Inlägg från: Sthlm74 |Visa alla inlägg
  • Sthlm74

    30+ are som väntar barn i mars 2009

    Hej hej i tråden,

    Är så otroligt glad idag; fick nyss veta att min bästa kompis också är gravid och är bara 3 veckor efter mig. JÄTTEKUL!!!

    Jag har bokat in mig på en privat UL nu, ska dit nästa vecka. Vi har så många tvillingar i släkten på min sida och vi vill veta redan nu om det är en eller två därinne. Ska bli spännande att förhoppningsvis åtminstone få se ett litet hjärta picka då (förhoppningsvis två!)

  • Sthlm74

    Anki; verkligen jättetråkigt att höra!!

    Nidavi; välkommen tillbaka - åh vad roligt att höra att allt gått bra trots blödningar!

    FruAhlander; självklart håller jag er uppdaterade om vad som händer på UL nästa vecka.

    Har ni andra gått upp något i vikt?
    Jag har redan gått upp 2.5 kg upptäckte jag häromdagen. Låter inte mycket men jag är inte så lång och brukar väga drygt 50 kg normalt och nu väger jag över 54.. Midjan är helt borta och magen känns svullen och stor. Hoppas viktökningen stannar av lite snart för annars kommer jag se ut som barbapappa snart. Men så är jag ju verkligen jättehungring hela tiden

  • Sthlm74

    *snyft snyft* F-n nu är jag helt knäckt..... Provade just mina byxor, de jag jag har kvar som jag trodde jag kunde ha. INGA av mina jeans passar längre. Jag har fått världens största RUMPA!!
    Börjar jobba om 1,5 vecka och då kan jag inte gå omkring i lång tunika och leggings längre; måste ner på stan och köpa nya byxor. Det kan inte vara normalt att man ska behöva byta klädstorlek så här tidigt (jag är i v8+4). Jag måste helt enkelt blivit semesterfet!!

    Märtapärta; jag sitter alltså i precis samma situation. Lösning: köpa nytt tror jag. Är väl inte så bra att banta när man är gravid har jag hört... Fast man kan ju träna lite mer och gå längre promenader. Det ska jag göra!

  • Sthlm74

    Har precis varit på stan och träffat en kompis. Har inte berättat för henne att jag är gravid och har inte tänkt göra det förrän e v12. När jag mötte henne så tittade hon på mig och utbrast "oj, vilja jättetuttar du har fått. Du är gravid eller hur?!
    Alltså det funkar inte bra för mig att smyga med att jag är med barn... Jag erkände hur som helst, var för långsökt att ljuga.

  • Sthlm74

    Vecka; ja, beror på hur man räknar...
    Från senaste mens; då är jag i 9+3
    Från ÄL; då är jag i 8+6

  • Sthlm74

    Oj, tryckte för snabbt! Glömde lägga till hur jag mår.
    Mår väldigt bra måste jag säga. Mår knappt illa alls (bara om jag inte ätit på länge, dvs max 3h) och sen är jag ju ganska trött hela tiden. Molvärken i magen är inte alls så jobbig som tidigare heller. Ska jag klaga på något så är det att jag är så svullen och har blivit FET! Har verkligen gått upp för mycket redan. DUMT!!!

  • Sthlm74

    Idag har vi varit på privat UL..... och det fanns EN liten krabat därinne!! (dvs blir inte tvillingar...)
    Den var 2,4 cm lång, med litet pickande hjärta och den satt fint fast mitt i livmodern. Allt så jättebra ut. SKÖNT!!!

    Fast vad sjutton ska jag nu skylla min viktökning på med tanke på det bara var en krabat...
    Näe, får dra ner på kakor och godis helt enkelt (syyyyynd!!)

  • Sthlm74

    Hej tjejer, har varit bortrest i helgen, men ser att ni varit duktigt aktiva i tråden!

    Ser att det diskuteras hockey här? Jag är verkligen ingen större sport-fanatast, men vad gäller hockey finns det faktiskt bara ett lag; FÄRJESTAD!! , Jag bor i Stockholm sedan 10 år, men är liksom många andra inflyttad. Ni får själva gissa varifrån.....

    På torsdag ska jag och maken på inskriving hos BM och det ser jag fram emot (mest för att det blir lite mer verkligt då). Jag har bestämt mig för att be om att få göra FPV eller moderkaksprov. Min personliga åsikt är att jag inte vill ha ett barn ett kromosomfel och jag kommer ta bort det om proverna skulle visa det. Jättehemskt men jag hoppas verkligen inte att så är fallet. Nu blir jag dock 35 år först nästa år, men jag tror inte det är några problem för mig att få göra det. Är ganska vanligt här i Stockholm att göra FVP.

    Angående kläder så har jag köpt ett par nya jättesnygga jeans. Inte mammabyxor, utan jag köpte ett par G-Star i stretch-model med jättelåg midja. Kommer kunna gå upp många kilon utan problem i de brallorna! Min kompis har samma model och är i v32 och de funkar jättebra med hennes stora mage.

  • Sthlm74

    Grattis FruA!!! Skönt att höra att allt såg bra ut och att den lilla krabaten mår bra.

    Jag är på v10+0 idag. Insåg igår att jag nog sitter och läser på fel vecka hela tiden i min bok; "Mammapraktikan". Har för mig att flera av er härinne har den. Om jag är på v10+0 nu (dvs i "11:e veckan). Ska jag läsa på Graviditetsvecka 10 eller 11???

    Kan verkligen rekommendera de G-star jeansen jag köpte - otroligt sköna! Model 3301 tror jag det är. Är iallfall JÄTTEMYCKET stretch i dem (var därför jag köpte dem). De kostar 1.099kr. Kanske dyrt men de är väldigt snygga!

  • Sthlm74

    FruA; Tack!! Som jag misstänkte angående veckan i Mammapraktikan. Jag har läst på fel vecka hela tiden men då ska jag läsa på grav.vecka 10 (bebisv 8). Blir lurad av FL för här står att jag är i vecka 11 nu bara för att jag hoppat till v10+0. Man blir lätt förvirrad...

    G-star finns i storlek W31 och längd 32-34. Köp dem på JC så får du gratis uppläggning om de är för långa. Jag köpte en storlkek större än vad jag borde ha köpt så trots att de är i stretch har jag skärp, men jag vill verkligen kunna gå upp många kilon i mina jeans utan att behöva nya nu . Tipsar alltså om att köpa en storlek större än du brukar ha!

Svar på tråden 30+ are som väntar barn i mars 2009