• Mandarin

    Svärmor ville ge bröstet som tröst..

    Jag har BF om några dagar och tangkat från när vår första barn var littet kommer onekligen upp då och då.
    När Amanda var 7månnader började jag skolan igen och min sambo arbetade inte en chans att vi skulle ha klarat ekonomin annars. Så vår dotter fick vara hos farmor tills hon var stor nog att börja dagis. Det fungrade jätt bra och jag är såå tacksam att hon gjorde detta för oss men en dag frågade hon mig om det var ok att ge vår dotter bröstet som tröst om hon var ledesn. Helt sjuk om någon skulle fråga mig. Enligt min vetskap har hon inte gjort det men blotta tangken får mig att må illa..
    Någon som varit med om något likande??

  • Svar på tråden Svärmor ville ge bröstet som tröst..
  • Jenna82

    melles mamma: Men varför måste man ta till bröstet så fort ett barn blir ledset?? Som sagts tidigare så finns d ju faktiskt andra metoder till o lugna ett barn.

    Sen att dom gjorde d förr i tiden e ju för andra orsaker. Man kan ju liksom inte jämföra då och nu tycker jag. Det e ju en helt annan värld nu.

  • melles mamma

    jenna82-"Men varför måste man ta till bröstet så fort ett barn blir ledset?? "

    För att det är det vi har bröst till

  • Jenna82

    Nej bröstet e till för att ge mat, annars skulle d lika gärna kunna vara tomt i brösten.
    Men dom som inte ammar då, hur ska dom kunna lugna sitt barn?? Ska dom/jag ge sitt barn bröstet ändå även fast d e tomt i dom??

  • marna

    Heja melles mamma!!
    Detta kommer att bli en diskussions tråd ser jag

  • melles mamma

    jenn82- brösten är till för att amma med! AMNING= mat, vätska,smärtlindring, sömnmedel,stilla rädsla, tröst,närhet och MYCKET mer
    allt detta är bröstmjölk annpassat till .den är tunn först för att släcka törst, sedan blir den tjockare och mättar, sedan innehåller den lite smått och gott som både söver och ger smärtstillning! bra va!
    visst kan man trösta på andra sätt också. men då kan jag lika gärna säga "varför tröstar du ditt barn med gos och kramar, när du kan amma istället"?
    och självklartkan man trösta med snuttetutte som ej innehåller mjölk. det ärj u även sugandet och mammas doft och närhet som tröstar. Där av substitutet napp. Fast personligen så föredrar jag orginalen

  • melles mamma

    alinina- jo, kanske för att detta är ett diskussions forum vad gör du själv här? ominte diskutera`?

  • kissemjao

    näe... det är inte okej tycker jag att svärmor ger bröstet till mitt barn. amningen är knuten mellan mamma och barn (vad som skedde i grottorna för miljoner år sedan eller sker i afrika idag struntar jag i... det är helt andra levnadsförhållanden).
    mammas bröst är mat och tröst. andras bröst är bara bröst.
    man kan fylla ett barn med kärlek och trygghet utan att stoppa tutten i munnen på dem. du kan hålla dem nära, finnas till, prata, viska, vagga och vyssja... vad har vi annar vaggvisan till?

  • elinina

    men ja skojja ju bara flåt då.... ska genast gå å lägga mig

    själv får ja gå in till min son nu eftersom hans far verkar vara otillräcklig...

Svar på tråden Svärmor ville ge bröstet som tröst..