också och de börjar de bli jätteömma!! Men Illamåendet verkar hålla sig borta än så länge (YES!!)

    Vilken butik har bäst SMÅ mammakläder. Jag har normalt storlek XS-S. Finns det väldigt små mmammabyxor tex. Börjar bli jobbigt att ha jeans utan att knäppa upp dem

  • Sthlm74

    Det är ett gissel att försöka dölja att man inte dricker alkohol nu i sommartider (känns som det dricks mer nu på sommaren faktiskt). Innan jag själv blev gravid så har jag ALLTID märkt och misstänkt graviditet när någon tjej avstått alkohol, om hon annars brukar dricka. Folk fattar vilken bra ursäkt man än kommer på (tex om är man riktigt sjuk så går man ju oftast inte på fest i vilket fall som helt).

    Om man verkligen inte vill att folk i ens omgivning ska förstå så är mitt tips att faktiskt ta ett glas vin och sedan låtsas dricka ur glaset (man för bara glaset mot läpparna men tar alltså inget i munnen). Sedan måste man på ett snygg sätt se till att det minskar i glaset efter ett tag (byt glas med maken/sambon, häll ut i smyg etc).

    Folk noterar mest vad som finns i glaset (vin/sprit); inte om man faktiskt dricker upp det eller ej...

  • Sthlm74

    Glömde ju säga "Godmorgon"!!
    Skickar hälsningar till alla från ett mycket soligt och varmt Stockholm!

    Sov riktigt uruselt inatt pga jag har så ont imagen med jämna mellanrum (molvärk/kramp). Hoppas den där värken går över snart för det är jättejobbigt att inte få sova ordentligt

  • Sthlm74

    Hej allihopa och hej till nyanlända! Kul med fler i tråden.

    Vill passa på att önska de som som går på semester idag en riktigt Skön Sommar!! Själv jobbar jag en vecka till, men hoppas den blir lugn så jag kan sluta tidigt om dagarna.

    Köpte förresten "Mammapraktikan"-boken i veckan. Jätterolig läsning!

    Läste att flera varit och träffat BM redan. Hos min BM (privat) så får man inte komma dit för det är dags för inskrivning, vilket för mig blir i v11.

    Inget illamående än, men magvärken kommer och går med jämna mellanrum. Riktigt jobbigt. Tror delvis att det även är tarmarna som spökar - jobbigt!!

  • Sthlm74

    Godmorgon!
    Själv så verkar det inte bättre än att jag kan lägga till "illamående" som ett av mina symptom *URK*. Drog igång i söndags och kommer och går nu hela förmiddagarna. Och jag som tänkt hoppa över det här med illamående!

    FruA; hoppas det inte är något, men är nog en bra att ringa BM om det ej går över till lunch. Sannolikt får du nog åka in och göra VUL. Själv plågas jag ganska mycket av växtvärken som verkligen gör ONT med jämna mellanrum. Men jag blöder inte heller så jag tror inte det är någon fara. Är mest jobbigt att det krampar så till och från så jag inte kan sova ordentligt.

    Jag är förresten nästan helt säker på att jag vill göra FVP. Jag är ju snart 34 år och vill verkligen veta att jag har ett friskt barn.

  • Sthlm74

    FruA: (som svar på fråga var det gör ont på mig). Ungefär var 3-4:e timme får jag som kramper mitt i magen, mellan blygdbenet och naveln, vilket bör vara där livmodern sitter? Då känns det verkligen som kramp och att hela magen drar ihop sig, det spänner och gör jäkligt ont. Känns ungefär som stark magknip. Emellan dessa attacker får jag det som mer känns som vanlig molvärk; det känns inte lika mycket, men sticker och drar lite varstans (på sidorna, utåt ljumskarna, mot naveln).

    Jag har själv ringt till flera BM och gynställen för att höra om jag bör komma in, men pga semestertider hänvisar nästan alla till gynakuten (där de sa att jag ska komma om jag får ännu mer on + börjar blöda). Så typ inget svar alls.... Så irriterande!

    Hoppas du får hjälp FruA. Jag har nu intalat mig att allt är ok så länge jag inte blöder och jag får försöka härda ut ändå.

    En fråga till alla; visst är det väl ok att ta 1 alvedon? Måste ta det för att kunna sova...

  • Sthlm74

    Skönt att du fått tid hos gyn FruA! Det kommer gå bra!!
    Var i Sverige bor du förresten? Jag bor i Stockholm och tycks inte kunna boka VUL någonstans utan blir ju bara hänvisad till gynaktuen.

Svar på tråden 30+ are som väntar barn i mars 2009