• Mandarin

    Svärmor ville ge bröstet som tröst..

    Jag har BF om några dagar och tangkat från när vår första barn var littet kommer onekligen upp då och då.
    När Amanda var 7månnader började jag skolan igen och min sambo arbetade inte en chans att vi skulle ha klarat ekonomin annars. Så vår dotter fick vara hos farmor tills hon var stor nog att börja dagis. Det fungrade jätt bra och jag är såå tacksam att hon gjorde detta för oss men en dag frågade hon mig om det var ok att ge vår dotter bröstet som tröst om hon var ledesn. Helt sjuk om någon skulle fråga mig. Enligt min vetskap har hon inte gjort det men blotta tangken får mig att må illa..
    Någon som varit med om något likande??

  • Svar på tråden Svärmor ville ge bröstet som tröst..
  • vannah

    melles mamma- hon är din om du vill Vi umgås inte så ofta längre eftersom hon sa att hon egentligen inte kunde respektera min önskan att få fler barn- eftersom jag vet från början att jag måste välja bort amningen.

    Nåväl, det lägger sig nog...vissa perioder i livet har man fixa ideer.

  • Yiskah

    Tror mycket handlar om våra egna känslor. Visst skulle jag känna mig äcklad av bara tanken, men mest skulle jag nog få nån form av svartsjuka. "Mitt barn skall baske mig INTE suga på nån annan kvinnas tutte". Ungefär som om den skulle vara otrogen typ. Sen skulle jag också uppleva det som perverst faktiskt om svärmor eller annan släkting kom med det erbjudandet.

    I början när jag blev gravid så ville min fästmö också amma bebisen när den kommer. Hon har redan 4 barn sen innan och har alltså säkert inga problem att få igång amningen om hon måste. Det blir VÅRT barn, men för det första så har jag INGA alls sen innan och sen är det jag som är den biologiska mamman som burit på det inom mig i 9 månader och jag känner tyvärr att jag inte ens vill att min sambo skall amma. Hon kunde inte förstå varför, men har trots allt respekterat mitt beslut (tror jag *s*).

  • Viffy

    Yiskha: Jag kan hålla med dej om att det nog handlar mycket om våra egna känslor.

    Det är MITT barn och jag tycker amningen är något väldigt intimt och personligt som jag och mitt barn har tillsammans. Ingen ska komma emellan och bryta den intimiteten mellan oss. Det kommer ju faktiskt inte vara för evigt så varför ska man inte få kunna ha amningen i fred ens?!

  • Carisma95

    Det här var ett intressant upplägg tycker jag. Jag är också glad att min mamma/svärmor inte har kommit med förslaget (!) men blev ändå lite nyfiken på era reaktioner...
    Det diskuteras ju hej vilt om att det naturligtvis inte är/(eller är) "äckligt" eller "obehagligt" att amma en 2-åring. Ni som säger att de är det naturligaste i världen att amma/ge bröstet och att de inte BARA är för att ge mat utan också ge tröst; varför reagerar ni så starkt på detta och anser att det är "äckligt/onormalt"...??

  • Meli

    Jag tycker det låter helt oacceptabelt, skulle aldrig kunna agå med på något sånt, skulle inte ens orka som hon sa så till mig....

  • Espera

    Har inte läst hela tråden, bara TS första inlägg. Åh, det är så vidrigt, jag har också en svärmor som tror hon är Lisas extramamma på nåt sätt. Inte för att hon har sagt som TS svärmor, men hon beter sig som om Lisa är hennes lilla tjej och jag känner mig inte respekterad som mamma, och det är ju det inlägget handlar om. Bara en mamma ammar sina egna barn, det är väl självklart?!!!

  • hoppetossan23

    Fattar inte hur man ens kan tänka åt de hållet. Helt offatbart, behöver barnet tröst så finns ju napp.

    Jag skulle aldrig gå med på de i alla fall. Känns ganska äckligt! Urk!

    Ha det gott i solen!

  • J o Js mamma

    Bläää...
    Urk. Skulle ni andra kunna tänka er att amma någon annans barn?

Svar på tråden Svärmor ville ge bröstet som tröst..