• DrakenSpektakel

    30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)

    Framförhållning

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-18 11:14
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m32903054.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m35489186.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-25 18:07
    Med reservation för ändringar

    Lambretta BF 9jan
    Joka KS 14jan (flicka)
    Fenderine BF 18jan (flicka)
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-19 21:06

    Lambretta, BF 9jan
    Joka KS 14jan
    Fenderine BF 18jan
    Timoa BF 15jan (?)
    Elvajran BF 16jan
    Groundhog KS 29jan
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-04 09:22
    Lambretta (BF 9jan) 17jan MALVA
    Joka (KS 14jan)14jan STINA
    Fenderine (BF 18jan) 28jan FLICKA
    Timoa (BF 15jan (?)) 23jan POJKE
    Elvajran (BF 16jan) 15jan SIMON
    Groundhog (KS 29jan) 29jan FLICKA
    DrakenSpektakel (BF 30jan) 30jan POJKE

    Och med stora drama, stora känslor kom vi igenom till den andra sidan - den MED våra nya små barn, den stora förändringen.

    Grattis tjejer!

  • Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)
  • AMFA

    Draken: Började skriva ett svar till dig i forumet, men det blev så långt att jag bestämde mig för att inboxa dig istället.

    Kram på dig och lycka till!

  • Fenderine

    Draken: Att läsa det du skriver är som att prata med min lillasyster, ni har samma typ av problem och känslor kring era barns pappor. Det är nog inte så ovanligt att känna som du och framförallt fullt förståeligt! Jag tycker det är fruktansvärt att din första tid med bebisen ska förmörkas av det här med P och på nåt sätt kan man tycka att det borde finnas en tid runt barnets födelse då man som mamma ska förskonas från allt sånt här. Jag är en stor kämpe för jämställdhet, men det här har för mig inget med det att göra, det vore att driva jämställdhetsaspekten in absurdum, fan nu vaknar hon, skriver mer sen!!

  • Joka

    Draken: Ja, jag håller med Fender i frågan gällande jämställdheten. Jag står självklart för jämställdhet, men inte till vilket pris som helst. Jag hade nog gjort precis som du i samma situation. Jag tror t o m att jag hade varit tuffare och kört mitt race. Jag tror inte att jag ens skulle ta åt mig av andras åsikter. Men sånt är ju så lätt att säga nu... när jag inte står där.

    Hur som helst så sänder jag dig tonvis med styrkekramar!!!

  • AMFA

    Draken: Har tänkt på dig hela dagen och är med dig i tanken. Du rapporterar väl hur det gick hos familjerådgivingen?

    Joka: Ska till återbesöksmottagingen i morgon för att få hjälp med amningen. Barnmorskan jag talade med i telefon tyckte att det enligt min beskrivning lät som svamp... Låter ju lagom kul, men då finns det ju åtminstone hjälp att få!

    Fender: Hur håller du ihop? Får du det att funka med både lilltjejen och N. Vet inte jag bara har missat det eller om ni inte har bestämt er än, vad ska hon heta?

  • Fenderine

    Hur går det draken? Och hur går det med lillen, vad är det för bebis du har fått ?

    Lambretta: Fy så jobbigt med svamp och amma Minns inte om det var du eller Elvajran som också hade så mycket problem med svamp under graviditeten...? Jag var i alla fall livrädd för att svampen skulle vara kvar även efteråt, för att det skulle bli besvärligt med stygnen etc, men som tur är gick det bra.

    Joka: Gud vilken snygging ni satt till världen! Vem är hon lik?

  • AMFA

    Jo, det är nog jag som är en svampig människa. Kanske ska byta nick till Svampbob fyrkant? Förhoppningsvis är det inte svamp. Men det får jag förhoppningsvis svar på i morgon....

  • Fenderine

    haha, Svampbob fyrkant är ett så sjukt namn Hoppas det löser sig snabbt för dig bara, vad det än är, måste vara superjobbigt.

    Joka: Såg dina sötnosar i tidningen förra veckan förresten Vi har inte tagit oss för att ta nåt kort än, men snart får du hålla utkik! Inte fattade vi att det var en automat som man fick ta kort i på bb heller utan satt förgäves och väntade på fotografen... Kan ju verka lite dumt så här i efterhand

    Vad har era för sovtider på natten ungefär? Fasen, jag pallar inte nattsudda längre, lillans natt börjar nämligen inte förrän 1-2, runt 5 vill hon äta och kl 6 vill Nilas kliva upp. Suck, lite tröttsamt i längden.

