• Mandarin

    Svärmor ville ge bröstet som tröst..

    Jag har BF om några dagar och tangkat från när vår första barn var littet kommer onekligen upp då och då.
    När Amanda var 7månnader började jag skolan igen och min sambo arbetade inte en chans att vi skulle ha klarat ekonomin annars. Så vår dotter fick vara hos farmor tills hon var stor nog att börja dagis. Det fungrade jätt bra och jag är såå tacksam att hon gjorde detta för oss men en dag frågade hon mig om det var ok att ge vår dotter bröstet som tröst om hon var ledesn. Helt sjuk om någon skulle fråga mig. Enligt min vetskap har hon inte gjort det men blotta tangken får mig att må illa..
    Någon som varit med om något likande??

  • Svar på tråden Svärmor ville ge bröstet som tröst..
  • betsla

    Jag tycker det var en vänlig gest av din svärmor. Hon ville ju uppenbarligen att barnet inte skulle vara ledset och ville trösta... Jag har sett att många nämner napp... HAH! Jag känner ju i alla fall en liten tjej som inte skulle bli ett dugg tröstad om nån stoppade in en napp i hennes mun. Det skulle snarare bli ännu värre av den, så var inte så snabba att föreslå det.

    Men hade det gällt mig och min svärmor så skulle jag tackat men avböjt. Fast å andra sidan, skulle dottern bli alldeles otröstlig och inget funkade så skulle jag hellre sett att svärmor tagit till bröstet än att min dotter skulle gråta sig hes...

  • Monstermamman

    Nej fy bubblan vad äckligt rent ut sagt! Faktiskt.
    Sen får dom göra det hur mycket dom vill i andra kulturer, det rör inte mej i ryggen, jag lever här. Inte där i dom länderna där dom gör det.

  • Annie1982

    Men vaddå, så jag då som inte kunde amma av olika anledningar, är en sämre mamma då för att inget är som äkta varan??? Min son flaskmatades och får kram gos och napp som tröst vid behov. Han är en väldigt trygg bebis och den närhet man får när man ammar fick vi ändå vid flaskmatningen, man håller ju bebisen på samma sätt i princip.

    Skulle ngn kläckt ur sig den kommentaren till mig hade jag sagt upp kontakten med dem. Framförallt eftersom det inte funkade med amningen för mig och min lille son.

    Jag tycker inte att det är sjukt, men jag tycker att bara frågan är respektlös. Finns massa sätt att trösta en bebis på som inte involverar en tutte.

    Jag skulle inte vilja, som en bekant till mig, amma min tvååring dessutom in public. Istället för napp.

    Så nu har jag pratat av mig....

  • Katharina

    Annie: "Men vaddå, så jag då som inte kunde amma av olika anledningar, är en sämre mamma då för att inget är som äkta varan???"

    Läs igen!!!

  • Katharina

    Annie: "Jag skulle inte vilja, som en bekant till mig, amma min tvååring dessutom in public. Istället för napp"

    Vilken kränkande kommentar Vad har det med tråden att göra???????

  • Jenna82

    melles mamma - måste bara fråga en sak. När du skriver:
    "Men om jag inte hade möjlighet att amma mitt lilla barn som var beroende av tuttmjölken så hade jag föredragit en annan kvinnas bröst framför ersättning."

    Hur kan ett barn vara beroende av tuttmjölken om möjligheten inte fanns?? D går ju inte riktigt ihop.
    O varför e d sååååå himla hemskt med ersättning?? E d bättre att ett barn suger på en annan kvinnas bröst? Jag förstår bara inte. Och sen alla dom som e tvugna att ge sina barn ersättning, e dom såååå hemska då för att dom då istället inte väljer en annan kvinnas bröst för att d e "äkta varan"??

    Min sambo blev helt chockad då jag berättade om den här tråden. Han trodde jag skämtade. O d skulle man ju lätt kunna tro.

  • ahlcec

    Åh jag skulle känna mig supersvartsjuk om min bebis fått suga mammas/svärmors/min systers bröst. Mitt mammaego skulle fått sig världens knäck!

    Att det är sjukt eller äckligt tycker jag inte, och på ett sätt var det en fin gest. Men det känns som att det är vääldigt tabu och jag skulle tycka det var obehagligt att veta att någons annans mjölk fanns i min bebis (fast så har jag ju bacillskräck som yttrar sig på skitfåniga sätt också).

    Skulle det inträffa en katastrof eller så skulle jag själv ammat min bebis. Mjölkproduktionen kan ju komma igång igen. Fast skulle jag dö eller så, så fine. Då går det bra att amma henne. Om man nu måste.

  • Carisma95

    Det finns ju ni som ammar era barn till de blivit lite äldre (ca 2 år) och hävdar att det inte bara är ur mat-synpunkt utan även som TRÖST.
    Vad är då skillnaden om er svärmor vill göra samma sak....???

  • salj00

    Nu ammar jag inte längre, men OM jag gjorde det och sen dog, så skulle jag verkligen inte vilja att min man då lämpade över vår dotter på nån annan kvinna med mjölk i brösten. Finns ingen anledning att hon ska förlora båda sina föräldrar för att den med bröstmjölken dött.

    Fattar inte detta - finns det verkligen mammor som på fullaste allvar tycker att ersättning är så farligt att det är bättre att barnet helammas av någon annan? Vem kommer det barnet uppfatta som mamma då? Den vars bröst det legat fast installerat vid större delen av tiden - eller den som står brevid och vinkar? Jag hoppas att jag missförstått de inläggen!

  • luzorsus

    fan vad äckligt, jag hade inet vetat vad jag skulel äsga i en sån situation men skulel velat ryta ifrån och säga hu räcligt jag tyckte det var.................

Svar på tråden Svärmor ville ge bröstet som tröst..