• Dopup

    Hur länge ska ni vara lediga?

    Hej alla!

    Vi har tänkt dela på föräldraledigheten, eller rättare sagt inte föra över några dagar mellan oss. Så går tankarna nu i alla fall och ser därmed fram emot ett antal månaders ledighet med början i mars/april 06.

    Hur tar/tänker ni ta ut er pappaledighet? Allt på en gång eller sprida ut den med t.ex. någon dag i veckan?

  • Svar på tråden Hur länge ska ni vara lediga?
  • Xerxez

    Det handlar inte om att vara "lucky", det handlar bara om att bestämma sig.

  • Aquilon

    Helt sant. Tyvärr hade vi fått försaka allt för mycket om jag skulle kunna vara ledig så länge. Ser fram emot mina 2-3 månader i alla fall. Skall bli löjligt kul att strosa runt på stan med barnvagnen, turnera lekplatser, fika med vänner...

  • Xerxez

    Att bli pappa handlar om att försaka. Vilket är viktigast, prylar eller barnet?

  • Aquilon

    Om det vore så lätt som att avstå från lite prylshopping hade väl saken varit biff. Men nej, vi är inte beredda att flytta eller göra oss av med bilen... Misstänker dessutom att det kommer att medföra en hel drös nya utgifter att ha barn (i alla fall att döma av notan hittills - redan innan han är född).

  • Xerxez

    Du gör givetvis som du vill...

    Men jag tycker det är bisarr logik att först köpa en bil och sedan hänvisa till bilen när man tycker det är "för dyrt" att vara hemma med sitt barn. Eller en sommarstuga. Eller en båt. Eller något annat.

    Visst är det konstigt att kvinnor som tjänar mer än sina män aldrig för samma resonemang? Strange indeed...

  • Tobbe73

    Jag tänkte vara ledig i tre månader med start den 1 september. Det ska bli grymt skönt och eftersom jag har haft ett långt sommarlov så blir det en lång ledighet. När vi får nästa barn, om det nu händer, så tänker vi dela på ledigheten, alltså cirka 7 månader var. Vi valde delvis att köpa lägenhet på ett barnvänligt område istället för hus för att få ekonomi så jag kan vara hemma mycket. Jag hade tänkt att vara hemma hela hösten men min arbetsgivare satte stopp! Det ska bli så skönt, leka, busa, gå på stan och fika och träffa en massa mammor på Öppna förskolan .

  • Palleman

    I December ska jag vara ledig tänkte jag och 3 månader nästa sommar. Min sambo har tyvärr inget jobb (student) så vi har inte råd med att jag är hemma för mycket :\

  • Vinga1972

    Vi delar helt lika, ska vara hemma med sonen 9 månader vardera.

  • Dopup

    Kul att ni är så många som svarat på inlägget. Vi står fortfarande fast vid att vi inte ska ge varandra en dag, det är ju så från start om jag fattat rätt att man får hälften var och man sen får ge varandra dagar. Det är just det vi inte tänker göra :)

    En föreläsare som vad på FK visade en uträkning där mannen hade runt 23' och kvinnan 17' i lön. Om mannen skulle vara hemma förlorade man 500 kr i måndaden. Han undrade om det inte var värt det... och svaret på den frågan är ju riktigt enkelt: Yesss!

  • hansbagi

    Håller med den som sa att man borde planera sin ekonomi för att klara av att den som tjänar mest oxo är hemma, men jag inser att situationen är olika för alla.. Själv ser jag fram emot pappaledighet/fotbolls-VM nästa år..

Svar på tråden Hur länge ska ni vara lediga?