  • Joka

    Lambretta:Ha ha ha ... Svampbob fyrkant??! DEN var bra!

    Fender: Tack! Ja, hon är väldigt lik sin far (med det går nog över... ) och en av sina systrar, Ester. Kul att du såg oss i tidningen. Men du vad säger du? Automat?? Födde ni i Gävle eller? För här hos oss är det fortfarande en vanlig hederlig fotograf.

    Stina har inga som helst fasta tider än tycker jag...

    Happ, nu kommer pappsen med en hungrig kråka, får be att få återkomma...

  • Joka

    Lambretta: Du, jag ska hålla tummarna för att det INTE är svamp!!! Som nyförlöst mamma som bara vill få lugn och ro och lite rutiner, behöver man inte sånt onödigt skit! Hoppas att det gick bra med besöket!!
    Grannen här som fick en vecka efter oss har också stora bekymmer med brösten. Hon har fått staffylikocker (stavningen???) i bröstvårtorna. Det är som stora såriga grottor till brösvårtor... AJ AJ AJ!!! Men envis som hon är fortsätter hon att amma. Sänder en liten tanke till henne!

    Fender: Ang sov- och ät-tider, så äter Stina både nu och då... De nätter som har varit ganska rutinmässiga så äter hon 23, 02 och 04... Är faktiskt inte van med bebisar som äter på nätterna. Jag tror att det är lite för att hon inte riktigt har blivit superkompis med nappen ännu. Ibland duger den, men bäst är mammas bröst... Jag slutar väl som en sån där snygg utsugen skrynklig mamma, med bröst ner till knäna... ett par blöta lovikavantar som jag lite lätt slänger över axeln..
    Har lill-tjejen fått något namn ännu?

    Draken: Hur går det för dig och hur mår ni?

  • DrakenSpektakel

    hej hörrni.

    jag mår mycket bättre. mötet gick bra. P kommer inte göra når tvist av det utan låter mig få det så som jag känner mig trygg. men han vill otroligt gärna ha delad vårdnad, och det var viktigt för honom att höra min förklaring. sen vill han att jag ska må bra, dels för att barnet då mår bäst, men också för att han - sa han själv under mötet - tycker att jag är värd det för att jag är en så söt och fin mamma. och dessutom sa han, är han så otroligt tacksam över att jag stod emot honom i början, så att han nu har fått äran bli pappa. han grät och sa att han hoppas att jag nångång kan förlåta honom för att han varit så otroligt dum, att han helt enkelt inte visste vad han pratade om.

    ja, och så kunde han förstå mina tvivel och tyckte på det sättet inte att det var orimligt att jag kände mig otrygg. och han känner sig helt trygg med att jag vill att han ska vara med i barnets liv på lika fot.

    så efter lite gråt och olika turer med vem som ville vad och varför, så landade vi på att vi kan se på saken igen om ett år, när mina hormoner lugnat sig och vår krasch kommit lite på avstånd...

    jag blev så jävla lättad och han har redan tagit ett jättekliv närmare delad vårdnad, genom att sätt sig själv i bakgrunden här och nu.

    lille drutten är bara en liten ängel fortfarande. han små snackar när han är vaken - fast mest hos andra, hos mig söker han efter tutte efter bara nån minut . Och han är vaken en timma i taget ungefär. Sover från ni/tio till 01, och till 04, och sen till 7-8. Så jag sitter ofta vaken till ett och virkar/knåpar med nåt, och sen somnar vi ihop. så jag går upp en gång på natten efter amning och byter på honom (och ärdet bara en kissblöja struntar jag i det och sover om igen).

    han gråter inte när vi byter på honom - det gjorde E nästan alltid minns jag. och ja han gråter inte alls. om han får vänta på maten kommer där ett 'rop', men mer sammanhängande gråt har jag fortfarande inte hört sen precis efter att han blev född. nyfiken, glad och trygg, det är nog beskrivningen på han

    nu ska tre generationer benedikta gå ut och köpa tallrikar och blöjor

    och joka - E använde inte napp och mina pluttbröst höll formen, så nappen kan inte vara enda försvaret mot lovikavantar .

Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)