• Sthlm74

    30+ are som väntar barn i mars 2009

    Åh vad bra Jensa - saknade en sån här tråd! Hänger på här oxå!!

  • Sthlm74

    Glömde ju säga: GRATTIS ALLIHOPA till plusset!!!

    Tinatalle; jag plussade också i söndags! Sen dess har jag faktiskt gjort tot 3 grav.tester. Har så svårt att förstå/inse!

    Syptom: många är precis som det känns vid PMS/mens (tex ömma bröst) men bröstvårtorna är mycket känsligare nu. Det jag känt senaste veckan är stickningar och molvärk i magen, men inte som det brukar kännas vid mensvärk. Det "drar" mer och nästa svider till ibland. Måste vara växtvärken i livmodern? Precis som ni andra så får jag även jättesvullen mage om kvällarna.

    Har ni berättat för några, förutom er respektive?

  • Sthlm74

    Jag har en väldigt nära kompis som jag ska berätta för nu snart. Hon vet att vi försöker få barn och det gör även hon. Vi brukar skämta om att vi ska vara mammalediga samtidigt. Nu är jag dock rädd att hon ska bli stressad/pressad över att vi lyckades så snabbt så jag vet inte om det är bättre att avvakta? Råkar veta att hon har ÄL i helgen så jag kanske avvaktar till efter det (så de inte blir så stressade i verkstaden?). Vad tror ni?

    Sedan i söndags så har jag även fått sluta snusa (skäms lite över att jag gjort det, men lika bra att erkänna). Eller; jag har gått över till nikotinfritt snus och det går över förväntan VÄLDIGT bra!! Och nu har även min man, som snusat i över 15 år också gått över till nikotinfritt snus. Han vill vara duktig han också och försöka sluta nu när jag måste göra det.

  • Sthlm74

    Tintalle: jag förstår verkligen att du blir orolig!!! Men inget är kört än och det är inte ovanligt att man kan få lite småblödningar utan att det är någon fara. Så länge du inte får rent blod så ska du inte oroa dig (och finns ju de som har mensblödningar under hela grav. utan att det är någon fara). Jag håller tummarna för dig!!

    Har inte träffat min bästa kompis sen förra helgen, men tänker nog berätta när vi ses nästa gång. Sannolikt blir det "After Work" imorgon och jag bangar aldrig ett glas vin annars så det är ju rätt uppenbart även om jag inte säger något.

  • Sthlm74

    Jag håller fortfarande tummarna för dig Tintalle. Det måste automatiskt vara missfall för att det blöder lite. Men jag förstår absolut din oro!

    Jag vet inte exakt vilken vecka jag är i. Ska man utgå från senaste mens eller ÄL (om man vet exakt när det skedde?). Jag hade senaste mens 29 maj så utgår jag från det så är det 5v idag (går in i vecka 6), men det kan inte stämma. Ägget släppte 16 juni och räknar från denna dag så är jag på v4+3 (dvs bara i 5:e veckan). Eftersom jag kör med ÄL-tester + tempar så ser man i sin kurva vilken dag ägget släpper.

    Eftersom BF diffar på 4-5 dagar beroende på vad jag räkar så vet jag inte vilket datum jag ska sätta i vår BF-tråd!

  • Sthlm74

    Hej hej -kul att några fler hittat hit nu!

    Igår åt jag och maken middag med 2 andra par (mina bästa kompisar + deras män). Då var det bara att kläcka ur sig nyheten Men de blir nog de enda som får veta innan v12...

    Har jättejobbig molvärk i magen till och från som hållt på senaste dagarna. Känns verkligen som mensvärk! Är det någon mer än jag som känner av denna?

  • Sthlm74

    Skönt att höra att fler än jag har värk i magen! Det gör jätteont med jämna mellanrum, speciellt på nätterna (skumt?). Precis som Eri75 så har jag också "nyp" i äggstockarna och nojjig/orolig som man är så tänker jag genast "utomkvedshavandeskap".. Men då är det nog helt normalt?!

    Antar att det inte bara är jag som får sjukt svullen mage om kvällarna. Hur kan det svullna så när det inte finns något av direkt storlek att prata om därinne (typ 2mm läste jag)? Måste vara tarmarna. Kroppen är skum...

  • Sthlm74

    Morrn morrn!

    Jensa; vilken vagn har ni valt? Vi tänker nog köpa barnvagn när vi är i USA i september eftersom det ska vara mkt billigare där.
    Kommer nog köpa mammakläder etc där också. Än så länge går det bra med de kläder jag har.

    Pojke/flicka: jag kommer absolut försöka ta reda på könet. Är alldeles för nyfiken för att INTE göra det! Eftersom vi har många tvåäggstvillingar i släkten vill jag även veta så fort som möjligt om det är en eller två därinne. Kan man få ett UL innan vecka 18 och hur gör man??

  • Sthlm74

    Hej Anki och Louise!
    Lycka till på inskrivningen imorgon - hoppas allt går bra!

    Har inte köpt mammabyxor än, men nu sitter jag här på jobbet (kontor) och har knäppt upp jeansen i smyg för de trycker så mot magen .
    Jag har alltid varit ganska lite och smal, men när jag slutade med p-piller i våras så gick jag upp några kilon som jag inte blev av med. Och nu är det ju ingen idé att banta direkt... Bara att köpa större kläder helt enkelt!

Svar på tråden 30+ are som väntar barn i mars 2009